Bölgedeki Seyitlerden Barış Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Bölgedeki Seyitlerden Barış Çağrısı

Bölgedeki Seyitlerden Barış Çağrısı

Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta yaşamlarını sürdüren Becirman Seyyitleri’nden tüm kesimlere barış dilinin kullanılması çağrısı yapıldı.

19.10.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta yaşamlarını sürdüren Becirman Seyyitleri'nden tüm kesimlere barış dilinin kullanılması çağrısı yapıldı. Merkezi Batman'da olan Seyid Bilal ve Becirmanlılar Vakfı ile Nusaybin SEY-DER yöneticileri, bölgede yaşanan olaylar ve gelişmeler nedeniyle herkesi sağduyuya çağırdı.

Vakıf ve dernek yönetim kurulu, son günlerde bölgede ve Batman'da yaşanan kardeş kavgasının yerine uzlaşma, diyalog ve barış için adım atılması gerektiğini açıkladı. Vakıf ve dernek yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Özellikle Rojava, Sincar ve Kobani'de yaşanan insanlık dramı için batılı devletlerin çabası yanında Müslüman devlet ve kuruluşların yeterli desteği vermemesi, Kürt kardeşlerimizi derinden üzmüştür. Ortadoğu'da yaşanan bu çatışmaların gerçek anlamda bir kardeşlik hukukunun sağlanmamasından kaynaklanmaktadır. Ortadoğu'da Kürtler, Yezidiler, Türkmenler, Şii Araplar büyük bir katliamdan geçmektedirler. IŞİD terör örgütünün sarmaladığı bu şiddet ve zulüm maalesef durmadan devam ediyor. Bunun Kerbela ve Necef sınırlarına dayandığı bir gerçektir. Koalisyon güçlerinin havadan müdahalesi yetersiz olup, acilen Müslüman devletlerin kurum, kuruluş ve alimlerin bu baş belası IŞİD örgütüne ciddi anlamda tepkilerini göstermeleri gerekmektedir. Ülkemizde de devam eden çözüm süreci için iktidar, muhalefet ve ve STK'ların barış dilini kullanarak bu sürece tam anlamıyla destek olmaları gerekir. Kürtler ve Türkler birlikte kurdukları bu ülkede huzur ve barış içinde geleceklerini teminat altına almalıdırlar. Aksi halde cayır cayır yanan Ortadoğu'nun ateşi bizleri de yakacaktır. Türkiye'de kalıcı bir barış için tarafların diyalog ve uzlaşması için herkese sulh ve barış çağrısında bulunuyoruz" denildi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bölgedeki Seyitlerden Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement