Burhaniye'de Festival İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Festival İptal Edildi

Burhaniye\'de Festival İptal Edildi

Balıkesir'e bağlı Burhaniye Belediyesi, son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle, 26. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalini iptal etti.

27.08.2015 09:48  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle belediye, 28-29-30 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 26. Burhaniye- Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali'nin iptal edildiğini açıkladı. Kayahan anısına yapılması planlanan festival konusunda, Başkan Necdet Uysal imzasıyla yapılan açıklamada, yapılan hain saldırıların esefle kınandığı kaydedildi.

Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın saygıdeğer hemşerilerim diye başlayan açıklamasında şunlara yer verildi." Belediyemizce 28-29-30 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 26. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali, son zamanlarda yurt genelinde meydana gelen menfur terör saldırılarında verdiğimiz şehitler karşısında, görülen lüzum üzerine Başkanlığımızca tekrar değerlendirildi. Yapılan toplantılar ve görüşmeler sonucunda, ülkemizde yaşanan bu olaylara karşı kayıtsız kalmayarak, yangın yeri olan yüreklerimizin eğlenceler yapması kabul edilemeyeceğinden dolayı yapılacak olan 26. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalimiz iptal edilmiştir.

Bu konu aracılığıyla da vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milli birliğine karşı gerçekleştirilen bu hain saldırıları esefle kınıyor, bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtmek istiyorum. Ülkemizin istikrar sahibi olmasını istemeyenler birlik ve beraberliğimize kast etmek için, bizleri ve vatan topraklarını korumak gibi kutsal bir işi ifa eden askerimiz ve güvenlik güçlerinin canlarına kast ederek gerçekleştirmektedirler. Yapılan saldırılara karşı her zaman büyüklüğünü gösteren devletimiz ise dirayetini göstermektedir ve gösterecektir.

Hal bu durumdayken festivalimizin iptali konusunda siz değerli halkımızın da bizimle aynı fikirde olduğunu bilerek bu seneki festivalimizi iptal ettiğimizi bildiriyor, ülkemizin bu durumun altından en kısa zamanda kalkacağına inanarak saygılarımı sunuyorum" - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Festival İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement