Btso'dan Arınç ve Çelik Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Btso'dan Arınç ve Çelik Ziyareti

Btso\'dan Arınç ve Çelik Ziyareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti.

09.09.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ve Meclis Başkanı Topuk'a BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de eşlik etti. Ankara programı kapsamında ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Arınç, BTSO'nun şehrin dinamiklerini harekete geçirerek Bursa'ya büyük fayda sağladığını ifade etti. Arınç, "BTSO'nun gerçekleştirdiği çalışmaları yakından takip ediyorum. Ortaya konan makro projelerin bir kısmının kısa sürede hayata geçirilmesi büyük bir başarı. Şehrin dinamikleriyle ortaklaşa gerçekleştirilen bu çalışmaların ülkemize önemli katkılar sağlamaya devam edeceğini düşünüyorum" dedi. Bursa'nın Türkiye'nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Arınç, 62. hükümetin uluslararası bir başarı örneği olan ekonomi programlarından kentin daha fazla yararlanacağını dile getirdi.

ARINÇ: "SANATORYUM PROJESİ İSABETLİ BİR KARAR"

BTSO tarafından geçtiğimiz aylarda kullanım hakkı alınan Kirazlıyayla Sanatoryum Tesislerinin BTSO Akademi Projesi çerçevesinde kullanılacak olmasını memnuniyetle karşılayan Arınç, "BTSO Akademi Projesi önemli bir çalışmadır. Türkiye'ye örnek bir proje. Diğer ticaret ve sanayi odalarına da örnek olacaktır. Sanatoryum'daki BTSO akademi eğitimleri, iş dünyası için de büyük bir fırsat niteliğindedir. İsabetli bir karardır. BTSO Akademi Projesi'ni destekliyorum. Ekonomi zirvesinin gerçekleştirildiği Uludağ'da böyle bir çalışmaya imza atılmasından dolayı BTSO'yu kutluyorum" dedi.

ÇELİK: "MESLEKİ EĞİTİMDE BTSO GÜZEL ADIMLAR ATTI"

Burkay, Topuk ve Gülener'in Ankara programının ikinci durağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BTSO'nun Türkiye'nin en önemli ticaret ve sanayi odalarından birisi olduğunu belirterek, İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. BTSO'nun çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Faruk Çelik, mesleki eğitimler konusunda BTSO'nun güzel projelere imza attığını kaydetti. BUTGEM'in Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu ifade eden Çelik, BTSO'nun Mesleki Yeterlilik Merkezi'nin iş dünyasının eleman açığını kapatmak için örnek bir çalışma olduğunu anlattı. Faruk Çelik, "BTSO'nun çalışmalarının farkındayız. Mesleki eğitim konusunda BTSO'nun güzel çalışmalara devam edeceğine yürekten inanıyorum. BTSO Başkanımız Burkay, yönetim kurulumuz, Meclis Başkanımız Remzi Topuk ve meclis üyelerimizi katkılarından dolayı kutluyorum" dedi.

"KALKINMANIN YOLU MESLEKİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, iş güvenliği ve çalışma yasası hakkında Bakan Çelik ile fikir alışverişinde bulundu. UMEM eğitimlerinin Bursa sanayisine önemli bir ivme kazandırdığını dile getiren Burkay, "Bursa'nın 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin yolu ekonomik kalkınmadan, ekonomik kalkınmanın yolu da mesleki ve teknik eğitimden geçtiği için BTSO, burada da lokomotif rol oynuyor. Artık el becerisine ya da beden gücüne sahip kişilerden çok; bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, yorum yaparak ortaya çıkan problemlere çözüm üretebilen bir teknik eleman modeline ihtiyaç vardır. Asıl olan; insanımıza diploma değil, meslek edindirmektir" diye konuştu.

"BURSA'YI 2023'E TAŞIYORUZ"

Başkan Burkay, Şehrin dinamikleriyle güç birliği yaparak Bursa'yı 2023 hedeflerine taşıdıklarını ifade etti. "Bursa büyürse Türkiye büyür" vizyonuyla yola çıktıklarını anlatan Başkan Burkay, "Bursa'nın geleceğini şekillendirecek ortak projeler ve çalışmalar birlik ve beraberliğimizi de güçlendiriyor. Bursa'nın Ankara'daki güçlü desteği projelerimizin hayata geçmesine büyük katkı sağlıyor. Bugüne kadar sağlanan desteğin artarak devam edeceğine inancımız tam. 62. hükümete üstün başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

"BURSA'NIN GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Meclis Başkanı Remzi Topuk ise, BTSO'da yoğun bir çalışma döneminin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Topuk, "BTSO, Bursa'nın gücüne ve potansiyeline güç katmaya devam edeceğiz. Mesleki eğitim ve BTSO Akademi Projeleri konusunda kamuoyunda güzel tepkiler aldık. İnanıyorum ki sanatoryum binası tamamlandığında Bursa'nın önemli bir değeri olacak" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Btso'dan Arınç ve Çelik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement