Burdur - 'Ruh Sağlığına Dikkat Çekildi' - Son Dakika
Güncel

Burdur - 'Ruh Sağlığına Dikkat Çekildi'

Burdur - \'Ruh Sağlığına Dikkat Çekildi\'

'Ruh sağlığına dikkat çekildi' DÜNYA Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen programda, ruh sağlığının önemine dikkat çekildi.

22.10.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Ruh sağlığına dikkat çekildi'

DÜNYA Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen programda, ruh sağlığının önemine dikkat çekildi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ndeki programa Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdür Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Reha Sermed Aygören, İl Genel Sekreteri Servet Olpak ile sağlık çalışanları katıldı.

Programd konuşan Vali Kürklü, insanın beden sağlığı kadar ruh sağlığının da önemli olduğunu vurguladı. "Bir toplumun ruh sağlığı ne kadar kuvvetli olursa, o kadar kuvvetli ve güçlü olur" diyen Vali Kürklü, "Onun için toplumumuzun hem beden hem de ruh sağlığını önemsiyoruz" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Reha Sermed Aygören ise Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı, 'kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam iyilik hali' olarak tanımladığını belirtti. Kişinin beden sağlığı yanında ruh sağlığının da yerinde olmasının genel sağlığının belirleyicisi olduğunu vurgulayan Aygören, "Bazen bilinmeyen, bazen önemsenmeyen, bazen de gizlenen bu rahatsızlıkların tedavi edilmesi çok önemlidir" diye konuştu.

Burdur Devlet Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde toplum ve ruh sağlığına yönelik hizmetler yürütüldüğünü kaydeden Aygören, 3 psikiyatri uzmanı, 3 psikolog, 6 hemşire ve 1 sosyal çalışmacıyla hizmet verdiklerini söyledi. Konuşmalardan sonra merkezde tedavi görenler tarafından badminton maçı, Türk Halk Müziği Konseri ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra protokol üyeleri, merkezde tedavi görenler tarafından yapılan el işi ve resim sergisini gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - 'Ruh Sağlığına Dikkat Çekildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement