Bülent Arınç: Cemaat Okulları Satın Alınabilir - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç: Cemaat Okulları Satın Alınabilir

Cemaat okullarıyla ilgili atılacak adımlar Bakanlar Kurulu'na görüşüldü. Hükümet Sözcüsü Arınç, okulların satın alınması şeklinde bir yöntem üzerinde durduklarını söyledi.

26.01.2015 19:07  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yurtdışındaki Cemaat okullarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bir sunum yaptığını söyledi. Arınç, çalışmaların devam ettiğini ve son noktanın henüz konmadığını belirtirken, Cemaat okullarıyla ilgili olarak üzerinde durulan çalışmanın bu okulların devralınması şeklinde olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun sonrası konuşan Bülent Arınç, Cemaat okulları ile ilgili 2 farklı adımdan bahsederek, "Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarımızın kurduğu okulların hepsine hukuk içinde müdahale edeceğiz. Bir şirkete zorla el koymak mümkün değil. Satın alma şeklinde ya da devralma şeklinde bu okullara müdahale edebilir. Bir vakıf kurarak da yurtdışında okullarımızı açacağız. Ana hatları belli ama detaylarını belirlemedik." dedi.

İşte Bülent Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

GÜNEYDOĞU'DAKİ ELEKTRİK SORUNU, BELEDİYELERİN BORÇLARI

"Burada DEDAŞ'ın çok ılımlı bir tavrı var. Kullanılan elektrik ve suyun ödenmemesini anlamıyorum. 255 milyon borç var. Diyarbakır'ın 88 milyon borcu var. Valiliğin şu an bir çalışması var. Şanlıurfa Belediyesi İller Bankası'yla anlaştı. Batman Belediyesi İller Bankası'yla protokol sağlandı. İyi niyetle ödeme yapmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanacaktır. Hangi görüşe sahip olursa olsun hizmet götürmeye devam edeceğiz.

Siirt'in 1 milyon borcu vardı. Bu ödendi. Şırnak Belediyesi de olumlu bir tavır gösterdi. Şu anda da herhangi bir elektirik kesintisi yok. Borcu olan belediyelerin ödemeleri devam etmektedir. Burada sadece tüketilen miktar istenmektedir.

Yurtdışındaki Türk okulları için yapılacak düzenleme için bir takvim var mı?

Bu konu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından dile getiriliyor. Bu okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı. Ben de bu okulları ziyaret ettim. Devletimizin de kurduğu okullar var. Kapsamlı bir eğitim çalışması yapmamız gerekli. Milli Eğitim Bakanımız çok güzel bir sunum yaptı. Bu konu farklı açılardan ele alınmalı.

"PARALEL OKULLAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Bu okullar cemaat okulu olarak anılmaktadır. Daha sonra paralel okul olduğu ortaya çıkınca bu okulların ıslah edilmesi gerektiğine karar verildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın kurduğu okulların hepsine hukuk içinde müdahale edeceğiz. Bir şirkete zorla el koymak mümkün değil. Satın alma şeklinde ya da devralma şeklinde bu okullara müdahale edebilir. Bulundukları okulların daha nitelikli olması. Gambiya ve Azerbaycan'da zararlı oldukları gerekçesiyle kapatıldı.

Yeni bir eğitim sistemi düşünüyoruz. Bir vakıf kurarak yurtdışında okullarımızı açacağız. Ana hatları belli ama detaylarını belirlemedik.

BEDELLİ ASKERLİK

Bu bir kanun meselesiydi. Şu ana kadar yaklaşık 125 bin gencimiz bu imkanlardan istifade ediyor. Bu kanun uygulamaya geçti ve neredeyse 15 gün sonra sona erecek. 31 Aralık yerine 1 Ocak diye belirlenmiştir. O arkadaşlarımıza söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. 1 Ocak'tan sonra doğan kardeşlerimize sabır tavsiye ediyorum.

YUNANİSTAN SEÇİMİ

Yunanistan'da son günlerin tahmini gerçekleşti. Bu vesile ile Türkiye'deki laiklere de iki cümle söyleyeyim. Yunanistan da laik olmayan bir ülkeymiş. Dini olmayan bir törenle yemin etti. Bir papazın önünde yapılması gereken merasime ateist olduğunu belirten bir Başbakan yemin etmek istemedi. Bizim tek isteğimiz var, Yunanistan'da güçlü ve istikrarlı bir hükümet bir an önce kurulsun.

IŞİD'İN KOBANİ'DEN ÇIKARILMASI

Evet haberler geliyor ancak tam noktasıyla teyit edilmiş değil. Son haberler IŞİD'in direncinin kırıldığı ve terk ettiği bilgileri geliyor. Kobani'deki durum için Türkiye'nin nasıl destek verdiğini unutmayalım. Biji Serok Obama diyenlere de hatırlatırım. Terör örgütlerinin bir bölgeden atılması bizim isteğimizdir.

Bülent Arınç: Cemaat Okulları Satın Alınabilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bülent Arınç: Cemaat Okulları Satın Alınabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (74)

  • YAVUZ SULTAN: SAYIN ARINÇ BU OKULLAR BUNLARIN MAL VARLIĞI MİLLETİN ZATEN EL KOYACAKSINIZ, DÜN EKMEK PARASI BULAMAYAN İNSANLAR BUGÜN ŞİRKET SAHİBİ, DEVLETLEŞTİR OLSUN BİTSİN, MEB BAĞLA BİR ZAMANLAR DEDİLER ZATEN DEVREDELİM HADİ GÖRELİM ŞİMDİ (HİMMET PARASI, ZEKAT, BAĞIŞ)DEĞİLMİ HİZMETÇİLER 19 19 Yanıtla
  • DİLAVER: HER ŞEYİ MADDİ GÖZLE BAKANLAR. . . BAKIP BAKIP SADECE BAKANLAR!. . . ANADOLU İNSANIN DİŞİNDEN TIRNAĞINDAN ARTIRARARK YAPTIRDIĞI KURUMLARI BÜTÜN HAVUZUNUZU BİR ARAYA GETİRSENİZ, BÜTÜN AYAKKABI KUTULARINI BİRLEŞTRSENİZ SATIN ALAMAZSINIZ, NE KADAR HAYIRSEVER! VARSA ÜCRİTİNİZİ PEŞİN VEREN ONUN GİBİLER DE GELSE İŞE YARAMAZ, BÜTÇE AÇIĞININ YÜZDE 15 İNİ KAPATTIM SİZİN! DİYEN MODERN HIRSZILAR DA ALAMAZ, MAKARA HAKARA DİYENLER 700 BİR TL LİK 7 DAİRE PARASINI KOLUNDA İŞ OLSUN DİYE SAAT OLARAK TAKANLAR DA BECEREMEZ BU İŞİ, KUPON ARAZİ PEŞİNDE OLANLAR, HAVUZLU VİLLASININ KLOZETİNİN DERDİNE DÜŞÜNLERİN İŞİ HİÇ DEĞİLDİR, ANLAYACAĞINIZ, SIFIRLAYAMAZSINIZ BU KURUMLARI, ÖYLE KOLAY DEĞİL, ÜÇ GÜN BOYUNCA SAÇA SAÇA ERİTELEMEYEN PARALAR GİBİ DEĞİLDİR BU İŞLER 21 14 Yanıtla
  • Yavuz Kanay: ulan bize gelince 5 gün içinde ödeme yapın diye ihbarname gönderiliyor ödenmeyince 6. gün elektrik kesiliyor bu mu adalet? 35 0 Yanıtla
  • ÖMER: BUNLARI SİZ BU HALE GETİRDİNİZ. NE İSTEDİYSE VERDİNİZ. KOLTUK SEVDASI SİZİ CEHENDEM ATEŞİNDEN KORUMAZ. TEK İCRATINIZ HALKI KANDIRMAK PARALEL DİYE. İŞ. AŞ. EKMEK. PKK TERÖRÜ NE OLDU MEZARDA EMEKLİLİK NE OLDU. TABİİİİ SİZİN KEYFİNİZ BOZULMASINN. YAZIKLAR OLSUN SİZEEE 31 3 Yanıtla
  • evet ödemiyorlar: Ama ödeyecekler, hem öyle bir bedel ödeyecekler ki, bunun geriye dönüşüdü ve affı da yok. !! nasıl mı? izleyin ve görün. . . . Kafirler için Yaşasın Cehennem. . . . 30 3 Yanıtla
  • TARAFSIZ: Bilal oğlan alsın. Sıfırlanan milyar dolar para vardı ya hani, onunla alsın. Aslında satılık değil o okullar sizler gibi, sizler satılık olduğunuz için satılık görüyorsunuz her yeri. Fikriniz neyse zikrinizde o sizin. 27 6 Yanıtla
  • 2023: Yaşasın adalet akp nin degerini bilelim 5 27 Yanıtla
  • Hukukçu: Sen kendi köyüne okul aç önce sonra yurtdışını düşünürsün 27 4 Yanıtla
  • YAVUZ SULTAN: OKULLARI SATIN ALMA YOK EY HALK BU OKULLAR FALAN DEVLETLEŞECEK PARA VERME YOK, BUNLAR ZATEN MİLLETİN YARDIMLARIYLA YAPILDI, DÜN ÖĞRETMEN ZAT OLAN ŞAHSIN ÜZERİNDE BUGÜN MİLYONLUK OKUL VAR, BABASININ MALI DEĞİL BENDEN MİLLETTEN ALDIĞINIZ YARDIM PARALARI İLE YAPILDI, BEN KABUL ETMİYORUM GİDİN YARDIM EDEN HERKESTEN HELALLİK ALIN SAĞA SOLA İFTİRA ATACAĞINIZA KENDİNİZİ TEMİZE ÇIKARIN İLK ÖNCE DEVLETİN PARA VERMESİNE RAZI DEĞİLİM, PARASIZ KAMU YARARI GÖZETİLEREK MEB, DEVREDİLECEK 21 10 Yanıtla
  • KADİR: AKPLİLER ÖMÜR BOYU İKTİDARDA KALACAKLARINI SANIYORLAR. Kİ. İMANLARINI PARAYA SATIYORLAR. 26 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement