Bu Millet 15 Temmuz'da Özgürlüğüne Aşık Olduğunu Gösterdi" - Son Dakika
Güncel

Bu Millet 15 Temmuz'da Özgürlüğüne Aşık Olduğunu Gösterdi"

Bu Millet 15 Temmuz\'da Özgürlüğüne Aşık Olduğunu Gösterdi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bu milletin 15 Temmuz'da özgürlüğüne aşık bir millet olduğunu dünyaya gösterdiğini belirtti.

27.05.2017 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bu milletin 15 Temmuz'da özgürlüğüne aşık bir millet olduğunu dünyaya gösterdiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için bir iftar yemeği verildi. Yemeğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, şehit yakınları ve gaziler çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Bakan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bu milletin, bin yıldır Anadolu topraklarında milli ve manevi değerleriyle var olduğunu vurguladı. Kaya, "Ramazan ayı bu değerleri güçlü bir şekilde hissettiğimiz, bizleri Allah'a yaklaştıran, sabrı ve infak etmeyi öğreten, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bir aydır. Rahmet ve mağfiretin, yardımlaşmanın, dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin bizleri kuşattığı bu ayda, en büyük temennimiz yer yüzünde barış ve adaletin kalıcı bir şekilde tesis edilmesidir. Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Myanmar'da acı ve gözyaşının dinmesidir. Kadınlar ve çocuklar adına, yeryüzündeki tüm mazlumlar adına en büyük duamız budur" diye konuştu.

"BU MİLLET 15 TEMMUZ'DA ÖZGÜRLÜĞÜNE AŞIK OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 Temmuz'da özgürlüğüne aşık bir millet olduğunu dünyaya gösterdiğini belirterek, "Bizler şehadete sevdalı kahraman bir neslin evlatlarıyız. Can verdik, bedel ödedik fakat tek karış vatan toprağını hainlere, teröristlere teslim etmedik. Şairin ifadesiyle, 'Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır/ Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir." şeklinde konuştu.

Şehit yakınlarına seslenen Kaya, "Sizlerin göstermiş olduğu büyük fedakarlıkların, sabrın ve metanetin karşısında biliyorum ki sözlerimiz kifayetsiz kalır. Hükümet olarak acılarımızı hafifletmek, yaralarımızı sarmak için sizlere hizmetkar olmayı kendimize en büyük bahtiyarlık sayarız. Bu anlayışla maddi ve manevi tüm imkanlarımızı siz değerli kardeşlerimiz için seferber ettik. Şehit yakınlarımız için hükümet olarak bugüne kadar ne yapmamız gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getirdik ve yerine getirmeye devam ediyoruz. Onların aziz hatıralarını 15 Temmuz ruhuyla her yerde yaşatmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin emaneti bu topraklarda barışın, istikrar ve güvenin adresi olmayı, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumayı sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Kaya, zaferin, adalet ve merhamet için mücadele edenlerin olduğunu dile getirerek, "Aziz milletimizin selameti, hak ve adalet için mücadele ediyoruz. Bu cennet vatan, kahraman ecdadımızın her karış toprağını ilim ve irfanla dokuyarak, bizlere emanet ettiği topraklardır" ifadelerini kullandı.

(Selim Bayraktar - Murat Ergin/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Millet 15 Temmuz'da Özgürlüğüne Aşık Olduğunu Gösterdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı
    11:51 Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen kazada, Edan Nur S. yönetimindeki Volkswagen otomobil ile Ali İ. yönetimindeki Renault otomobil çarpıştı. Kazada sürücü ve araçlarda bulunan 12 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.


Advertisement