Bülent Arınç: Bizim Camiada Kadın Trollere, Troliçe Diyorlar - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç: Bizim Camiada Kadın Trollere, Troliçe Diyorlar

CNN Türk'e konuşan Bülent Arınç bomba açıklamalar yaptı. "Dolmabahçe Mutabakatı'nda Erdoğan'ın haberi vardı" diyen Arınç, trollerin kadın olanlarının da olduğunu onlara troliçe dendiğini söyledi.

29.01.2016 23:05  Güncelleme: 01:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Mutabakatı'ndan haberi olduğunu söyledi. "Meydan mitinglerinde kahramanlık yaparak dış politika olmaz" diyen Arınç, "paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok dava var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmek istiyorum" şeklinde konuştu. Gazeteler ve sosyal medyada yapılan spekülatif yayınları da eleştiren Arınç "Bir zaman troller diyorduk, meğer bunların kadın olanları da varmış. Onlara da bizim camiada troliçe diyorlar. Bizim camiada bunlar isim isim de biliniyor." dedi.

Bülent Arınç, CNN Türk'te Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programında yaptığı açıklamalarda bulundu.

İşte Arınç'ın konuşmalarından satırbaşları:

DOLMABAHÇE MUTABAKATI'NDAN ERDOĞAN'IN HABERİ VAR

Dolmabahçe Mutabakatı'nda okunan metin hükümetin önüne gelinmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı.

Ben kendisiyle konuşmadım ama Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın haberdar ettiğini belirttiler. Belki kendisine yeterince bilgi verilmemiş olabilir. Bu işlerde ben anı anına bilgi verilmeden yapılacağını tahmin etmiyorum. Bazı arkadaşlarımız özel işlerini bile sorarken böyle bir görüntüye girmeden önce sormuştur. Ben böyle düşünüyorum.

HDP dışında başka aktör yoksa onu güçlendirmek gerek. Çözüm süreci yarından tezi yok başlatılmalıdır. Tahir Elçi'ye açılan davanın ayıp olduğunu düşünüyor, mutlaka beraat verilecekti.

ÖYLE DAVALAR AÇILIYOR Kİ

Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok dava var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmek istiyorum. Bunlar okuldan alınan öğretmenler, Bank Asya'ya para yatırdığı için silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanıyor. Kendi içimizde latife ediyoruz, bizi de bi yere kayyum yapsalar diye, parası da güzelmiş.

CAN DÜNDAR, ERDEM GÜL VE CEMAAT'E YAPILAN OPERASYONLARDAN TUTUKLANANLAR HAKKINDA

MİT TIR'ları ile ilgili Can Dündar ve Erdem Gül'e burada ağır suçlamalar var ama hem Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları ve diğer konularla bağlantı kuruyorum böyle bir suçtan dolayı tutuklanması ceza verilmesi normalde mümkün değil... Bu yargının içine düştüğü veya düşürüldüğü bir durumdur. Bundan kurtulmak lazım.

MEYDAN MİTİNGLERİNDE KAHRAMANLIK YAPARAK DIŞ POLİTİKA OLMAZ

Hükümet, dış politikayı Meclis'le birlikte yürütmeli. Hükümet tavrını temel esaslar çerçevesinde yürütür. Yüzyıllar öncesinde gelen bazı birikimlerle planlamış olabilirsiniz, düzgün gitmeyebilir. Sizin kabulleriniz yanlış olduğu ortaya çıkmış olabilir, cesaretli bir tavır takınmanız lazım. İsraille görüşmeleri ben yaptım, imzalanmadı. İsrail'in ne kadar ihtiyacı varsa bizim de ihtiyacımız var diyor Cumhurbaşkanımız. Ben bunu 4 sene önce söyledim. İsrail devletini ilk tanıyanlardan birisi Türkiye. Dış politika açılımına ihtiyaç var. Meydan mitinglerinde hamaset yaparak dış politika olmaz. Hamasetle tarih, şiir olur hamaset olmaz. Hamasete kapılıp aslanlar gibi çıkarsanız her an nota alabilirsiniz. Bakın hala 2 milyon Suriyeli mülteci hala ülkemizde.

TROLLERİN KADIN OLANLARINA BİZİM CAMİADA 'TROLİÇE' DİYORLAR

Bazı gazetelerdeki yazarlar ki yazar demeye bin şahit ister. Ben bazısının yazısını okuyorum ne paragraf var ne virgül ne nokta var. Asker mektubu gibi derdik biz eskiden. Bir başlıyor tam sayfa içinde 'bak, akıllı ol, benim sözümü tutu, yaparsan böyle sırtını sıvazlarım, ya da hesabını görürüm. Kabadıyalanma efelenme filan... Bunların kim olduklarını az çok herkes de biliyor. Belki şimdi bugünkü görüşmelerimizden bile ne anlamlar çıkartacak böyle akbabalar vardır mutlaka. Bir zaman troller diyorduk, meğer bunların kadın olanları da varmış. Onlara da bizim camiada troliçe diyorlar. Bizim camiada bunlar isim isim de biliniyor. Hatta bu troliçelerin bazıları başlarındaki o güzel örtüleriyle birlikte mesala sayın Başbakan bir gün Dolmabahçe ofisinde şöyle hanımını da almış Beşiktaş'ta bir yürüyelim demiş. Bir kitapçıya girmişler, kitapçıdan biraz kitap bakmışlar. Çıkmışlar bir kestaneciden kestane almışlar. Şöyle bir Sinanpaşa Cami'nin önünden Barboros Bulvarı'na doğru gitmişler... ertesi gün bu troliçelerden bir tanesi; 'Senin gittiğin kitabevi var ya. Taraf gazetesinin patronun bilmem ne yayınevi, yarın ertesi gün de Sözcü'ye gidersin.' Bunu bir Başbakan'a karşı söylüyorlar. Yine bu 3-4 tanesi biraraya geliyor sayın Başbakan kendisine danışman olarak bazı kişileri tayin etti. Bunlardan bir profesör hakkında da geçmişe dayalı bir iddiayı gündeme getiriyorlar, 'Bir Başbakan nasıl böyle birini kendine danışman olarak alabilir diyorlar'...

BİR ZAVALLI TWEETLER ATMIŞ

Sakarya Üniversitesi'nden konferansa gidiyorum, tam konuya girmek üzereyiz sol tarafta bir AVM var, çok güzel bir mescidi var. Hanım da var yanımda, hemen gidelim dedim. Karşıladılar, tatlı ikram ettiler, çıktık. Belli bir haber kanalında itirafçı noktasında gelmiş bir zavallı tweet'ler atmış. Bülent Arınç'ın AVM'ye gitme sebebini FETÖ'nun has adamlarından birisidir, destek veriyor dedi. Soyadı Aslan da. Bu başka bir Aslan dediler, hayatı rezalet birisi. Ben niye oraya girdim, niye Cuma namazını kıldım, örgüte destek diye oraya girdim diyor.

Bunlar türedi ama inanın, ahlak dürüst insanlar çok fazla, bu durumlardan çok şikayetçi.

MEDYAYA BASKLAR

Doğan gurubuyla alakalı çok ciddi şeyler yazdılar. Aydın Doğan beyle bir şeyim yok. Özel hayatına saygı duyarım, bir şey bilmem. Mesut Yılmaz'la karşılaşmasından beri zaman zaman eleştirmişimdir, olayın öyle olmadığını kibarca anlatmıştır. Hakkında pek çok konuda yanlış düşündüğümü sonradan öğrenmiş birisiyim.

BAŞBAKAN GÖREV VERDİ, TERÖR KONUSUNDA GAZETECİLERİ TOPLADIM

Ben RTÜK'ten sorumluydum, bir problem görmedim yayın akışlarında. Selim Kiraz'ın başına silah dayanmış fotoğrafın yayınlanması çok yanlış. Vicdanları çok yaralayan, bir insanın yıllar sonra bile bu fotoğrafa baktığında bile gözyaşı dökeceği bir fotoğraf. Doğan'ın başına bir bere geçirerek terör örgütü mensubuymuş gibi fotoğraflarını yayınladılar, bu vicdansızlıktır. Sayın Cumhurbaşkanımız da çok iyi bilirler. Ben 2009'dan sonra RTÜK'ten sorumlu oldum. Terör olaylarının yayınlanma biçimleriyle ilgili düşüncelerimiz var. Paniğe sevk ediyor diye uluslararası camiada yayınlar nasıl yapılıyor diye örneklerini aldık. Biz de çok kötü yapılıyor ama iyi yapılıyor. Medya patronlarını davet edelim dedi o zamanki Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı. Ekim 2011'de, hafızamda tutuyorum. Herkes orada.

Oradakilerin hepsini temsilen Aydın Doğan konuştu: Hepsini kabul ediyoruz, biz de terörle mücadeleyi destekleriz. Hassasiyetleri aynen uygulayacağız. Siz yönetmenlerle de bir konuşun, onlara da anlatsın, biz talimat vereceğiz dedi. Doğan'a teşekkür etti Başbakan. Bana görev verdi, bundan sonraki süreci sen götür diye. Bir toplantı için ricada bulundum. Yine bütün patronlar var. Turgay Ciner'le Zaman'dan kimse yoktu. Orada biz yine patronlara konuştuk, tamam dediler.

'BELLİ YERLERDEN TALİMATLAR ALMAKTAN KORKUYOR'

'Yargının kendi içinde problemleri giderek arttı' diyen Arınç, "Eski HSYK yeni HSYK onun problemleri. Hakim ve savcıların adalet, hukuk ve vicdandan başka bir takım korkular ve vehimlerle hareket etmesi bugün en büyük sorun. Belli yerlerden talimatlar almaktan korkuyor. Birileri oraya göstererek tayin olur, nakil olur, meslekten çıkarılırsın verilen talimatlara uymazsan başına neler gelir denilerek insanlara maalesef ceza veriliyor."

HİLAL KAPLAN'DAN ARINÇ'A: MANİSALI LAWRENCE

Bülent Arınç, CNN Türk'te açıklamalarda bulunurken Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Arınç programda "Bizim cenahta başörtülü troller var bunlara 'troliçe' deniyor" derken Hilal Kaplan, "Manisalı Lawrence'ın son çırpınışları ama faydasız; siyasî cenazeleri dikkate almıyoruz" diye tweeet attı.

Kaplan ardından da Arınç'a "Trollün hası" dedi.

Bülent Arınç: Bizim Camiada Kadın Trollere, Troliçe Diyorlar

Son Dakika Güncel Bülent Arınç: Bizim Camiada Kadın Trollere, Troliçe Diyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Cemil eren: Dilini kesmezsen abdüllatif Şener gibi sen de böyle paçavra olur on'dan sonra ulusal kanala çıkarsın 0 0 Yanıtla
  • Sinan f16: Arınç neyin peşindesin gerçi yorumları okuyunca neyin peşinde olduğun ortaya çıkıyor ya 0 0 Yanıtla
  • kerem : ÇIKTI ŞEYH SAİDİN TORUNU 0 0 Yanıtla
  • : kendilerine ters düşem parallelci diyorlar yalan başka bir şey yok Bülent arınçı sevmem ama hiç deyilse nefret dili kulanmıyor bõyle adam başbakan olmalı belki ozaman õtekileşeme olmazdı insanlar kardeşce yaşar 0 0 Yanıtla
  • Rezzan : İşte bu yüzden böyle olduğun için akp de güven sağlamadın 0 0 Yanıtla
  • Besle Kargayı: Adam olana sormazlarmı, bütün bunlar olurken Nerdeydin diye. Demekki Adam değilsin çakal! 0 0 Yanıtla
  • Asdf: Bulent+arinc =6+5= 11 buna gore 1+1 =2 ve 11 -2 =9 bu duruma gorede 9= @fuatavni :)) 0 0 Yanıtla
  • HAKKI BİLEN BAKAN : Turkiyede gelmiş geçmiş en karekterli siyasetçi tebrik ediyorum . eğer gül ile siyasete devam etseydi erdoğanın elinde hiçbirşey kalmaz erdoğan ülkeyi uçuruma götürürdü bunu anlayıp vazgeçtiler .... 0 0 Yanıtla
  • Vuslat: Vicdanı olan kaçıyor AKP'den. Ama yine de zulme ses çıkarmayan sessiz şeytanlar çoğunlukta. Elbet devran döner, dünya kimseye kalmaz. 0 0 Yanıtla
  • yıldırım ankara: bence daha fazla alcalma biraz değerin kalsın madem bu kadar haksızlık vardı niye onüç yıl durdun haksızlık karşısında susan nedir sen iyi bilirsin adam buluyoruz seni öyle kal 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.


Advertisement