Bülent Arınç, Uludağ'da Tatil Yapıyor (2) - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç, Uludağ'da Tatil Yapıyor (2)

Bülent Arınç, Uludağ\'da Tatil Yapıyor (2)

Arınç'tan CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 4 SAYFALIK YANIT Uludağ'da tatilini sürdüren Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine Twitter hesabından bir mektupla yanıt verdi.

02.02.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arınç'tan CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 4 SAYFALIK YANIT

Uludağ'da tatilini sürdüren Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine Twitter hesabından bir mektupla yanıt verdi.

Arınç, TBMM antetli kağıt üzerine yazdığı ve altını 22'nci Dönem TBMM Başkanı olarak imzaladığı mektubunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün medyada yer alan açıklamalarını okuduğunu ve kendisiyle polemiğe girmek, tekzip etmek ve bu konuyu devam ettirmenin şahsına karşı büyük bir saygısızlık olacağını söyledi. Böyle bir niyetinin olmadığını kaydeden Arınç, "Ancak gerek özel, gerekse siyasi hayatında tek sermayesi dürüstlüğü ve güvenilirliği olan zatımı 'dürüst olmamakla' itham ettiği için birkaç cümle ile cevap vermek isterim" dedi. Arınç, şöyle devam etti:

" CNN Türk'teki mülakatında Dolmabahçe görüşmesine mutabakat demedim.

1- 28 Şubat 2015 tarihinde Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanıydı. Aynı hükümette birlikte çalışıyorduk ve televizyondaki açıklamamda da bu konuyu kendisiyle bire bir görüşmediğimi ifade etmiştim. Kendileri Mart 2015 tarihinde bu konuyla ilgili hükümetimizi suçlamış ben de mülakattaki sözleri mi o tarihlerde de ifade etmiştim.

2- Dolmabahçe görüşmesinde yer alan üç değerli arkadaşımız Sayın Cumhurbaşkanının ikaz ve itirazlarına rağmen böyle bir fotoğraf vermişlerse, bu büyük suçu işlemiş olanlar niye hükümetimizde bakan olarak taltif edilmiş olsunlar? Benim tanıyabildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı temel değerlerimiz konusunda ve önemli siyasi konularda yanlış yapanları ki ben de pek çoğuna bizzat şahidim, siyaseten affetmez, siyasi hayatlarını sonlandırdı.

AKDOĞAN'IN NAMUSUNA EMANET EDİYORUM

Demek ki Sayın Cumhurbaşkanı bu üç arkadaşımız için engin hoşgörüsünü ve bağışlama yetkisini kullanmış. Bu konudaki son sözüm şudur; Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Yalçın Akdoğan'ı ne kadar çok sevdiğini ve güvendiğini bildiğim için, Dolmabahçe görüşmesi ve detaylarına dair tüm bildiklerimi tarih huzurunda Sayın Yalçın Akdoğan'ın namusuna emanet ediyorum."

RAHMETLİ ANNEMİN BEŞİNCİ OĞLUYDUNUZ

Açıklamanın son bölümünde, 'Sayın Cumhurbaşkanım' sözleriyle Erdoğan'a seslenen Arınç, şöyle devam etti:

"Zat- ı alinizle 30 yılı aşkın dava arkadaşlığımız ve dostluğumuz var. Sevgiye, dayanışma ve sabırla, çile çekip, bedeller ödeyerek bu günlere geldik. Siz benim rahmetli annemin beşinci oğluydunuz. Evlatlarım rahmetli Mehmet Fatih, Ayşenur ve Mücahid'in Tayyip amcasıydınız. Bütün ağabeylerim sizi benden daha çok severdi.

Ben, sizlerle birlikte olduğum süre içinde nefsime çok ağır gelen şeylere davam ve partim adına, zatınıza büyük bir hüsn-ü zan ve lidere itimat düsturu ile sabrettim . Sizin yüzünüzü yükünüzü paylaşmaya, her türlü zorlukta yardımcı olmaya ve gizli açık tehlikelerden de korumaya çalıştım.

SAMİMİYETSİZ KİŞİLERİN TAHRİKİ İLE HAREKET ETMEYİN

Siz de lütfen bu sevgi ve dava arkadaşlığı adına, en azından geçmiş günlerin hatırına nefsinize uyarak samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmeyin. Bu ifadelerim, kesinlikle zatımla ilgili değil milletim adına bir ricadır.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Sizler, her fırsatta Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetini okurken, gözyaşları döken bir arkadaşınız olarak son bir şey daha ifade etmek isterim; 'Ak Parti'yi millet kurdu, biz de tabelasını astık' demiştiniz. Ben de milletimizin bir ferdi olarak partimizin sahibiyim.

Mevki, makam veya şöhret için bu partiye gelmiş veya getirilmiş pek çok kişi ile umarım beni bir arada anmazsınız.

Sizin sağlığınıza, ailece mutluluğunuza duacıyız. ve ülkemiz için bugüne kadar güçlü bir lider olarak yaptığınız mükemmel hizmetler için de teşekkür ederiz. Ülkemize avdetinizde hayırlı yolculuklar diliyor; size ve hanımefendiye eşimle birlikte selamlarımı iletiyorum."

"YENİ BİR KARDEŞLİK SÜRECİNİN BAŞLATILMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM"

Bülent Arınç, mektubun ardından ülkenin asıl gündemi olan yaşanan terör olaylarına da değinmek istediğini kaydederek, "Hemen her gün yüreklerimizi kanatan şehit haberleri alıyoruz. Çocuklar babasız kalıyor, annelerin ciğerleri yanıyor. Terörün sonlandırılması için hepimizin, hükümetimize ve güvenlik güçlerimize azami ölçüde destek olması gerekiyor. Bu çerçevede geçmişten alınan derslerle yeni bir kardeşlik sürecinin başlatılması gerektiğine inanıyorum. Hükümetimizin bu konudaki samimiyet ve gayretine destek vermek milletçe hepimizin görevidir. Zira bu kucaklaşmaya herkesin ihtiyacı vardır. Terörün bitirilmesi ve ülkede huzurun tesisi için görev yaparken, şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa ve milletimize de baş sağlığı diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Arınç, Uludağ'da Tatil Yapıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement