Burdur'da Kurban Bayramı Tedbirleri - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Kurban Bayramı Tedbirleri

Burdur Valiliği, vatandaşların Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri amacıyla çeşitli tedbirler alınacağını bildirdi.

18.09.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valiliği, vatandaşların Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri amacıyla çeşitli tedbirler alınacağını bildirdi.

Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların 23-28 Eylül tarihlerinde Kurban Bayramı tatillerini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla çeşitli tedbirler alınacak.

Buna göre bayram dolayısıyla yoğunlaşacak şehiriçi ve şehirlerarası 650/12 karayolunun Burdur sınırları içinde kalan bölümünde meydana gelebilecek trafik kazalarına anında müdahale edecek biçimde kurtarıcı ve çekiciler hazır bulundurulacak, otobüs terminalinde ve il genelinde trafiği rahatlatacak gerekli ek önlemler alınacak.

Kaçak hayvan alımı, satımı ve sevkleri konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerekli uygulamalar yapılacak.

Eğlence yerleri ve umuma açık yerler çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacak, gerektiğinde uyarılarak saatinde kapanmaları sağlanacak. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığı'nca alınacak.

Burdur Devlet Hastanesi'nde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak, olası gıda zehirlenmeleri ile trafik kazalarında gelecek hasta ve yaralılara anında müdahale edecek tıbbi araç, gereç, hekim, yardımcı sağlık personeli nöbet planlaması yapılarak hizmete hazır tutulması sağlanacak.

Nöbetçi eczane planlaması yapılarak açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğü'nce bir plan dahilinde hazırlanarak bir örneği Valilik makamına tevdi edilecek.

Bayram dolayısıyla Burdur Belediye Başkanlığı'nca zabıta, itfaiye hizmetleri ve işyerleri hususundaki çalışmalar özel olarak yapılacak, fiyat ve kalite denetimleri için de esnaf odaları ile işbirliğine gidilecek.

Kurban Bayramı dolayısıyla hastalıklı ve kaçak hayvan alım satımı ve sevkleri konusunda Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile işbirliği içinde gerekli tedbirler alınacak.

Bayram süresince meydana gelebilecek doğal afet ve acil durumlarla ilgili yeteri miktarda personelin nöbet planlaması yapılarak hizmete hazır tutulması sağlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da Kurban Bayramı Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement