Bulgaristan Höh Genel Başkanı Mestan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan Höh Genel Başkanı Mestan Açıklaması

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan, Türkiye'deki koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Eminim Türkiye'deki siyasetçiler yeterli derecede olgun siyasetçilerdir, seçmenin verdiği oyu en iyi şekilde okuyacaklar, en iyi formülü bulacaklardır" dedi.

14.07.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan, Türkiye'deki koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Eminim Türkiye'deki siyasetçiler yeterli derecede olgun siyasetçilerdir, seçmenin verdiği oyu en iyi şekilde okuyacaklar, en iyi formülü bulacaklardır" dedi.

Mestan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki koalisyon görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

"Seçimler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın demokrasinin bayramıdır" diyen Mestan, "Seçimleri böyle kabul etmek zorundayız. Tabii ki seçmen barajı aşan dört partiyi çok zor hale getirdi. Eminim, Türkiye'deki siyasetçiler yeterli derecede olgun siyasetçilerdir, seçmenin verdiği oyu en iyi şekilde okuyacaklar, en iyi formülü bulacaklardır" şeklinde konuştu.

Mestan, Bulgaristan'daki seçim kampanyasında yalnızca Bulgarca konuşma zorunluluğu olduğuna değinerek, "Türk kardeşlerimizin katıldığı toplantılarda ana dilimizde konuşmak bizim için yasaktır. Her toplantıda ana dilimde konuşuyorum. Bu nedenle sürekli ceza yiyoruz" ifadesini kullandı.

Çok ağır olmasına rağmen para cezasını ödemek zorunda kaldığını fakat Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) dava açtığını aktaran Mestan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bulgaristan'a karşı mahkemede dava açtı' diye bahsedildi. Vatanımı sevmediğimden değil, tam aksine Bulgaristan'ı demokrasi ve insan haklarını bağlayan bir ülke gibi görmek istiyoruz. Bazı konuları Bulgaristan'da anlaşa anlaşa çözemiyoruz, mahkemeye dava açmak zorunda kalıyoruz. Bulgaristan'a karşı değil, insan hakları adına dava açıyoruz. Eminim ki 1-2 yıl da olsa Strazburg'da açtığımız mahkemeyi kazanıp seçim kanunundaki kötü maddeleri değiştireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan Höh Genel Başkanı Mestan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement