Bolt'un Rekoru İptal Oldu! - Son Dakika
Spor

Bolt'un Rekoru İptal Oldu!

Usain Bolt'un bayrak yarışındaki 8.65’lik derecesi 3 gün sonra iptal edildi.

06.05.2015 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

100 metre ve 200 metre dünya rekortmeni Jamaikalı Usain Bolt geçen hafta sonu Bahamalar’ın başkenti Nassau’daki Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda Jamaika takımı adına 4x100 metrede son adam olarak koştu.

Ölçümde sıkıntı mı var?

Jamaika’nın ikinci olduğu yarışın ardından önce Bolt’un son ayakta 8,65 saniyeyle tarihin en hızlı son düzlüğünü koştuğu açıklandı. Ancak IAAF danışmanı ve sürat antrenörü Pierre-Jean Vazel’e göre batonlardaki çipler sebebiyle ara derece ölçümlerinde sıkıntı yaşandı. Seiko 3 gün sonra Bolt’un 8,80 saniye civarında koştuğunu açıklandı. Vazel, Bolt’un bu kadar iyi derece yapacak kadar formda olmadığını da söyledi: “Sezona çok iyi başlamadı. 10,12 saniye ile kariyerinin en yavaş 100 metresini koştu. Hele 200 metrede rekor kırması artık çok zor.

Rekorlar onun işi

Usain Bolt, 100 metrede ve 200 metrede hem dünya hem de olimpiyat rekorlarını kırarken, 4x100 bayrak yarışında da yine dünya ve olimpiyat rekorunu takım arkadaşlarıyla birlikte elinde bulunduruyor. Jamaikalı sporcu ilk olarak 2008 Beijing Olimpiyat Oyunları’nda dünya rekorlarıyla dikkat leri üzerine çekmişti. Ardından Londra 2012’de de zirveyi kimselere bırakmamıştı.

Cumhuriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Bolt'un Rekoru İptal Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement