Bolu'da Genç Doktorlar Hekimlik Yemini Etti - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Genç Doktorlar Hekimlik Yemini Etti

Bolu\'da Genç Doktorlar Hekimlik Yemini Etti

AİBÜ Tıp Fakülteside düzenlenen mezuniyet töreninde 7'inci dönem mezunu 78 öğrenci 'hekimlik yemini' ederek mezuniyet belgelerini aldı.

22.06.2015 15:08  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi'de düzenlenen mezuniyet töreninde 7'inci dönem mezunu 78 öğrenci 'hekimlik yemini' ederek mezuniyet belgelerini aldı.

AİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirilen törene; Bolu Valisi Vekili Necdet Özeroğlu, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık'ın yanı sıra İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Uzm. Dr. Mesut Kalaycıoğlu, Kamu Hastaneleri Kurumu Bolu Genel Sekreteri Uzm. Dr. Metin Tahaoğlu, protokol üyeleri, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Genç hekimlerin sahneye davet edilmesinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, genç hekimlere meslek hayatlarında başarılar dileyerek son günlerde sıklığı artan 'hekime karşı şiddet'e dikkatleri çekti. Törende 7. Dönem mezunları adına dönem birincisi Dr. Ezgi Akpınar da bir konuşma yaptı.

Protokol konuşmaların ardından dönem birincisi Dr. Ezgi Akpınar'a, ikincisi Dr. Müşerref Türe'ye ve üçüncüsü Dr. Rafiye Nur Abay'a protokol üyeleri tarafından Mezuniyet Belgeleri ve plaketleri verildi. Diğer mezunlara da Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Mezuniyet Belgeleri ile plaketlerinin verildiği törende dereceye girenlere Yamaner Kuyumculuk ve Bolu Düzce Tabip Odası'nın armağanları da verildi. Genç doktorlar daha sonra AİBÜ Tıp Fakültesinin en kıdemli öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Şavlı ile birlikte 'Hekimlik Yemini' etti. Eğitim Meşalesinin stajyer doktorlara verildiği törende Dr. Perver Aslan Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından 'Yılın Acil İntern' öğrencisi seçildi. Törende ayrıca 7'nci dönem birincisi Ezgi Akpınar Yaş Kütüğüne isim plaketi çaktı. Tören, yeni mezunların keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi. Törende görevi başında şehadete ererek ebediyete intikal eden doktorları da unutmayan genç hekimler sahneye kırmızı karanfil bıraktı. Daha sonra kep atan mezunlar akademisyenler, aileler ve arkadaşları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Genç Doktorlar Hekimlik Yemini Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement