Bozkırın Tezenesi" Ertaş'a Tiyatroseverlerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Bozkırın Tezenesi" Ertaş'a Tiyatroseverlerden Yoğun İlgi

Ankara Devlet Tiyatrosunun, Türk halkının gönlünde "Bozkırın Tezenesi" olarak yer edinen Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırladığı "Neşe' Dert' Aşk" adlı oyun, Kasım ayı verilerine göre, 51 temsil ile 21 bin 523 seyirciye ulaşarak kapalı gişe oynamayı başardı.

21.01.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Devlet Tiyatrosunun, Türk halkının gönlünde "Bozkırın Tezenesi" olarak yer edinen Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırladığı "Neşe' Dert' Aşk" adlı oyun, Kasım ayı verilerine göre, 51 temsil ile 21 bin 523 seyirciye ulaşarak kapalı gişe oynamayı başardı.

AA muhabirinin Devlet Tiyatrolarından aldığı verilere göre, 2014-2015 sezonunda provalarına başlanan ve 27 Mart 2015'de prömiyerini yapan "Neşe' Dert' Aşk", 2015 yılında perdeler kapanana değin Küçük Tiyatro'da sahnelediği 19 temsil ile 8 bin 748 tiyatrosever ile buluştu.

Devlet Ti·yatrolarının yurt içi turneleri kapsamında Konya ve Kırşehir'de de sahnelenen oyunu 2015-2016 sezonun başladığı 1 Ekim'den itibaren bir aylık sürede 8 bin 389 kişi izledi. Altındağ Sahnesi'nde Kasım'da 3 bin 684 kişiye ulaşan oyun, toplamda 51 temsil ile 21 bin 523 tiyatroseverin beğenisine sunuldu.

Oyunun yönetmeni Umut Toprak, oyuna yönelik ilgiyi, "Bizim için çok gurur verici bir şey ama bir o kadar da önemli çünkü biz bu süreçte hiç tiyatroya gelmeyen insanların bile tiyatroya geldiğini gördük. Bu oyuna halkın her kesiminden, hiç tiyatroya gelmeyen kesimden de, entelektüel kesimden de büyük ilgi var. Bu bizi çok sevindirdi. Zaten oyun için koyduğumuz hedeflerden biri de seyirci ile birlikte soluk almaktı. Bunu başarmış olduğumuzu görmek bizi çok mutlu ediyor" sözleriyle değerlendirdi.

-"Ertaş'ın sadeliğini sahne üstüne yansıtmayı hedefledik"

Toprak, oyunu genel olarak Neşet Ertaş'ın üslubuna uygun bir tavır ile sahnelediklerini belirterek, "Yazar Şirin Aktemur Toprak'ın da oyunu yazarken Neşet Ertaş'ın kişiliğinden yola çıkarak bu eseri oluşturdu. Biz bu oyunda genel olarak Neşet Ertaş'ın üslubuna uygun bir tavır ile sahnelemeye gittik. Neşet Ertaş'ın sadeliğini sahne üstüne yansıtmayı hedefledik ve bu, samimiyeti getirdi. Bu da seyirci tarafından çok iyi görülüyor. Bu oyunda seyirci ile sahnedekiler arasında çok samimi bir paylaşım var. Bu yüzden çok doğru tepkiler alıyoruz. Seyircilerin tepkileri de Neşet Ertaş'ın kendisi gibi, son derece içten ve duygusal" dedi.

"Seyirciler bu oyunda, yaşama dair tüm duyguları bir anda yaşadıklarını ifade ediyorlar ve hüznü, aşkı, coşkuyu, çoğu zaman ağlayıp, kimi zaman oynayarak, eğlenerek bize katılıyorlar" diyen Toprak, oyunun sonunda seyircilerin gözyaşları içinde oyunu alkışladıklarını bildirdi.

Biletleri satılmaya başladığı anda tükenen Neşe' Dert' Aşk'a yönelik en büyük eleştiriyi yine izleyiciden aldıklarını belirten Toprak, tiyatroseverlerin bilet bulamamaktan şikayetçi olduklarını ifade etti.

Nisan ayından itibaren oyunun yazarlık, proje, oyunculuk, prodüksiyon dallarında, farklı kurumlardan 5 tane ödül aldığını vurgulayan Toprak, oyunun en son Tiyatro Gazetesi tarafından "Yılın En İyi Projesi" ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Şirin Aktemur'un yazıp Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe' Dert' Aşk" bugün, yarın, 23, 24, 25 ve 26 Ocak'ta Küçük Tiyatro'da sahnelenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bozkırın Tezenesi' Ertaş'a Tiyatroseverlerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi Çocuk Korosu 23 Nisan konseri verdi
    17:49 Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi Çocuk Korosu 23 Nisan konseri verdi

    Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ünlü besteci Muammer Sun'un şarkılarını seslendirdi.

  • Trabzon'da 2 Bin Çocuk, Oyun Şenliğine Katıldı
    17:38 Trabzon'da 2 Bin Çocuk, Oyun Şenliğine Katıldı

    Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen oyun şenliğine 2 bin çocuk katıldı. Şenlikte öğrenciler geleneksel oyunlar oynadı, dans etti ve eğlendi. Çocuklara çizgi film kahramanlarının kostümleriyle fotoğraf çekimi yapıldı ve etkinliğin sonunda 2 bin fidan dağıtıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, öğrencilerin eğlenmesinden mutluluk duyduklarını belirtti ve Atatürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan ettiği için teşekkür etti.

  • Niğde'de Uluslararası Resim Sergisi Açıldı
    17:33 Niğde'de Uluslararası Resim Sergisi Açıldı

    Niğde'de 8 ülkeden 21 sanatçının eserlerinin yer aldığı Uluslararası Resim Sergisi, Niğde Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Vali Cahit Çelik, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaptı. Sergi, 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

  • Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı
    17:14 Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı

    Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde açılan 'Yemin Olsun' sergisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinin hikmetini ve derinliğini anlatıyor. Sergide arz, sema, yıldızlar, yörüngeler, gece, gündüz, şafak, kuşluk vakti, ay, güneş, kalem, rüzgar, zeytin ve incir gibi kavramlara edilen yeminler sanatsal bir perspektifle sunuluyor. Sergide Adnan Çoker, Devrim Erbil, Ahmet Oran, Erol Kılıç, Fatih Özkafa, Leyla Kara, İsmail Hakkı Gurbetçi, Faruk Kırlı, Raşit Altun ve Muhammet Mağ'ın da arasında bulunduğu sanatçıların eserleri yer alıyor. 'Yemin Olsun Sergisi', 28 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir.

  • Azerbaycanlı Ünlü Sanatçı Cavanşir Mammadov Hayatını Kaybetti
    17:12 Azerbaycanlı Ünlü Sanatçı Cavanşir Mammadov Hayatını Kaybetti

    Azerbaycan'ın ünlü sanatçılarından Cavanşir Mammadov, 70 yaşında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mammadov'un birçok eseri bulunuyordu ve 2005 yılında Azerbaycan Devleti tarafından 'Emektar Artist Ünvanı'na layık görülmüştü. Ünlü şarkıcı Doğuş'un eşi Hoşgedem Hidayetkızı, Mammadov'un ölüm haberini duyduğunda büyük üzüntü yaşadığını belirtti ve onun değerli bir sanatçı olduğunu vurguladı.

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • İstanbul Modern, 23 Nisan'da 'Müzede Oyun' şenliği düzenliyor
    16:23 İstanbul Modern, 23 Nisan'da 'Müzede Oyun' şenliği düzenliyor

    İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak üç gün sürecek olan 'Müzede Oyun' şenliğine ev sahipliği yapıyor. Çocukları sanatla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, çocuklar ve aileleri müzenin farklı mekanlarında sanat aktiviteleri gerçekleştiriyor. Programa 2-10 yaş arası çocuklu aileler ücretsiz kayıt yaptırabiliyor. İstanbul Modern, çocukların kendilerini sanatçı ve kaşif gibi hissetmelerini sağlamak için farklı içerikler hazırladı. Etkinlikte sergi turları, renk atölyesi, masal okuma etkinlikleri ve ebeveynlere yönelik yaratıcılık seminerleri gibi etkinlikler yer alıyor.

  • Bakan Özhaseki:
    15:37 Bakan Özhaseki: "Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak"

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği açılış programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak' dedi.

  • Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi
    14:19 Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi

    Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Hayatın Anlamı Kitap Projesi' kapsamında, Alaçatı yer değirmenlerinde mekan okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar da kitap okuyarak eşlik etti.


Advertisement