MAK Araştırma Şirketi Başkanı: Erken Seçimde AK Parti İktidar Olur - Son Dakika
Güncel

MAK Araştırma Şirketi Başkanı: Erken Seçimde AK Parti İktidar Olur

MAK Araştırma Şirketi Başkanı: Erken Seçimde AK Parti İktidar Olur

Mehmet Ali Kulat, koalisyon ihtimalinin düşük olduğunu, erken seçimin yaklaştığını ve AK Parti'nin doğru işlerle oyunu 2-3 puan artırıp iktidar olacağını söyledi.

06.07.2015 07:36  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin birçok araştırmasına imza atan MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Meclis Başkanlığı seçimiyle birlikte ortaya çıkan tablonun erken seçimi biraz daha kuvvetlendirdiğini belirtti. Kulat, olası erken seçimde ise AK Parti'nin doğru adımlar atarak tek başına iktidar olacak sonuca yakın olduğunu söyledi.

"ERKEN SEÇİM OLACAK"

Erken seçimin ne zaman olacağıyla ilgili de bir iddiada bulunan Kulat, "Koalisyon ihtimalini de sıfırlamıyorum ama 15 yada 22 Kasım'da seçimin olacağını açıkça düşünüyorum. Yani Türkiye hızla erken seçime gidiyor" dedi.

PARTİLER İSTEMİYOR

AK Parti- MHP koalisyonu ihtimalini de değerlendiren Kulat, "Aslında koalisyonu MHP kadar AK Parti de istemiyor. Bahçeli, kesin bir dille muhalefette kalacağını söyledi. 13 yıllık iktidar sürecinin ardından AK Parti'nin de koalisyon kurması kolay değil.

"AK PARTİ'NİN HEDEFİ KOALİSYON DEĞİL"

Kaldı ki AK Parti'nin ana hedefi iktidar olmak değil. AK Parti bir sonraki hamlede kurabileceği başka diyaloglarla Başkanlık sistemini hedefliyor. Bunu yakalamak adına tek başına hükümet kurmak zorunda zaten. AK Parti ne yapıp edip tek başına iktidar olmanın yolunu deneyecektir" şeklinde konuştu.

"TEK BAŞINA İKTİDAR OLUR, DİĞER PARTİLER DÜŞER"

Vahdet'in haberine göre; Yenilenecek bir seçimde AK Parti'nin akıllı davranması sonucunda kazançlı çıkacağını savunan Kulat, "AK Parti ihmal ettiği kesimleri kucaklarsa, yaptıkları yanlışları, Kürt meselesi, çözüm süreci gibi teknik hataları düzeltme yoluna giderse, 'koalisyon ihtimallerini denedik ama olmadı' diyerek bunu topluma iyi anlatırlarsa 2-3 puan almaları içten bile değil. Diğer partilerde de düşmeler olacaktır." diyerek olası bir erken seçimde AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olabileceğini söyledi.

Son Dakika Güncel MAK Araştırma Şirketi Başkanı: Erken Seçimde AK Parti İktidar Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • bir dost: bu araştırma şirketinin rengi çok bariz belli. onun için bu tur haberler doğru değil bence araştırma yapmaya gerek yok direkt siz akp %50 deyin :-) 35 3 Yanıtla kemal KARATAŞ: SEBEP 3 PARTİNİN ALDIĞI OYU TEK BAŞINA ALAN 1 PARTİ VAR KARŞINDA AMA TEK BAŞINA İKTİDER OLAMIYO 1 DE OY KAYBEDENLERLE BARAJI ZOR GEÇENLERLE VATAN HAİNLERİYLE KOALİSYON KURACAK ÖLEMİ HAYIRDIR ERKEN SEÇİM ŞART HATTA 3 AY BİLE BEKLEMEDEN OZAMAN KİMSE HALKI TEHTİT EDEMEZ BAKALIM KAÇINIZ BARAJI GEÇECEK HADİİİİİİ 2 3 java49: kemal karataş kardeşim akp erken seçime gitsin %34 taş patlasın fazlasını da alamaz yıllardır kürtler teröristtir dednız adamlar şimdiğ 6.5 milyon bir ınsanın oyuyla referanduma siyasi politaka da bir resmiyet kazandı kalkmıs hala vatan haını terorist pkk dıyorsunuz ayıptır gercekten kabullenın artık yanı bu ülkede artk bir kürt toplumu da yasiyor daha fazla çirkinliğe gerek yokk ...!! 0 0
  • TÜRK-İŞ kovboy : HDP de ölsem vaz geçmem bir Türk oğlu Türk olarak HDP başka parti tanımam ulen 9 28 Yanıtla
  • soylu: mhp ve chp gibi boş beleş partiler varken ve kendini hala terör örgütünden koparamamış hdp varken vatandaş daha bu hükümetten çok çeker. millet aç suri,yeli tok, türkmen ölür mursi yaşar. ülkeden islami yada komünist terör gitmez ama suriyeden esat gitmesi lazım. Biz daha çok çekeriz çok. 30 1 Yanıtla şinasi: bu ülkeyi yöenetecek ciddi insanlara ihtiyacımız var.oda saadet ve büyük birliktir. 1 4
  • Tc Mahmut: Vallah miletveki secimlerde hdp yüzde 9 bilmem yüzde 8 alcak barajı aşmicak diyen sizlerdiniz ey mak araştırma şirketi adamlar yüzde 13 aldı sizi kapak yaptı eğer azcık utanma varsa sizde istifa ederdiniz yada akpyi bırakıp hdpye gecerdiniz ben bir türk oğlu türk olarak atatürkcu olarak oyumu hdp ye verdim ve ne kadar secim olursa bile vercem hdpden başka parti yalan bu sefer secim olsa yüzde 20 hdp alcak akp yüzde 33 alcak bak göreceksiniz akp gibi vatan hayini bir partiye asla oy yok katiller 14 16 Yanıtla
  • Furkan: Mak denen sirket sende hic utanma yok mu hala milletin karsina cukmis aciklama yapiyon 9 13 Yanıtla selim: evet çünkü oda muhalefette hep kendi çıkarına ve yandaşlarına çalışır. okuması düzgün olmayan adamlar bile heryerde işe girdi. kimsede bu adamlarla bu devlet ilerlemez demedi. 1 0
  • ANKARA: BEN İNANMADIM.DAHADA DÜŞER BENCE. 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement