Bolu Termik Santraldeki İş Kazasında İşletme Müdürü Asli Kusurlu - Son Dakika
Güncel

Bolu Termik Santraldeki İş Kazasında İşletme Müdürü Asli Kusurlu

Bolu Termik Santraldeki İş Kazasında İşletme Müdürü Asli Kusurlu

Bolu'nun Göynük İlçesi Himmetoğlu Köyü'deki termik santral inşaatında kazan saha operatörü olarak çalışan 23 yaşındaki Gökhan İmdat Akan'ın, kül konveyörüne düşerek öldüğü iş kazasında bilirkişi raporu tamamlandı.

12.01.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Göynük İlçesi Himmetoğlu Köyü'deki termik santral inşaatında kazan saha operatörü olarak çalışan 23 yaşındaki Gökhan İmdat Akan'ın, kül konveyörüne düşerek öldüğü iş kazasında bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, işveren adına hareket eden İşletme Müdürü Özcan H. ile iş güvenliği uzmanı Erol S. asli kusurlu bulundu.

Geçen yıl 15 Temmuz'da meydana gelen olayda kazan saha operatörü Gökhan İmdat Akan, çalışmakta olan kül tahliye konveyörüne düşüp yaklaşık 15 metre sürüklenmesi sonucu yaşamını yitirdi. İş kazasıyla ilgili Göynük Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında proje müdürü Hasan Şükrü Ş., işletme müdürü Özcan H. işletme başmühendisi Sadi Ü., iş güvenliği uzmanı Erol S. ve vardiya amiri Burak G. şüpheli olarak ifade verdi.

KAPAKLAR AÇIK

Soruşturma kapsamında makine mühendisi Hasan Uygur tarafından hazırlanan bilirkişi raporu da tamamlandı. Raporda, konveyörlerin üzerindeki kapakların bir kısmının kapalı ancak kilitli olmadığı, bir kısmının da açık olduğu, Akan'ın düştüğü 2'nci konveyördeki 4'üncü kapağın ise hiç yerinde olmadığına dikkat çekildi. Sistemin çalışması sırasında kapakların açık veya ölen Hakan İmdat Akan tarafından kontrol için açılması sonucu kazanın meydana geldiği belirtilen raporda, şöyle denildi:

"Bu alana girilmesi yasaklansa da, söz konusu yasağa ilişkin uyarıcı hiçbir ikaz levhasının olmadığı keşfimiz sırasında tespit edilmiştir. Çalışanlara eğitim ve talimat verilse de nihayetinde çalışmalar insan eliyle yapılması nedeniyle böyle bir kaza muhtemeldir. Dolayısıyla bu kapakların içine parmaklık gibi basit bir koruyucu bir önlem alınması halinde bu üzücü kaza olmayacaktı. Kanunun içeriğinde kuralcı değil de önleyici yaklaşımlar esas alındığı için, söz konusu kazada işveren adına hareket eden işletme müdürü Özcan H. ile iş güvenliği uzmanı Erol S. asli kusurludur. Merhum Gökhan İmdat Akan ise tali kusurludur."

'OĞLUMU DEFİNECİLER ÖLDÜRDÜ'

Düğününe 1 ay kala ölen Hakan İmdat Akan'ın babası 47 yaşındaki Feridun Akan, oğlunun ölümünün iş kazası değil cinayet olduğunu ileri sürdü. Oğlunun, gece vardiyasında çalışan E.D. tarafından çalışma alanı dışındaki kül konveyörü bölümüne çağırıldığını iddia eden Feridun Akan şöyle dedi:

"Arıza olduğu söylenince benim oğlum oraya gidiyor. ve orada oğlumu konveyöre itiyorlar. 3 metre yükseklikten itilmiş. Jandarma benim oğlumun ölümüyle ilgilenirken, ilçeden bireleri define çıkarmış. Biz bunları sonra öğrendik. Definecilerin oğlumun ölümüyle ilgileri olduğunu düşünüyorum. Bu şüphelerimi, duyumlarımı savcıya da söyledim ve şikayetçi oldum." Kazayla ilgili savcılık soruşturması sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Termik Santraldeki İş Kazasında İşletme Müdürü Asli Kusurlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement