Bolu'da 250 Milyon Dolara 7500 Kişilik Termal Kasaba Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

Bolu'da 250 Milyon Dolara 7500 Kişilik Termal Kasaba Yükseliyor

Bolu'da, orman içerisinde 250 milyon dolara mal olacak 7 bin 200 yatak kapasiteli dev termal kasaba yükseliyor.

18.04.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, orman içerisinde 250 milyon dolara mal olacak 7 bin 200 yatak kapasiteli dev termal kasaba yükseliyor. Narven Termal Kasaba'nın ilk etabının bu yaz tamamlanması bekleniyor.

Bolu'nun Demirciler Köyü'nde 450 bin metrekarelik arazi üzerindeki temelleri geçtiğimiz yıl atılan termal kasaba hızla yükseliyor. Cornelia Delux Hotel, Cornelia Diamond Golf Resort Hotel, Dalaman Hilton Resort Hotel ve Ağaoğlu Maslak 1453 gibi seçkin projelere imza atan mimar Tuncay Çavdar'ın mimarlığını üstlendiği Narven Termal Kasaba için 250 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. 1250 daire, 150 rezidans daire ve 200 odalı otelle birlikte 7 bin 200 yatak kapasitesine sahip olacak. Proje kapsamında termal bölümlerden çıkanların vücut ısısını kaybetmemesi için kapalı sokaklar oluşturulacak. İlk etabının bu yıl yaz ayında tamamlanması planlanan projenin yaklaşık 5 yıllık süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız ve Narven Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Çarıkçı termal kasaba satış ofisinde basın toplantısı düzenledi. Narven'in sağlık kasabası projesi olduğunu belirten Halit Yıldız, "Projenin mimarisi, etrafta yer alan ağaçları kesmemek için ağaçların konumuna göre çizdi. Ağaç katliamlarının yapıldığı, tabiatın yapılaşma uğruna tahrip edildiği günümüzde, tabiatı tahrip etmeden de evlerin, sosyal tesislerin yapılabileceğini göstermek açısından örnek bir proje şekilleniyor. Proje için profesyonel bir ekip kuruldu. Seçkin projelere imza atmış isimlerle çalışıyoruz. Proje bünyesinde 6250 yatak kapasiteli 1250 daire, 450 yataklı 150 rezidans daire ve 500 yatak kapasiteli 230 odalı otel olmak üzere toplam 7200 yatak kapasitesine ulaşacağız. Narven'in 250 milyon dolarlık bir maliyeti olacak. Proje tamamlandığında çalışanlarla birlikte 7500 kişiyi barındıracak. Bolu'da termal turizm bu tesis ile atağa geçecek" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da 250 Milyon Dolara 7500 Kişilik Termal Kasaba Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.


Advertisement