Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu’nu ağırladı.

04.04.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu'nu ağırladı. Burkay, Türkiye'nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa'da sanayicilerin yeni sanayi alanlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

BOSİAD Başkanı İlker Oral ve Yönetim Kurulu üyeleri, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret etti. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin ihracatına önemli katkıda bulunduğunu dile getiren Oral, Bursa'daki kent dinamikleri arasındaki birlik ve beraberliğin şehre önemli bir değer kazandırdığını söyledi. BTSO'nun projelerini yakından takip ettiklerini belirten İlker Oral, "Bursa'nın her alanda hedefine ulaşması için güç birliği şart. Sanayiciler arasındaki bu dayanışmada kazanan Bursa'mız olacak" dedi.

Bursa'da kurulması planlanan Yüksek Teknoloji OSB Projesi'ne destek verdiklerini vurgulayan Oral, "Bursa'mızın hedefleri doğrultusunda Yüksek Teknoloji OSB Projesi'ni önemsiyoruz. Bursa'da yatırım yapılabilecek arsa konusunda ciddi sıkıntılar var. Yüksek Teknoloji OSB Projesi Bursa için büyük ihtiyaç. Bu konuda BTSO da çalışmalarıyla önemli mesafe alınmasını sağladı. BOSİAD olarak yeni nesil bir OSB için üzerimize düşen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye ekonomisinin öncü şehirlerinden biri olan Bursa'nın şu anda Türkiye'nin ikinci ihracatçı kenti olduğunu belirtti. Bursa'da mevcut sanayi alanlarında yatırım yapılacak arsanın neredeyse kalmadığını dile getiren Burkay, "İhracatımızı daha da artırmak için yeni sanayi alanlarına ihtiyacımız var. Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma, raylı sistemler, teknik tekstil, kompozit malzeme ve nano teknoloji gibi alanlarda üretim ve teknoloji üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. İçerisinde teknoloji geliştirme bölgesi, mükemmeliyeti merkezleri, lojistik ve eğitim merkezlerinin olacağı yeni nesil Yüksek Teknoloji OSB, Bursa'nın gelecek 100 yılını kurtaracak" dedi.

Burkay, mesleki eğitim konusunda Türkiye'ye örnek bir proje olan ve BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM benzeri eğitim kurumlarını kente kazandırmak istediklerini ifade etti. Bu konu üzerinde 6 aydan uzun süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını anlatan Burkay, "Özellikle sanayi bölgelerinin içinde yerleşik bulunan meslek liselerinin ilgili sanayi odaları ve bölgeleri tarafından yönetilmesini istiyoruz. Bizim bir çalışma kurulumuz var. Bursa OSB'nin çalışma kuruluyla birlikte Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nin bölgeye kazandırılması ve bizler tarafından işletilmesi için çalışma başlattık. Bizim çalışma kurulumuz aynı zamanda BTSO'nun bugüne kadar yaptığı meslek liselerinin de günümüz ihtiyaçlarına cevap vereceği yapı üzerinde çalışıyoruz. Bunları kısa zamanda hayata geçireceğiz" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça'nın yer aldığı ziyaret, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement