Bosuball ile Hem Spor, Hem Tedavi ve Zayıflama - Son Dakika
Yerel

Bosuball ile Hem Spor, Hem Tedavi ve Zayıflama

Bosuball ile Hem Spor, Hem Tedavi ve Zayıflama

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. son dönemde ünlü isimlerin de tercih ettiği zayıflama yöntemi olan Bosuball sporunu Talas Spor Merkezi'nde halkın hizmetine sundu.

12.08.2014 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. son dönemde ünlü isimlerin de tercih ettiği zayıflama yöntemi olan Bosuball sporunu Talas Spor Merkezi'nde halkın hizmetine sundu.

Eğlenceli ve sağlık açısından oldukça faydalı olan Bosu; ilk olarak sporcu sakatlanmalarında, vücutlarını tekrar forma sokmak için fizik tedavi uzmanlarının kullandığı bir ekipman olarak biliniyor.

Denge kaslarını çalıştıran en yaygın ve popüler olan spor dallarından biri olan Bosuball, içi hava dolu yarım daire şeklindeki 'bosu' topu üzerinde yapılıyor. Gündelik hayatta kullanılmayan kasları çalıştıraran ve mat üzerinde yapılan pilates hareketlerine göre daha çok efor sarf ettiren Bosuball, şimdi Kayseri'de Talas Spor Merkezi'nde yapılıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas Spor Merkezi Bosuball eğitmeni Faruk Zengin, Bosuball'un en güzel yanının özellikle eklem rahatsızlığı, kemik rahatsızlığı olan kişilerin antrenmanı zorluk çekmeden yapabilmeleri olduğunu belirterek, "Bu alet, özellik olarak yumuşak ve esnek olduğu için eklemlere fazla yük binmesini önlüyor ve hareketlerin daha kolay yapılmasını sağlıyor. Ayrıca arka yüzeyi de farklı hareketlerde kullanılabiliyor" dedi.

Bosuball'un denge ve zihinsel konsantrasyonu geliştiren bir alet olduğunu belirten Faruk Zengin, Talas Spor Merkezi'nde her seansta 30 üyenin bulunduğunu ve 3 seans olarak akşamları eğitim verildiğini kaydetti. Zengin, bu sporu yapanlar üzerinde olumlu etkiler görüldüğüne dikkat çekti ve bacak, omuz, sırt kaslarında ağrıların giderildiğini sözlerine ekledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas Spor Merkezi'nde Bosuball yapanlardan Bahadır Tellioğlu, bir ayda 4,5 kg verdiğini ifade ederek "Yepyeni bir spor dalı olan Bosuball'ı Kayser'ye getiren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bu spor sayesinde bir ayda 4,5 kg. verdim. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Yine 1 aydır Bosuball yapan Muhammet Balcıoğlu da 4 kg verdiğini belirterek Büyükşehir Belediye Mehmet Özhaseki'ye ve spor merkezi çalışanlarına teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bosuball ile Hem Spor, Hem Tedavi ve Zayıflama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement