Bombalı Suikast Kurbanı Başkanın Katil Zanlısı 11 Yıl Sonra Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Bombalı Suikast Kurbanı Başkanın Katil Zanlısı 11 Yıl Sonra Yargılanıyor

Bombalı Suikast Kurbanı Başkanın Katil Zanlısı 11 Yıl Sonra Yargılanıyor

Mersin'de bombalı suikast sonucu öldürülen Atakent Beldesi Belediye Başkanı DYP'li Fevzi Doğan'ın katil zanlısı olarak hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 33 yaşındaki Yusuf Kılbaş'ın yargılanmasına başlandı.

23.01.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bombalı suikast sonucu öldürülen Atakent Beldesi Belediye Başkanı DYP'li Fevzi Doğan'ın katil zanlısı olarak hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 33 yaşındaki Yusuf Kılbaş'ın yargılanmasına başlandı. Kılbaş'ın kendisini azmettirdiği ve yardım ettiğini ileri sürdüğü 4 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Atakent Belediyesi Başkan Fevzi Doğan, 26 Mayıs 2005'te bahçesine bırakılan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Fuhuş mafyasına meydan okuyan Doğan'ın uzun yıllar katil veya katillerine ulaşılamadı. Gasp ve uyuşturucu suçlarından 40 yıl hapis cezasına mahkum olan ve halen Ermenek Cezaevi'nde yatan hükümlü Yusuf Kılbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği mektupta Fevzi Doğan'ı tatil köyü ruhsatına engel olduğu için bombalı tuzak kurarak öldürdüklerini ile sürdü. İddia üzerine Kılbaş, Atakent'e getirildi ve keşif yaptırıldı ardından da Fevzi Doğan'ı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Metin Yıldırım hazırladığı iddianamede olayı şöyle anlattı:

"Kasten öldürme eyleminin işlenmesi için Yusuf Kılbaş'ın daha önce keşfini yaptığı olay mahalline içinde el bombası olan paket şeklindeki düzeneği bıraktığı, maktulün de olay günü kendisine ait olan limon bahçesine gittiği, şüpheli tarafından bırakılan el bombasını alarak kontrol ettiği ve bu sırada el bombasının patladığı ve maktulün hayatını kaybettiği anlaşılmıştır."

4 KİŞİYİ SUÇLADI

Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya getirilen Yusuf Kılbaş, daha önce verdiği ifadelerin doğru olduğunu belirterek kendisini Ayaş'ta turizm işletmeciliği yapan A. T., F.S., D.O. ve o dönem astsubay olan A.S.'nin azmettirdiğini ileri sürdü.

A.T.'nin beldeye büyük bir tatil köyü yaptırmayı planladığını ileri süren sanık Yusuf Kılbaş, ifadesinde şunları söyledi:

"Ancak Başkan Fevzi Doğan ruhsat için 250 bin dolar rüşvet istemiş. Öldürmeye karar vermişler. A.T.'ye ait motelin işletmesini 5 yıllığına bana vermeleri karşılığında anlaştık. Bir hafta tabancayla vurmaya çalıştım. Olmayınca onların hazırlayıp bana verdiği bombalı paketi bahçesine bıraktım. Onlar da Fevzi Doğan'ı arayıp, 'İstediğin 250 bin doları bahçeye bıraktık' demişler. Başkan paketi açınca bomba patlamış. Bana verilen sözler yerine getirilmedi. Bıraktığım bomba paketinde para olduğunu zannediyormuş. Bana öyle söylediler. Bu paketteki bomba açma düzenekliymiş maktul açınca da bomba patlamış ben patlama anında orada değildim, bu şekilde Fevzi Doğan'ı öldürdüm."

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Duruşmada tanık olarak dinlenen motel sahibi A.T., ifadesinde, "2006 yaz aylarında, Yusuf Kılbaş'ın kiraladığı evde gasp suçundan yakalandı. İddia edildiği gibi Fevzi Doğan'ı öldürmek için azmettirmedim. Atakent'te bir tatil köyü ya da bir gazino açma fikrim olmadı. Bu iddiayı kabul etmiyorum" dedi. Suçlanan F.S. de iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, "O dönem nikahsız yaşadığım ve bir süre önce yaşamını yitiren Ömer Ü., sanığı işlettiğim markete getirip çalıştırmaya başladı. Daha sonra ablamın evini soyup altınlarını çaldı, bu nedenle şikayet ederek yakalattım. Bu nedenle bana iftira atıyor, suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Mahkeme, A.T., F.S., A.S. ile D.O. hakkında 'Adam öldürme, azmettirme yardım ve yataklık' suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

PERDE ARKASI HALA SIR

Duruşmaya katılan Fevzi Doğan'ın oğlu Ahmet Doğan ise şu değerlendirmede bulundu:

"Bu zamana kadar duymadıklarımız ve olayın aydınlanması yönünde bazı ipuçları ortaya çıkıyor. Sanık ve tanıklar arasında çelişkiler var. Bu bir rant meselesinden kaynaklanan bir olaydı. Tabi kullanılan kişiler vardı. Sanırım birbirine düştü, bu adamlar." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bombalı Suikast Kurbanı Başkanın Katil Zanlısı 11 Yıl Sonra Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement