Görmez: Keşke İlkokul Seviyesinde Din Bilgisine Sahip Olsalar Yanmayacağım - Son Dakika
Güncel

Görmez: Keşke İlkokul Seviyesinde Din Bilgisine Sahip Olsalar Yanmayacağım

Görmez: Keşke İlkokul Seviyesinde Din Bilgisine Sahip Olsalar Yanmayacağım

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Diyanet'i kaldıracağız" diyen Demirtaş'la ilgili, "Keşke ilkokul seviyesinde bir din bilgisine sahip olsalar yanmayacağım." dedi.

03.05.2015 15:24  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, isim vermeden Diyanet'i kaldırıp inanç kurumu oluşturacağız diyen Demirtaş'ın sözleriyle ilgili, "Keşke ilkokul seviyesinde bir din bilgisine sahip olsalar yanmayacağım." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vuslat Platformu'nun "Ufuktaki Yeni Türkiye" konulu sempozyumunda konuştu.

"İLKOKUL SEVİYESİNDE BİR DİN BİLGİSİNE SAHİP OLSALAR YANMAYACAĞIM"

Mehmet Görmez kurumu eleştirenlerin ilkokul seviyesinde din bilgisine bile sahip olmadıklarını ifade ederek, "Bugün büyük büyük koca koca insanlar din ve diyanet üzerinden bir tartışma yürütüyorlar. Keşke ilkokul seviyesinde bir din bilgisine sahip olsalar yanmayacağım. Daha dua ile hutbenin, hatim ile hutbenin farkını bilmeyenler, daha hutbe ile namazın, namazla duanın farkını bilmeyen insanlar, hem de bu medeniyetin çocukları bu toprakların çocukları, bütün tartışmalarını bir din ve diyanet üzerinden yürütebiliyorlar. Ne kadar üzücü. Ama o da bizim insanımız. Bizim kızmaya ve öfkelenmeye hiç hakkımız yok. Biz sadece bu topraklarda bu kadar öğretilmiş cehaleti nasıl yayabildik, bu kadar bu literatürden bu kelimelerden bu kavramlardan kendi çocuklarımızı, kendi insanlarımızı hatta kendi yöneticilerimizi nasıl mahrum bıraktık bunun üzerinde düşünmeliyiz" diye konuştu.

"ARA DÖNEMLERDE DEVLETİN SOPASI HALİNE GETİRİLMEK İSTENEN DİYANET'TEN BAHSEDİYORLAR"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eleştirilmesinin kendisini üzdüğünü söyleyen Mehmet Görmez, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda şahsım adına, kurumum adına, ülkem adına, gönül coğrafyamız adına üzüntülü günler geçiriyorum. Çünkü herkes bugünlerde konuşurken öyle ara dönemlerde devletin bir sopası haline getirilmek istenen diyanetten bahsediyor. Yoksa son yıllarda bütün gönül coğrafyamızı kuşatan, Rusya içerisindeki 30 milyon müslümanla buluşan, Türk cumhuriyetlerinde, Kafkasyalarda, Baltık cumhuriyetlerinde, Balkanlarda bütün Müslümanlarla onların müessesesi haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı'nı unutuyorlar. Bunu dikkate almıyorlar. Belki de öfke bundan dolayı."

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş Paris mitinginde, "Diyanet bir MGK olarak çalışıyor. MGK'nın amacı neyse diyanet aynı zihniyetle çalışıyor. Halkı teslim almak diyanetin görevi. Böyle bir kurumu kaldıracağız. İnanç kurumu oluşturacağız. Her inanç sahibi özgürce inancını yerine getirsin diye bunu yapacağız. Herkes inancında özgür olsun. Bunu sağlayacak kurum diyanet değil. Diyanet devletin dinini anlatıyor. Erdoğan'ın dinini anlatıyor. Din alimlerinin buna sahip çıkması gerekiyor. Din alimlerimizin buna sahip çıkıp çok iyi anlatması lazım. Dinayet İşleri Başkanlığı hırsızlıkla ilgili tek bir hutbe tek bir fetfa yayınlamıyor." açıklamalarında bulunmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görmez: Keşke İlkokul Seviyesinde Din Bilgisine Sahip Olsalar Yanmayacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (194)

  • AKSAÇLI: MERHABA, MERHABA, , , SAYIN VE ÇOK KIYMETLİ İŞİNE GELENİ GÖREN , İŞİNE GELMEYENİ (GÖRMEZ ) HOCAM, , , ÖZLETMİŞTİN KENDİNİ, NE VAR NEYOK, MERCEDES NASIL HIZLI GİDİY Mİ, REHATMİ, HELE AZICIK TİYYO VER, BENDE BÖYÜYÜNCE DİYANET İŞLERİ PAŞKANI OLACAM ALLAH' IN İZNİYLE . . . . . 42 6 Yanıtla
  • ŞAKİRD: BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN KİTAPLARINA DARBE YAPAN DİYANET , İSLAMDAN UZAKLAŞMIŞTIR. ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM 28 19 Yanıtla
  • EGO: Ey Diyanet işleri başkanı! Siyaset yapacaksan cübbeni çıkar öyle gel 38 8 Yanıtla
  • KARBONAT EROL: DEMIRTAS HELAL SANA BUNLAR PERISAN ETIN BU AKP YI 37 6 Yanıtla
  • hdp: Lan gormez akili ol sen niye siyasete karisiyosun sen önce altındaki o 1 trilyon aracın hesabını ver zirtoook.. 37 5 Yanıtla
  • Je suis charlie: Allahin varligi, kuranin hukmu, peygamberin suneti tartisilmaz, bunlarin disinda din ticareti ve yukardaki saydigimin disana kim cikar icin dini istirmar ederse kafirdir. Benim inandigim budur. Turk diyaneti akp fetva burosudur. Bu buronun inanci islevi imanda sakatliktir. Inanmiyorum, inanmiyorum, inanmiyorum. 37 5 Yanıtla
  • dersimli: Altındaki araca bak sonra konuş hoca 37 4 Yanıtla
  • CUMALI: VALLA SAYIN GÖRMEZ ÇOK BİLGİ DEĞİL ALLAH İÇİN TARAFSIZ OLMAK LAZIM EĞER SEN BİR PARTİLİ GİBİ KONUŞURSAN PAPA KADAR BİLE DEĞERİN VE GÜVENİRLİĞİN KALMAZ DİYANET OLUP BİTEN PİSLİK HİÇ BİR DEVLET KURUMUNDA YOK BAKIN DOĞUDA KIRSALDA İMAM BULUNMAZ AMA MERKEZDE HER CAMİİ YE 3 ER 4ER İMAM VERİLMİŞ TAMAMI TORPİLE VE DİYANETE OLAN RÜŞVET BAŞINI ALMIŞ GİDİYOR SEN HALA CEHALETEN SÖZ EDİYORSUN ÖNCE BU PİSLİKLERİ TEMİZLE SONRA İNSANLARI ELEŞTİR BENCE DEMİRTAŞ DÜRÜSTLÜK OLARAK SENDEN BİN KAT DAHA DÜRÜSTÜR PARTİYE GÖRE DEĞİL İSLAMA GÖRE DAVRAN 33 8 Yanıtla
  • demirtas : soyle bir gercek varki bugune kadar oyununuzu bozacak kimse cikmadi ama artik insanlar uyandi demirtas bu oyunu bozar 33 6 Yanıtla
  • bilirkişi: aç gezen onca insan varken bindiğin araca bak birde müslümanım diye geçiniyon 37 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı
    11:19 Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranması bulunan A.Ç. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, adli işlemlerinin ardından Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve Üyelerini Kabul Etti
    11:19 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve Üyelerini Kabul Etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından göreve başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Makar ve üyelerini makamında kabul etti. Vali Ünsal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üyeleri tebrik etti ve başarılar diledi. İl Genel Meclisi Başkanı Makar ise Vali Ünsal'a teşekkür ederek, ilin kalkınması ve gelişmesi için çalışacaklarını belirtti.

  • Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    11:18 Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Dörtyol ilçesinde 1 ay hapis cezası ile aranan E.E. gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

  • Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti
    11:18 Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti

    Anadolu Ajansı'nın (AA) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin galasına katılan büyükelçiler, AA'yı tebrik ederek, Gazze'deki insani krize dikkati çekti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin ve Dominik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

  • Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı
    11:18 Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı

    Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında mahalle veya köy muhtarlığı seçimlerini kazanan muhtarlar mazbatalarını aldı. Şuhut'un Bademli köyünde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Arife Başyiğit tarihi bir başarıya imza attı ve köyün ilk kadın muhtarı oldu. Başyiğit, mazbatasını alır almaz köyünün yol ve güvenlik kamerası sorunlarını çözmek için çalışmalara başladı.

  • Adıyaman'da Kamyonet Kazası: 2 Kişi Hafif Yaralandı
    11:16 Adıyaman'da Kamyonet Kazası: 2 Kişi Hafif Yaralandı

    Adıyaman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin refüje çarpıp karşı şeride geçmesi sonucu 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye gitmeyi reddetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı
    11:16 Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı

    Siverek-Diyarbakır karayolunda seyir halinde olan kireç yüklü bir tır, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildi. Kazanın ardından Diyarbakır-Siverek istikametindeki kara yolunda 2 saat boyunca trafik durdu. Tırın çekilmesiyle birlikte yol tekrar trafiğe açıldı.

  • Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
    11:16 Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

    Arnavutköy'de servis minibüsü ile bir otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Boğazköy - Bolluca yolu uzun süre trafiğe kapalı tutuldu.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı
    11:15 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sedir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Spor Kompleksi bünyesinde Sedir Çocuk Kreşi'ni açtı. Kreş, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara eğitim ve sosyal etkinlik imkanları sunuyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi
    11:15 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi

    Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin günümüzdeki anlamı tartışıldı. Panelde konuşmacılar, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sosyo-politik özelliklerini, Köy Enstitüleri deneyimini ve günümüzdeki eğitim politikalarını ele aldılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da panelde yer aldı ve Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yaptı.


Advertisement