Breakdansın Buluştuğu Turne İstanbul'da Tamamlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Breakdansın Buluştuğu Turne İstanbul'da Tamamlandı

Sokağın ruhundan doğan breakdans ile toprağın gücünü yansıtan Anadolu dansları, Red Bull Anadolu Break dans gösterisi ile aynı sahnede buluştu.

25.11.2015 10:44  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prömiyerini 9 Ekim'de İstanbul'da yapan gösteri, yine İstanbul'daki gösteriyle turnesini tamamladı. Geleneksel motiflerin modernize edildiği kostümlerle dans performansını sunan ekip, tam not aldı.

Sokağın ruhundan doğan breakdans ile toprağın gücünü yansıtan Anadolu dansları, Red Bull Anadolu Break dans gösterisi ile aynı sahnede buluştu. Prömiyerini 9 Ekim'de İstanbul'da yapan gösteri, yine İstanbul'daki gösteriyle turnesini tamamladı. Geleneksel motiflerin modernize edildiği kostümlerle dans performansını sunan ekip, tam not aldı. Red Bull Anadolu Break, son kez 24 Kasım Salı günü TİM Show Center'da sergilendi. Modern ile gelenekselin birlikteliğinden doğan rengarenk dansların ve kültürün hikayesini sahneye taşıdı.

Anadolu dansları ile breakdansı sahnede benzersiz bir şovla buluşturan, prömiyerini 9 Ekim'de İstanbul'da yapan "Red Bull Anadolu Break", Kasım ayı boyunca Ankara, Eskişehir, İzmir ve Antalya'yı kapsayan Anadolu turnesini tamamladı. Turnenin son gösterisi yine İstanbul'da gerçekleşti.

24 Kasım'da TİM Show Center'da 21.00'da perdelerini açan "Red Bull Anadolu Break" rengarenk dansların ve iki farklı kültürün hikayesini sahneye taşıdı. Şov boyunca heyecanın arttığı noktalarda, alkışlarıyla gösteriye eşlik eden seyirci, gösterinin sonunda ekibi dakikalarca alkışladı. Geleneksel motiflerin modernize edildiği kostümlerle dans performansını sunan ekip, tam not aldı. Red Bull tarafından hayata geçirilen Anadolu Break Belgeseli ile temelleri atılan projede, Anadolu topraklarında asırlardır icra edilen halk oyunlarımız ile dünyada yükselişini sürdüren breakdansın figürleri modern bir koreografide bir araya geldi.

Flying Steps'in kurucularından Kadir Memiş (Amigo) Projenin Koreografisi'ni üstleniyor. 2014'teki belgesel çekimlerinin hemen ardından yapılan dansçı seçmeleri ile 5 B-Boy, 1 B-Girl, 1 modern dansçı ve 2 geleneksel dansçıdan oluşan sahne ekibi tamamlandı. Aydan Uysal, Bora Günebakan (Boris), Eftal Dirlik, Ferhat Düz (fero), Mehtap Çınar, Miktat Furkan Yılmaz, Ozan Karabağ, Serdar Karaman (Lexx) ve Salih Karagöz dans ekibini oluşturuyor.

Gösterinin müzik direktörlüğünü Berlin'de yaşayan besteci Nevzat Akpınar, müziklerin aranjörlüğünü ise yerli hip hop sahnesinin usta 'beat-maker'ı Da Poet üstleniyor.

Gösterinin kostümleri ise DB Berdan markasının yaratıcılarından Begüm Berdan'a emanet edildi. Ege Üniversitesi Halk Oyunları Bölümü kostüm arşivi üzerinde yaptıkları incelemelerin ardından tasarımcılar, aldıkları ilhamla geleneksel motiflerin modernize edildiği kostümler hazırladı.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Breakdansın Buluştuğu Turne İstanbul'da Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement