Bosch Ev Aletleri, Türkiye'deki Bir Tesisini Kapatıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bosch Ev Aletleri, Türkiye'deki Bir Tesisini Kapatıyor

Bosch Ev Aletleri, Türkiye\'deki Bir Tesisini Kapatıyor

Bosch Ev Aletleri, Türkiye'deki, 2 yıl önce üretime başlattığı Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Küçük Ev Aletleri fabrikasını kapatıyor.

24.04.2015 16:54  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosch Ev Aletleri, Türkiye'deki bir tesisini kapatma kararı aldı. Bosch, 2 yıl önce üretime başlattığı Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Küçük Ev Aletleri fabrikasını kapatıyor.

RESMEN DUYURDU

The Lira'dan Ceren Dilekçi'nin haberine göre, Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla Türkiye'nin ve dünyanın en büyük beyaz eşya üreticileri arasında yer alan BSH Ev Aletleri, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan BSH Küçük Ev Aletleri Fabrikası'nı kapatacağını duyurdu.

SADECE 2 YIL DAYANDI

2013 yılında açılışı yapılan BSH'nin yeni küçük ev aletleri fabrikasının inşaatı ve üretime geçmesi için 20 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirildi. Metal ve plastik dilimleyici, blender ve elektrikli süpürge üretimi yapmak üzere 2013'ün ocak ayı itibarıyla faaliyete açılan fabrikada ilk olarak 100 kişiye istihdam yaratılacağı açıklanmış, bunun 2016'ya kadar 400'e çıkarılması hedeflenmişti. 14 bin metrekarelik bir alana kurulu olan fabrikanın ilk yıl 500.000 ünitenin üzerinde üretim gerçekleştirmesi, tam üretim kapasitesi ile bu rakamın 2-3 milyon birime çıkacağı ifade edilmişti.

KAPATMA NEDENİNİ AÇIKLADI

Şirketten SPK'ya gönderilen metinde yer alan bilgide, "Şirketimizin Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Küçük Ev Aletleri fabrikasının, stratejik fabrika rezerv alanı ihtiyacı nedeniyle kapatılması kararı alınmıştır. Buradan doğan yeni kapasite, hedef pazarlardaki artan talebi karşılamak amacıyla büyük ev aletleri üretimi için değerlendirilecektir.'' denildi. (Kaynak: The Lira)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bosch Ev Aletleri, Türkiye'deki Bir Tesisini Kapatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Frozontana: Önce iyi okuyun küçük ev aletleri kapanoyor büyük ev aletleri için degerlendirilecek 'diyor !! Haberi yapan ne diyo !! Fabrikasını kapatıyor diye haberi veriyor !! Algı ya bak !! Bumu habercilik yani !! 26 3 Yanıtla
  • klimaci: İndesit whirpoll ariston Profilo gaganeu siemens hepsi cikiyor turkiyeden allah Vestel beko arçelik altus grundig regal seg arzum arnica ya güç versin yerli mali kullanmaya devam. 11 15 Yanıtla
  • gerçekçi: büyük krize hazır olun büyük yabancı yatırımcılar türkiyeye terkediyor fabrikaları kapatıyorlar parayaı alıp götürseler daha iyi millet işsiz kalıyor adam çalıştırsalar bir şekide para bulunur maaşlar ödenir fabrikaları kapatıyorlar gidişhat çok kötü 16 6 Yanıtla
  • Çiko: Kaçan kaçana TOTAL de benzin istasyonlarını satılığa çıkarmış dolar uçtu kriz kapıda 8 11 Yanıtla
  • ...: su ısınıyor. . . içinde yüzen kurbağalar düşünsün. . . yani sen ve ben gardaş. . . rizeli değil. . ! AKILLI OL! 17 1 Yanıtla
  • Adil: yabancı yatırımlardan kaçan kaçana. . . ekonominin iflas ettiğini bir yabancılar bildi ve daha uygun şartlardaki ülkelere kaçıyorlar. . . al sana binlerce işsiz daha. . . kimin umurunda. . 7 10 Yanıtla
  • karadeniz: arkadaş siz yanlış anlamışsınız adamlar fabrikayı büyütüor bu yetmedi diye 5 8 Yanıtla
  • kucuk emrah: battık batttık battıkkkk daha ne 7 4 Yanıtla
  • Kerem Başaran: Başlık yanıltıcı. Bu sitede iş yok belli ki. 10 1 Yanıtla
  • Sünger Bob: 2009 krizinde altın Yükseliyordu bugün yine Yükseliyor DIKKAT gıda kira ev fiyatları gecen yıl dolar 1.7 bugün 2.7 asgari ücret 850-900 ALLAH TÜRK'Ü korusun. 8 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement