Bpw Adana Kulübünden Mültecilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Bpw Adana Kulübünden Mültecilere Yardım

Bpw Adana Kulübünden Mültecilere Yardım

İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, iç savaş nedeniyle Ülkelerinden kaçıp, Adana’ya yerleşen mültecilere battaniye ve giyecek yardımında bulundu.

21.01.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, iç savaş nedeniyle Ülkelerinden kaçıp, Adana'ya yerleşen mültecilere battaniye ve giyecek yardımında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Misafirhanesine yerleştirilmiş bulunan yaklaşık 200 Türkmen mülteci ailenin soğuktan korunabilmeleri için iki kamyonet dolusu battaniye ve giyecek yardımında bulunan BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav ve kulüp üyeleri"Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak kilometrelerce uzakta yaşamlarını sürdürmeye çalışan mültecilerimize bir nebze de yardımcı olmak amacındayız. Savaşların en çok kadın ve çocukları vurduğu herkes tarafından bilinmektedir. Savaşın bedenlerine ve ruhlarına yara açtığı kadınlar yanlarında bizim desteğimizi görmeliler. Her kadının bu kız kardeşlerimiz için yapabileceği bir şeyler olduğunu göstermek, bu dayanışmayı güçlendirmek için bugün buradayız. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Durmuş Ökten ile birlikte hareket ederek sürdürdüğümüz çalışmalarda öncelikle son günlerde havaların aşırı soğuması nedeniyle mülteci kadın ve çocukların üşümemeleri, hastalıklara yakalanmaları için hiç kullanılmamış battaniye ve giyecek getirdik. Yaşadıkları alanları yerinde inceleyerek neler yapabileceğimize bakmak istedik. Ben ve kulüp üyesi arkadaşlarım bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Yardımlarımızı sürdüreceğiz. Mülteci kadınlar ile sohbet ederek temel ihtiyaçlarını öğrendik. Çocuklarla vakit geçirerek biraz da olsa mutlu olmalarını sağladık. Bu vesile ile tüm meslek örgütlerine, kurum ve kuruluşlara seslenmek istiyorum. Vatanımıza sığınmış bu insanlara en azından manevi anlamda yardımcı olalım" diye konuştu.

Kulüp üyelerince temin edilerek getirilen malzemeleri Türkmen Mültecilere verilmek üzere Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten'e teslim eden Başkan Ayça Katlav ile BPW Kulüp Üyeleri Ülkü Uçar ve Tolunay Tras kadınlarla sohbet edip, bebekleri sevdiler.

"TÜRKMEN MÜLTECİ KARDEŞLERİMİZE KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Türkmen Mültecilerin sorunlarıyla yakinen ilgilendiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, Kulüp Üyeleri Ülkü Uçar, Tolunay Tıraş ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı'ya gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Türkmen Mültecilerin yerleştirildiği misafirhaneyi gezdirerek mültecilerin yaşamlarına dair bilgiler veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, "Yaklaşık üç ay önce 1500 Türkmen mülteci geldi. Çoğunu şehrimizin farklı yerlerinden temin ettiğimiz evlere yerleştirdik. Sağlık daire başkanlığı ve gönüllülerin destekleri ile evlerinin kiraları ödeniyor. Ev eşyaları alınıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Türkmen kardeşlerimizin durumlarıyla özel ilgileniyor ve bu konuya çok hassas davranıyor. Belediyemizin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Misafirhanesinde bulunan Türkmen mülteci aileler için arayışlarımız sürmektedir. Uygun evlere yerleştirilen ailelerin çevreye uyumu, komşuları ile ilişkilerini kontrol müşahit ailelerimiz var. Bu mülteci kardeşlerimize kendi kültürümüzü öğreterek yaşatmak istiyoruz. Her evden 1-2 kişiye mesleklerine uygun işler temin etmeye çalışıyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bpw Adana Kulübünden Mültecilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement