Bülent Arınç'tan 1915 Olayları Yorumu: Biz Hiçbir Zaman İhanet Etmedik - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç'tan 1915 Olayları Yorumu: Biz Hiçbir Zaman İhanet Etmedik

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar yapan Bülent Arınç, 1915 olaylarıyla ilgili, "Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık" dedi.

20.04.2015 19:53  Güncelleme: 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üçüncü kez toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, saat 11.30'da başlayan toplantıda, enerji, dış politika, bölgesel gelişmeler ve iç güvenlik konularının ele alındı.

Bu arada Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı 19 Ocak, ikinci Bakanlar Kurulu toplantısı 9 Mart 2015'te yapılmıştı. Toplantı bitmeden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalar yaptı. Arınç, 1915 olaylarıyla ilgil, "Biz tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. BM'nin soykırım tarifi içerisine Türkiye'de 1915'te yaşanan olaylar girmez." dedi.

İşte Arınç'ın açıklamalarının satır başları...

SEÇİMİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ

(Jandarma Genel Komutanı'nın Bakanlar Kurulu toplantısına katılması) Bundan önceki toplantıya da Jandarma Genel Komutanımız gelmiştir. İç Güvenlik Paketi'nde jandarma ile emniyet güçlerimizin birlikte hareket edebileceği, belli rütbenin altındakiler için İçişleri Bakanlığımızın artık amir durumunda olduğunu herkesin bildiğini düşünüyorum. Asayiş konuları görüşülürken Jandarma Genel Komutanı da davet edilmektedir, kendisinden gerektiğinde bilgi de alınmaktadır. Son günlerde yaşanan olaylar provakatif eylemlerdir. Bunların bir kısmı sadece ses getirmek, sadece panik meydana getirmek, sadece dikkatleri başka yöne çekmek içindir. Kolluk kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz hem bu tür olayların yaşanmaması hem eğer bir olay yaşanmışsa sorumlularının bir an evvel yakalanması, adaletin önüne çıkarılması konusunda ciddi bir takibin içindedirler.

AĞRI OLAYLARI

Ağrı'da yaşanan olaylar aydınlatılmıştır. Bunlar HDP'nin ısrarla göstermek istediği noktada değil, bizzat Vali'nin, bizzat sayın Bakanımızın, bizzat güvenlik güçlerinin ve yargının önüne götürülen dosyadan da görülebileceği gibi silahı ve şiddeti kendileri için tek güç bilenlerin yaptığı bir eylemdir. İnsanlar ölmüştür, polisler askerlerden yaralananlar olmuştur. Seçim güvenliğini mutlak ölçüde kamu düzenimizi de koruyarak sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Herkes görevinin başındadır.

1915 OLAYLARI KONUSU

Geçtiğimiz her 24 Nisan'da biz nasıl Çanakkale Savaşlarını büyük bir zafer olarak kutluyor ve o savaşların insanlığa kazandırdığı değerlerden bahsediyorsak Ermeni Diasporası da her yıl 24 Nisan'ı kendileri için bir soykırım olarak düşünüyorlar ve bu konuda çaba sarf ediyorlar. Biz tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. BM'nin soykırım tarifi içerisine Türkiye'de 1915'te yaşanan olaylar girmez. Biz kendimizden eminiz. Bütün dünyaya bu tezlerimizi inanarak haykırıyoruz. Bunun arkasında duruyoruz. AP ve onun öncesinde başka kurumlar farklı açıklamalar yaptıklarında HDP hariç Türkiye'deki siyasi partiler aynı konuda milli bir mesele olduğu için ittifak ettiler. Ak Parti, MHP ve CHP gereken cevapların verilmesi konusunda müşterek bir bildiriye de imza attılar. HDP'nin farklı görüşleri var. Onu da halkımız takdir edecektir. Kaldı ki soykırım konusunda Meclis'e kanun teklifi ver cüretinde bulunmuş bir partiye soykırıma sahip çıkmak ne kadar yakışıyor, onu halkımız takdir edecektir

ALMANYA'NIN SOYKIRIM KARARI

Bir gazetecinin Almanya Parlamentosu'nda da 1915 olaylarına ilişkin karar alındığı ve bundan sonraki süreçte çıkarılacak kanun tasarısında "soykırım" ifadesine yer verileceğini belirtilerek, "Açıklamaların ötesinde bir adım atılacak mı" sorusu üzerine Arınç, "Filan parlamento, filan ülkenin meclisi şöyle bir karar alacakmış, esasen bugüne kadar benim bildiğim 70'den fazla parlamento veya yerel eyalet parlamentolarında bu tür kararlar alındı" diye konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ KONUSU

Seçim döneminde olası elektrik kesintilerine ilişkin alınacak önlemlere ilişkin detayların sorulması üzerine de Arınç, şu karşılığı verdi:

"Kapsamlı bir görüşmeden sonra neler yapılacak, hangi tedbirler alınacak size sayacak durumda değilim, herhalde uçağı kaçırtmaya niyetiniz var. Bunları söylemek de doğru değil bir ölçüde. Çünkü bu işin güvenlik, istihbarat boyutu, neler yapılabileceği konusu herkesin meselesi değildir, bu işin başındaki insanların bilmesi gereken hususlardır. Bizim vaadimiz şudur: Seçime giden bir ülkede kimsenin provokatif eylemde bulunmasına izin ve imkan vermeyeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa da yapılacaktır."

ÖZEL GÜVENLİĞİN KALDIRILMASI KONUSU

Özel güvenliğin kaldırılmasına ilişkin düşüncenin somutlaşıp somutlaşmadığının sorulması üzerine Arınç, konunun enine boyuna görüşüldüğünü söyledi.

Arınç, bu konuda yapılacakları hükümetin gerçekleştireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz, Meclisin de şu anda kapalı bulunduğunu bildiğimize göre, seçimlerden sonra gündemine bu konuyu alacak ve doğru, anlaşılır, makul bir şekilde özel güvenlik konusunu bir yasayla ancak çözebilecektir. Bu, bugün ve yarının meselesi değil parlamento yasama görevine başladıktan sonra alınacak tedbirler manzumesinden birisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız işaret buyurmuşlardır, Bakanlar Kurulumuz da değerlendirmiştir, üzerinde çalışma yapılmasına da karar verilmiştir."

Bülent Arınç\'tan 1915 Olayları Yorumu: Biz Hiçbir Zaman İhanet Etmedik
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bülent Arınç'tan 1915 Olayları Yorumu: Biz Hiçbir Zaman İhanet Etmedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • biji: Oğlum bırakın kürtlere ermeniler soykirim yapti demeyi....bize soykirim yapilamaz...yapanalara da gereken cevap veriilir....dağlara gel dağlara...ermenileri kestiniz...kurtlere gucunuz yetmiyor.....turkiyede ki her 2 gencten biri kurt yemeyin bizi....faşolar 6 32 Yanıtla
  • rizeli: Hangi din insan oglunun canini almayi emrediyor yazik ermenileri oldurtuk alevileri oldurduk simdi de kurdleri olduruyoruz yazik Vallah i yazik 6 27 Yanıtla
  • Bora: Bülent Arınç mı? direkt es geç. . . AKPyi es geç. . . adres belii MHP tek kurtuluş MHP 24 7 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: YAPTIK AMA SORUN BAKALIM NEDEN YAPTIK DİYOR....AMA BU SOYKIRIM GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ VE MEŞRU DA KILMAZ...SOYKIRIM İNSANLIK SUÇUDUR... 18 1 Yanıtla
  • ALLAH DOSTU: BU PARSEL İŞLERİ NE OLDU SAYIN ARINÇ BIRAK BU SEÇİM GÜVENLİĞİ İŞLERİNİ NİYE SUSTUNUZ BİZDE SİZİN ALLAH KORKUSU YAŞAYAN Bİ İNSAN OLDUĞUNUZA İNANMIŞTIK 18 1 Yanıtla
  • MERT CAN: ÜLKENİN VE DEMOKRASİNİN HİÇMİ ÖNEMİ YOK. BUNLAR SİZİ SON GÖRÜŞÜMÜZ. 16 1 Yanıtla
  • TC : Itler ürüyor kervan yürüyor bizim sığır lar hala MHP chp hdp diyor yahu Allah'ın verdiği nefesi boşa niye tüketiyorsunuz sığır lar 0 16 Yanıtla
  • Celal: Hırsızlara oy veren onlarla beraberdir 15 1 Yanıtla
  • CCC: Yani yaptık diyor ama bilerek isteyerek değil. Bu nasıl bir açıklama ? 14 1 Yanıtla
  • trafocu: Kedileri hazirliyorlar kesin. 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement