Bozkır: "Türkiye Ağır Siklet Boksorüdür İki Yumrukla Yıkılmaz" - Son Dakika
Politika

Bozkır: "Türkiye Ağır Siklet Boksorüdür İki Yumrukla Yıkılmaz"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye ağır siklet boksorüdür, bir iki yumrukla yıkılmaz" dedi.

26.10.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye ağır siklet boksorüdür, bir iki yumrukla yıkılmaz" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, AK Parti milletvekilleri, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve partililer hazır bulundu.

Bakan Bozkır, konuşmasına "Dün Hakkari'de üç yiğidimizi hain saldırıda şehit verdik, Allah gani gani rahmet eylesin, mekanları cennet olsun" cümleleri ile taziyede bulunarak başladı. Bozkır, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en güçlü döneminde olduğunu vurgulayarak, "Geride kalan 10 yılda öyle işler başarıldı ki, herkesin gıpta ettiği, kıskandığı, yerimizde olmak istediği bir ülke haline geldi Türkiye. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde dört büyük süreç yaşandı. Birincisi ekonomik reform süreci, demokratik reform süreci, Avrupa Birliği süreci ve barış ve çözüm sürecidir" dedi.

Bakan Volkan Bozkır, bugün iktidara talip olan muhalefetin önce geçmişte neler yaptığına bakması gerektiğine işaret ederek, 70'li yıllarda başından geçen bir üzüntülü bir anısını konuklarla paylaştı. Bozkır, Çanakkale'de görev yaptığı 70'li yıllarda küçük kızının rahatsızlanması sebebiyle Ankara'ya gitmeleri gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: "O zamanlar benzin sıkıntısı vardı. Kaymakamlardan 10 litrelik benzin kuponu alıyorduk. Benzin bittikçe bir sonraki kaymakamdan alıyorduk. Çanakkale'den Ankara'ya kadar 8 defa kaymakamlıklarda sıraya girerek yola devam edebilmek için benzin kuponu aldık. Çocuk hasta ve zorda olsa yetiştirebildik. Bu dönemler Türkiye'de yaşandı. Bu dönemle ilgili bir başka şahit olduğum konu, Bağdat Büyükelçiliğinde görevliyim, Türkiye'nin petrol ihtiyacını karşılayacak 85 bin tonluk Ata tankerini Türkiye'nin para gönderememesinden dolayı 20 günde tankeri dolduramadılar. Dönemin Başbakanı rahmetli sayın Ecevit Başbakanlıkta paltoyla oturuyordu çünkü kalorifer yanmıyordu. Böyle bir Türkiye'nin yönetiminde bulunmuşların şimdi iktidarı tenkit etme hakkını da görmüyorum. Zamanında İstanbul'a köprü yapılacak, 'ne gerek var' diyenler çıktı. Fakat köprülerin açılışını yapmak 'ne gerek' var diyenlere nasip oldu. Özal döneminde ikincisi yapılacak aynı tepkiler. Şimdi üçüncüsü yapılıyor tepkiler ve adresleri değişmiyor. Marmara'ya denizin altına tünel yapıyoruz, 'su akıyor yukarıda insanlar boğulma mı' diyorlar. Araçların geçeceği ikinci deniz altı tüneli yapıyoruz, 'lafta bunlar, yapamazsınız' diyorlar. Üçüncü havaalanı yapılacak 'ne gerek var inip kalkıyor uçaklar' diyorlar. 25 milyon yerine 150 milyon yolcu taşınacak İstanbul'a, diyorlar ki bu kadar uçağı havada tokuşturmadan nasıl indirip kaldıracaksın.' Bu muhalefete böyle bir kafayla nasıl ülkeyi yöneteceksin sorunu sormak lazım."

"TÜRKİYE AĞIR SİKLET BOKSÖRÜDÜR, İKİ YUMRUKLA YIKILMAZ"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır konuşmasına muhalefet ve provokasyoncuları eleştirerek devam etti. Bakan Bozkır, Türkiye'nin önünü kapatmaya çalışan bu grupların Türkiye'yi bu yeni yapılanmada görmek istemediklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye özellikle son 15 ayda karşı karşıya kaldığı teşebbüslerle tekrar karşı karşıya gelecektir. Ancak bunlar eski gücünde olmayacaktır. Gezi olayları, 17 - 25 Aralık olayları, 6 -7 Ekim olayları bunların bir parçasıdır. Fakat gördüler ki Türkiye ağır siklet boksorü bir iki yumrukla yıkılmayacak. Birde ağır siklet boksoründen karşı yumruk gelirse Allah muhafaza bunların hepsi yere serilecek ve bu darbe teşebbüscülerini hakem bile yerden kaldıramayacak sonra"

"TÜRKİYE BUGÜN AB ÜYESİ OLSA, BİRÇOK ÜYE ÜLKEDEN DAHA İYİ DURUMDA"

Türkiye'nin Avrupa Birliğine bugün üye olabilecek konumda olduğunu belirten Bakan Bozkır, bugün üye olsak 22 üye ülkeden daha iyi ekonomik yapıya sahip olduğunu kaydetti. Bozkır, sözlerini şöyle tamamladı: "AB üyeliğinde önemli bir konu var, AB üyeliği NATO üyeliği, Birleşmiş Milletler üyeliği veya herhangi bir örgüt üyeliği gibi bir üyelik değil. Günlük yaşamımızı daha iyi şartlara ve standartlara taşıyacak bir yapıya sahip. Türkiye bu süreci ne kadar uygularsa o kadar soluduğu havada, içtiği suda, tükettiği gıdada, sosyal yaşam düzeyi ve eğitimde yaşadığı eksikliklerden kurtularak hak ettiği yaşam kalitesine ulaşacaktır." - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bozkır: 'Türkiye Ağır Siklet Boksorüdür İki Yumrukla Yıkılmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı sınavında yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu
    11:30 CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı sınavında yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu

    CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu. Öztürkmen'in ANKA Haber Ajansı ile paylaştığı belgelere göre, yazılı sınavda yüksek puan alan adayların mülakatta başarısız sayıldığı görülüyor. Öztürkmen, bu duruma tepki göstererek halkın aldatıldığını ifade etti.

  • Karamürsel Kaymakamı, Mahalle Muhtarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    11:28 Karamürsel Kaymakamı, Mahalle Muhtarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen mahalle muhtarıyla ilk toplantısını düzenledi. Toplantıda Canbaba, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, başarılar diledi. Ayrıca Canbaba, uyuşturucuyla mücadele ve yangınlara erken müdahale konularında önemli bilgiler paylaştı. Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve muhtarlar da katıldı.

  • Demre Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Açıklandı
    11:26 Demre Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Antalya Demre Belediyesi'nin geçmiş dönemden kalan borcu 108 milyon 162 bin lira olarak açıklandı. Belediye Başkanı Fahri Duran, belediyenin taşınmaz satışlarından elde edilen gelire rağmen borcunun olmasını eleştirdi.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaret etti
    11:25 AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaret etti. Ünlüce, Albayrak ve beraberindeki AK Parti heyetiyle görüşerek yeni görevinde başarılar diledi. Albayrak ise Eskişehir'in menfaatine olacak her kararın destekçisi olacaklarını belirtti.

  • Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan 6 şüpheli tutuklandı
    11:24 Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan 6 şüpheli tutuklandı

    Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan bir gruba yönelik düzenlenen 'balistik' operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kullandıkları suç aletleri ele geçirildi ve tutuklandılar.

  • Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti
    11:22 Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milletvekilleri, İl başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Özel ve heyet mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Özgür Özel Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Özel ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusunda bulunan 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.

  • Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat vergi usul kanununa muhalefetten tahliye edildi
    11:19 Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat vergi usul kanununa muhalefetten tahliye edildi

    Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklu bulunan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, vergi usul kanununa muhalefet suçundan tahliye edildi. Ancak diğer suçlamalar için tutuklulukları devam ediyor. Dilan Polat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektup ise avukatı tarafından gönderilmemesi gerektiği belirtildi.

  • MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
    11:12 MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesi devam edecek.

  • CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor
    11:08 CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor

    CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çiftçiden alınan ürünlerin market raflarında 4 katına satıldığına dikkat çekerek, vatandaşların gıdaya erişiminin imkansız hale geldiğini belirtti. Başevirgen, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki farkın 4 kat olduğunu ifade etti. Ayrıca, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki uçurumun çiftçilerin ve tüketicilerin en büyük sorunu olduğunu vurguladı.

  • Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla
    11:08 Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Merkez Bankası'nın 818.2 milyar liralık zararının, 8 bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla olduğunu belirtti. Uzun, bu zararın Adalet Bakanlığı bütçesinin 4 katından ve Sağlık Bakanlığı bütçesinden fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu zararın 6 Şubat depremlerinde hesaplanan hasara eşit olduğunu söyledi. Uzun, Türkiye'nin sefalet endeksinde 5. sıraya yerleştiğini ve dar gelirli yurttaşların zor günler geçirdiğini vurguladı.


Advertisement