British Museum, Minecraft İçinde Tekrar İnşa Edilecek - Son Dakika
Teknoloji

British Museum, Minecraft İçinde Tekrar İnşa Edilecek

British Museum, Minecraft İçinde Tekrar İnşa Edilecek

İngiltere'nin en popüler turist mekanlarından biri olan British Museum, Minecraft dünyasında komple baştan inşa edilecek.

22.09.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin en popüler turist mekanlarından biri olan British Museum, Minecraft dünyasında komple baştan inşa edilecek.

En popüler dünya yaratma simülasyonu olan Minecraft ile yapılabilecek ilginç şeylerin sınırı yok gibi görünüyor. İşte şimdi bu yaratımlara bir de İngiltere'nin en büyük müzelerinden olan "British Museum" da eklenecek.

British Museum, 1753 yılında Londra'da, ülkenin ilk ulusal müzesi olarak kuruldu. İngiltere'nin ve Londra'nın en çok gezilen turist mekanlarından biri, yılda 6 milyon kişi müzeyi ziyaret ediyor. Müzede 8 milyon farklı sanat eseri ve nesne sergileniyor. Ünlü mimar Lord Norman Foster tarafından tasarlanan ana avlusu Great Court, Avrupa'nın en büyük üstü kapalı halk alanı olması ile meşhur.

İşte şimdi bu müthiş yapı ve içindekiler, müzenin başlatacağı bir operasyon ile Minecraft içine komple taşınacak. British Museum'un "Museum of the Future" (Geleceğin Müzesi) konseptinin bir parçası olacak olan sanal müze, dünya çapında daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmek amacıyla hazırlanacak. Bun benzer bir proje daha önce Danimarka Hükümeti tarafından düşünülmüş ve Danimarka ülkesi bir eğitim programının sonucu olarak Minecraft içinde yeniden yapılmıştı.

British Museum'dan bir yetkili, henüz projenin erken bir planlama aşamasında olduğuu, inşa aşamasına başlanmadığını belirtmiş. Ama inşa zamanı geldiğinde Minecraft komünitesinden gönüllülerin ve uzmanların desteğini almak istediklerini açıklamış.

Dünyanın en popüler oyunu ile ilgili son büyük haber, Microsoft'un Minecraft'ı satın alması anlaşması olmuştu.

The post British Museum, Minecraft İçinde Tekrar İnşa Edilecek appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji British Museum, Minecraft İçinde Tekrar İnşa Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement