Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin - Son Dakika
Ekonomi

Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin

AK Partili eski vekilin ortağı olduğu Katmerciler firması, geçen ay kazandığı 65 adetlik TOMA ihalesinin ardından Emniyet'in 50 TOMA'lık son ihalesini de aldı.

24.11.2014 16:24  Güncelleme: 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü 50 toplumsal müdahale aracı alımı için ihaleye çıktı. İhaleyi Ekim ayındaki 65 TOMA'lık ihaleyi'de kazanan Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi kazandı.

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERDİ

Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi 50 Adet TOMA için 11.78 milyon euro ile en düşük teklifi vererek ihaleyi aldı..

HİSSELERİ YÜKSELDİ

Borsa İstanbul'da ilk seansı yüzde 1.09 kayıpla 3.62 liradan tamamlayan Katmerciler hisseleri, TOMA açıklamasının ardından, ikinci seans açılışıyla birlikte yükselişe geçerek yüzde 8.0'e yakın artışla 3.95 liraya kadar çıktı.

TOPLAM RAKAM DUDAK UÇUKLATTI

Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi iki ihalede toplam 115 TOM için 25,46 milyon dolar gelir elde etmiş oldu.

TOMA'LARA ZAM GELDİ

Bir önceki ihale rakamlarına göre tanesi 210 bin euro'ya gelen TOMA'nın fiyatı son ihale ile 235 bin euro'yu bulmuş oldu. Şirket araç başı 25 bin euro zam yaptı.

ORTAĞI AK PARTİLİ

AK Parti eski milletvekili İsmail Katmerci, Katmerciler A.Ş.'nin yüzde 46 ortağı. Katmerciler Ekipman, bu yılın ilk dokuz ayında gelirlerini yüzde 27 artırırken, 6.8 milyon TL net kâr açıkladı.

EKİM'DE DE 65 TOMA İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

Katmerciler, geçen Ekim ayında da Emniyet Genel Müdürlüğü ile 65 adet için 13.68 milyon euroluk sözleşme imzalamıştı.

İzmir merkezli araç üstü ekipman üreticisi Katmerciler 1985 yılında kuruldu. Şirket TOMA'lar ile birlikte 30 tür araç üretiyor.

ŞİRKET 2013'DE ZARAR ETMİŞ

Şirketin 2013 faaliyet raporunda "Yasal Kayıtlara göre hazırlanmış mali tablolarda 9.49 milyon lira dönem zararı mevcuttur" denildi.

Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Deli: 25 euro zam yaptı yazmışsınız. . 25 euro değil 25. 000 euro zam yapmışlar . Yalan Dünya. Sonu iki metrelik kefen bezi. . 30 3 Yanıtla
  • yt: bende şunu anlamıom, zarar yazan şirketler nasıl oluyorda faliyete devam edebiliyor. . . benim bildiğim zarar eden dükkanı kapatır. . . 30 2 Yanıtla
  • mobilyaci: Ne olacaktı CHP vekilin şirketimi kazanacaktı bal tutan parmağını yalar efeler 14 9 Yanıtla
  • mumya: imamın ordularına imamların kıyağı 11 4 Yanıtla
  • .....: İyi gazlar ihale bizde kaldı vereceğiz gazı 8 5 Yanıtla
  • aba407: hadi Aksaray aksaray 12 0 Yanıtla
  • Murti: ALLAH sizi bildiği gibi yapsın 10 2 Yanıtla
  • Kızıltepeli: Bizde yabancı devletlere silah tüccarları kazanıyor diyoruz. Bizimde onlardan farkımız yok.adamlar uzayda keşif yaparlar bizde tomalar alınır. İtfaiye araçlarından daha fazla. 5 3 Yanıtla
  • Gerçekci: 31 yaşındayim üniversite mezunuyum İŞSİZİM ihaleyi bana verecek değillerya hakkim varsa HARAMM ZİKKİM OLSUN 6 1 Yanıtla
  • alican: Ulan her toma bir trilyona yakın ,bizim gençler onlara yılmaz yılmaz yapacak : bu sene diyarbakırda 10 dan fazla roma kül oldu sayıları azaldğı için gene yenilenecek. 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement