Bozdağ: AİHM Kararı ile Değerlendirmeyi Ayrıca Yaparız (2) - Son Dakika
Güncel

Bozdağ: AİHM Kararı ile Değerlendirmeyi Ayrıca Yaparız (2)

Bozdağ: AİHM Kararı ile Değerlendirmeyi Ayrıca Yaparız (2)

'yeni ANAYASA OLMADAN YENİ TÜRKİYE OLMAYI BAŞARAMAYIZ' Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi'yi ziyaret edip, baro yöneticileri ile görüştü.

17.09.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'yeni ANAYASA OLMADAN YENİ TÜRKİYE OLMAYI BAŞARAMAYIZ'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi'yi ziyaret edip, baro yöneticileri ile görüştü. Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, bakanınşehri ve baroyu ziyaret etmelerinden gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Şırnak'ın gerçekten kendisine özgü sorunları en fazla olan illerimizin en başında geldiğine inanıyorum. İki yıla aşkın süredir ciddi bir şekilde barış süreci devam etmektedir. Temennimiz barış süreci sekteye uğramadan hepimizin temenni ettiği şekilde sonuca gitmesi ve çatışma ortamının da Türkiye'den tamamıyla ortadan kalkması yönündedir. Şimdi sayın bakanımızın bakanlığı gerçekten bu çözüm sürecinde en önemli bakanlık olduğuna inanıyorum. Çünkü, Türkiye'de bir değişiklik olacaksa bu temel sorunlar çözülecekse, yasak değişikliklerle ve özellikle darbeden kalan anayasanın temelli bir şekilde sivil bir anayasa olarak değiştirilmesi. Bugünkü meclis aritmetiğinde bunu beklemek zaten zor. Ama şöyle bir gerçeklik var. Çözüm süreci içinde özellikle yol temizlik dediğimiz belli fiili adımların atılması, yasal değişiklik yapılmasa da fiili durumlar yaratılarak bunun temizliğinin yapılabileceğine inanıyoruz. Çünkü temelde anayasanın değişmesi, ceza kanunundaki anti demokratik ve yasalardaki anti demokratik maddelerin değişmesi gerektiğine inanıyoruz."

Bakan Bozdağ, yeni anayasanın Türkiye'de herkesin konusu olduğunu belirterek, 1982 anayasının defalarca değiştirildiğini, ancak anayanın demokratikleşmediğini her zaman söylediğini ifade etti. Bozdağ, şöyle konuştu:

"Her zaman zaman söylüyorum 82 anayasasını değiştire, değiştire daha demokratik yapamayız. Değiştire değiştire insan haklarını önceleyen bir anayasaya dönüştüremeyiz. Değiştire değiştire hukukun üstünlüğünün her maddesinde egemen olan bir anayasaya dönüştüremeyiz. Değiştire değiştire milli iradenin milletin öncelendiği bir anayasaya dönüştüremeyiz, 82 ruhu buna izin vermiyor. 82 ruhunu değiştirerek öldüremeyiz onun için 82 ruhunu ve onun sirayeti ve bütün maddeleri bir kenara koyup yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Biz hep şunu söylüyoruz, yeni anayasa hayata geçirmeden yeni Türkiye olmayı başaramayız. Yeni Türkiye'nin ön şartı yeni bir anayasadır. İnşallah bu yeni Türkiye yeni anayasayı yapmayı başaracaktır. Biz hükümet olarak ta hükümeti oluşturan parti olarak ta yeni anayasaya inanıyoruz. Yapmamız gerektiğini biliyoruz ama bunu başaramadık. Meclis'te uzlaşma komisyonu kurduk bütün partilerle eşit olalım dedik, sayımız 320 olmasına rağmen biz beraber yapalım üçer kişi olsun oy birliği ile karar çıksın biz bütün milletin bize verdiği gücü bir kenara koyarak yeni anayasa için birlikte karar vermeye öne aldık ve öyle adım attık. Ama maalesef bunu başaramadık. Ama Türkiye yeni anayasayı mutlaka başaracaktır. Bu günün siyasi partileri değişik gerekçelerle yeni anayasa konusunda milletin iradesine ve talebine uygun adım atmamış olsalar bile önümüzdeki Türkiye yani gelecek parlamentonun ben bu konuda dünkü parlamentoya göre daha cesaretli olacağına milletin yeni anayasa konusunda samimi olmayanlara güç verme noktasında oyunu bir kez daha gözden geçireceğini yürekten inanıyorum. İnşallah yeni anayasa hayata geçer o noktada bizim gayret ve çabamız devam edecektir."

Hasta tutuklu ve hükümüklerle ilgili önce yasal bir düzenlem eyaptıklarını anlatan Bakan Bozdağ, "Şu ana kadar rapor alıpta tahliye olmayan 6 kişi var. Bazı rakamlardan söz ediliyor bunların çoğu afaki rakamlar. 6 kişi olduğunu ifade edeyim bu konu üzerine biz ayrıca duruyoruz. Aksayan yönler varsa bunları hep birlikte değerlendireceğiz. Bu konuda emin olmanızı isterim. Avukatlık yassıyla ilgili bakanlığımızın kurduğu bilim konusu çalışmalarını yürütüyor. Avukatlık yasa tasarısı taslağını barolarımıza görüşe gönderdik. Görüşlerden sonra bilim komisyonu son şeklini verecek ondan sonra bakanlar kuruluna daha sonrada parlamentoya sevk etmeyi düşünüyoruz. Son derece bu yasaya önem veriyoruz. Hükümet olarak inşallah takipçisi olacağız. Cizre'ye bu dönemde Ağır Ceza Mahkemesi'ni kurduk.Bu Şırnak için son derece önemli. Hem iş yükünün adil dağılması bakımından önemli davaların hızla karara bağlanması bakımından son derece önemli olduğu o da hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ: AİHM Kararı ile Değerlendirmeyi Ayrıca Yaparız (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Depremzedelere Sıfır Atık Etkinliği
    16:57 Malatya'da Depremzedelere Sıfır Atık Etkinliği

    Malatya'da Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla konteyner kentte depremzede çocuklara etkinlik düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara oyun alanları kuruldu, el sanatları atölyelerinde takılar yapılarak hediye edildi. Ayrıca pamuk şeker ikramı yapıldı ve gösteriler sunuldu. Sıfır Atık Bilgi Yarışması'nda dereceye giren çocuklara ödüller verildi. Programa katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı da çocuklarla oyun oynadı.

  • Kayseri'de Polis Kumar Operasyonu: 24 Kişiye İşlem Yapıldı
    16:57 Kayseri'de Polis Kumar Operasyonu: 24 Kişiye İşlem Yapıldı

    Kayseri'de polis, kumar oynatıldığını tespit ettiği 4 iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonlarda 4 kişiye adli, 20 kişiye idari işlem yapıldı ve 124 bin 900 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kumar masalarında kullanılan 420 pul ve 300 lira da el konuldu. Ruhsatsız faaliyet gösteren bir mekan ise süresiz kapatıldı.

  • Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu
    16:52 Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının sadece bir neden olmadığını belirterek, olayın bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Koç, Trabzon'daki olayın organize ve belli bir amaçla gerçekleştirildiğini ifade etti.

  • Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti
    16:51 Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Kavaklı Mahallesi'ndeki otobüs terminalinde Muzaffer E'ye tabancayla ateş eden O.Ç., polis tarafından yakalandı. Yaralanan Muzaffer E, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

  • Mustafa Bozbey: Bir oyu bile çaldırmayacağız
    16:50 Mustafa Bozbey: Bir oyu bile çaldırmayacağız

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmalarına devam ederken sandıklara sahip çıkacaklarını ve bir oyu bile zayi etmeyeceklerini söyledi.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de
    16:50 Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'deki AK Parti mitinginde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'u sahneye çağırdı. Ancak Kurum'un Sancaktepe'deki mitingde olduğu ortaya çıkınca Erdoğan şaşkınlık yaşadı.

  • Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi
    16:49 Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi

    Eskişehir'de trafikte seyir halindeyken başka bir aracın engelli aracına çarpıp kaçması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, alkollü engelli sürücü kafasını kaldırıma vurarak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansa binmek istemeyen sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla zorla ambulansa bindirildi.

  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.


Advertisement