Bölge Trafik İstasyonunun Hgs Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Bölge Trafik İstasyonunun Hgs Yoğunluğu

Bölge Trafik İstasyonunun Hgs Yoğunluğu

Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde bulunan Şehit Yalçın Güzeler Bölge Trafik Denetleme İstgasyon Müdürlüğü görevlileri, son günlere karayollarının denetimi ve trafik güvenliği uygulamalarından çok bilinçsiz sürücülerle uğraşıyor.

08.08.2015 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde bulunan Şehit Yalçın Güzeler Bölge Trafik Denetleme İstgasyon Müdürlüğü görevlileri, son günlere karayollarının denetimi ve trafik güvenliği uygulamalarından çok bilinçsiz sürücülerle uğraşıyor. Otoyola geçiş için HGS limiti biten sürücüler, istasyonda HGS'lerini doldurmak isteyerek görevlilerin zamanını alırken trafik istasyonu önünde park etmeleri nedeniyle trafik güvenliğini de hiçe sayıyor.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 17 Eylül 2012 tarihinde Boğaz Köprüleri, Avrupa Otoyolu, Anadolu Otoyollarında ki ücret toplama istasyonlarında PTT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınmıştı. HGS, otoyol ve köprülerden geçişleri hızlandırmak, düzenlemek amacıyla hayata geçirilmiş bir sistem olurken, zaman zaman büyük bir sorun haline gelen yoğun trafik sorununa da önemli ölçüde rahatlık sağlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında geliştirilen HGS ücretli geçiş ile birlikte araçların ön camının kolay görünen bir noktasına yapıştırılan HGS etiketi, ücretli geçiş gişesinden yapılan geçişler esnasında etkileşim kurarak, HGS bakiyesi üzerinden ödemeyi otomatik olarak alıyor. Böylelikle de araç sürücüleri OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi araçlarını gişede durdurarak, kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalmıyor. HGS bakiyelerinin yeterli olmaması halinde ise, bir çok sürücü kaçak geçiş yapmış sayılıyor, araç sahibi kullandığı güzergahın en uzak noktasından çıkış yapmış gibi hesaplanarak araç plakasına geçiş ücretinin 11 katı ceza yazılıyor.

BÖLGE TRAFİK İSTASYONUNU HGS GİŞESİNE DÖNDÜ

İşte bu sistemde bakiyesi yeterli olmayan sürücülerle Şehit Yalçın Güzeler Bölge Trafik Denetleme İstasyon Müdürlüğünde görevli trafik polisleri için çileye dönüştü. Kaynaşlı Bölge Trafik İstasyonunda otoban giriş çıkışlarında otoyolları kullanacak sürücülere kolaylık sağlamak için HGS ve OGS satış sistemi bürosu olmadığı için istasyonda görevli trafik güvenliğini sağlamakla görevli trafik polislerine de olanlar oluyor. Otoyolu kullanan sürücüler gişelerden geçtikten sonra HGS limitlerinin dolu olmadığını anlayınca Bölge Trafik İstasyonundaki görevli memurlardan HGS'lerini doldurmalarını istiyor. Ancak, hem Karayollarında en yoğun trafiği olan hem de stratejik önemi olan bölge trafik istasyonu görevlileri, bilinçsiz sürücüler nedeniyle hem kazalara müdahale etmekte hem de trafik güvenliği için uygulamaya çıkmakta sıkıntı yaşıyor. Trafiğin çok işlek olduğu bu güzergahta karayollarının işgüzarlığı nedeniyle trafik polisleri HGS almak isteyen sürücüler yüzünde sorumlu oldukları işleri yapmakta zaman kaybediyorlar. Günde yüzlerce araç sürücüsü bu istasyonda durarak trafik güvenliğini hiçe sayıyor, istasyonda bulunan polis memurlarının da zamanından çalıyor. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bölge Trafik İstasyonunun Hgs Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement