Bosna'daki Sel Mağdurlarına İzmir'den 2. Yardım Atağı - Son Dakika
Yerel

Bosna'daki Sel Mağdurlarına İzmir'den 2. Yardım Atağı

Bosna\'daki Sel Mağdurlarına İzmir\'den 2. Yardım Atağı

Bosna’da son yüzyılın en büyük sel felaketinin yaralarının sarılması için harekete geçen İzmir Bosna Sancak Derneği, ikinci yardım atağını başlattı.

20.07.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna'da son yüzyılın en büyük sel felaketinin yaralarının sarılması için harekete geçen İzmir Bosna Sancak Derneği, ikinci yardım atağını başlattı. İzmir Valiliği'nin izniyle başlatılan kampanyada bir TIR dolusu yardım malzemesini sel felaketinin en çok yaşandığı bölgelerden bir tanesi olan Maglaj kentinde Türk Kızılayı ile birlikte dağıtan dernek Başkanı Abdullah Gül, "İkinci yardımı da Ramazan Bayramı öncesi ulaştırmak istiyoruz" dedi.

İlk yardım kampanyalarını kuru gıda ve kullanım eşyalarına yönelik yaptıklarını belirten Bosna Sancak dernek başkanı Gül, "İzmirli ailelerden büyük destek gördük. Bornova Belediyesi, Gaziemir Belediye, Menemen Belediyesi gibi kurumlar da bizlere destek oldu. Dernek yöneticilerimiz ve Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın da katılımları ile birlikte sel felaketinin yaşandığı yerleri gezdik. Evleri yok olan aileler hala çok perişan bir durumda. Tüm yardım severlere bir çağrı daha yapıyoruz. İmkanlarınız ölçüsünde sunacağınız katkılarla yardım araçlarımızı bayramdan önce Bosna'ya ulaştıracağız. Dağıtımlarımızı Türk Kızılay'ı ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bornova Belediyesi de bizlere araç sağlıyor. Kardeşlerimizin sıkıntılarına çare olmak istiyoruz. Dayanışma böyle günlerde belli oluyor" dedi.

"HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

İzmir Bosna Sancak Derneği'nin Çamdibi'ndeki merkezde başlatılan yardım kampanyasında Bosna'dan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç malzemesi listesi hazırlandığını belirten Gül "Çekyat, halı, oturma grupları, elektrikli fırın, buzdolabı, sehpa, karyola, yatak gibi mobilya grupları göndereceğiz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Yardımsever hemşerilerimizin ilgisini bekliyoruz. Yardımlar için Ziraat Bankası Altındağ İzmir Şubesi'ne 67730894-5003 numaralı hesaptan para yatırabilir,

0232 457 67 68 numaralı derneğimizden bu-ilgi alabilirsiniz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bosna'daki Sel Mağdurlarına İzmir'den 2. Yardım Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement