Bu Takım Şampiyonluklara Tiryaki - Son Dakika
Spor

Bu Takım Şampiyonluklara Tiryaki

Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

03.02.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Hem Dünya Şampiyonası'nda hem Avrupa Şampiyonası'nda göğsümüzü kabartan sessiz şampiyonlar, Türkiye Şampiyonası'nda da zirvede yer aldı.

Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda gövde gösterisi yaptı. Sessiz şampiyonlar, farklı kilo kategorilerinde tam 6 birincilikle turnuvaya damga vurdu. Takım halinde serbest stilde 89 ve yine takım halinde grekoromen stilde 85 puanla rakiplerini dize getiren Altındağlı güreşçiler, kürsünün ilk basamağında yer aldı. Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, tam 225 sporcunun katıldığı turnuvaya en fazla sporcu gönderen takım oldu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sessiz şampiyonların başarısını değerlendirdi. "Bu çocuklar bizim için bir engelli değil, çok başarılı sporculardır" diyerek sözlerine başlayan Başkan Tiryaki, bu turnuvada önemli bir iş çıkardıklarını söyledi. Başkan Tiryaki, Türkiye Şampiyonası'nı daha öncede zirvede tamamladıklarını hatırlatarak, kategorilerinde Milli Takıma en fazla sporcu gönderen kulüp olduklarına dikkat çekti.

Antrenör İlhan Çıtak ve Mesut Zehir ise Altındağ'da çok yetenekli çocuklar olduğu düşüncesinde birleşti. Altındağ'ı uluslararası arenada temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan antrenörler, takımda bu potansiyele sahip çok sayıda güreşçi olduğunu ifade etti. İkili, kendilerine her zaman destek veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye de teşekkürlerini sundu.

Turnuvalarda Altındağ'ı başarıyla temsil eden ve bu şampiyonada 85 kiloda birinci olan Bayram Aksu, başarının en önemli faktörünün disiplinli antrenman olduğunu belirtti. Müsabakalara disiplinli bir şekilde hazırlandıklarını kaydeden Aksu, takım halinde çok iyi mücadele ettiklerini aktardı. Aksu, düzenlenecek turnuvalardaki tüm madalyalara talip olduklarını da sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bu Takım Şampiyonluklara Tiryaki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement