"Bodrum'un Güneşinin Tekrar Doğmasına Az Bir Süre Kaldı" - Son Dakika
Güncel

"Bodrum'un Güneşinin Tekrar Doğmasına Az Bir Süre Kaldı"

"Bodrum\'un Güneşinin Tekrar Doğmasına Az Bir Süre Kaldı"

Mehmet Kocadon, "Bodrum'un güneşinin tekrar doğmasına, 'Gelecek Bodrum'un' dememize az bir süre kaldı. Mücadele etmeye devam!" dedi.

14.03.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürece Köyü'nde vatandaşlarla buluşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kendisine sevgi ve ilgiyle yaklaşan Gürece halkına; "Az kaldı, şafak kaç? 18 mi?" diye espri yaparak, "Bodrum'un güneşinin tekrar doğmasına, 'Gelecek Bodrum'un' dememize az bir süre kaldı. Mücadele etmeye devam!" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum'un Gürece Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Köy kahvesinde gerçekleşen toplantıya yoğun katılım olduğunu gözleyen Başkan Kocadon, "Evlerde insan kalmamış. Sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

''Sorun bakalım gelene; Klik'in yaşının 400 olduğunu bilir mi? Bilmez!''

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Güreceli vatandaşlara hitaben ''Hepinize iyi akşamlar, beni böyle karşıladığınız için, yakın olduğunuz için, çiçekler getirdiğiniz için…'' diyerek başladığı konuşmasında Klik Mustafa'yı görünce dayanamayarak ''400 yıl ömrün var ama 200 yılını motor kazalarıyla harcadın biliyorsun, kaldı 200 yılın.'' diyerek takıldı. Klik ile ilgili olarak ''Şimdi bunu benden başka kimse bilmez. Hani size geliyorlar ya, 'ben size yardım edeceğim, şunu edeceğim, bunu edeceğim, işte oyunuzu bana verin' diye. Sorun bakalım gelene; Klik'in yaşının 400 olduğunu bilir mi? Bilmez!'' diyerek kahkahalar arasında sürdürdüğü konuşmasında, "…ama ben hep sizlerle beraberdim. Oradan dayım da bakıyor, dayımla beraber sığır çobanlığı yaptık zamanında. Değil mi dayıcığım? Onun için saman tepti de diyebilirsiniz, çift sürdü de… Bu nedenle ben sizlere kendimi çok yakın hissediyorum. Gürece deyince dedim ki kendimi anlatmama gerek yok. Zaten Gürece halkı beni biliyor ama ben bugün Gürece halkının hepsinin buraya geleceğini düşünememiştim. Demek ki bu sevgi, gönül bağı, hiçbir şeyin önüne geçemiyor." dedi.

"Bu güzel insanların gönlünden Mehmet Kocadon'u nasıl söküp atacaksın?"

Başkan Mehmet Kocadon konuşmasının devamında seçim süresince yaptıkları reklamların devamlı şikâyet edildiğini belirterek, "Biz taşı suya attık, halka halka öyle bir büyümeye başladı ki artık insanları bir korku sardı. Geçenlerde bize bir yazı geldi, dediler ki; 'Ortakent Yahşi minibüslerinin arkasında resmin var, o resmi sök.', 'Niye?' dedik, 'şikâyet ettiler'. Biz hiç kimseyi şikâyet etmiyoruz, herkes bizi şikâyet ediyor! Billboardlarımızı şikâyet ediyorlar, reklamlarımızı şikâyet ediyorlar. Minibüslerin arkasındaki resimleri de şikâyet etmişler. Peki! Çıkardık mı? Çıkardık. Şimdi ben soruyorum bizi şikâyet edenlere ve diyorum ki; bu resimleri şikâyet ettin, çıkarttın. Peki, Ortakent Yahşi halkının, bu Gürece'nin, bu güzel insanların gönlünden Mehmet Kocadon'u nasıl söküp atacaksın! Hadi bakalım. Bu güzel insanların sevgisini kime şikâyet edeceksin, hangi kararı aldıracaksın bu güzel insanların gönlünden Mehmet Kocadon'u söküp atmak için? İşte onun cevabı yok. Onun cevabını da bu güzel halkım, bu güzel insanlarım 30 Mart sabahı verecek! 10 yıl sizlerin destekleriyle bu bölgede belediye başkanlığı yaptım, sonra Bodrum halkının ve sizlerin desteğiyle de beş yıldır Bodrum'da görev yapıyorum." diye konuştu.

Başkan Kocadon kahve dışındaki vatandaşların, "Başkanı biz de görmek istiyoruz" demesi üzerine vatandaşların alkışları arasında kahve önüne çıkarak, "Ne güzel ya… Dediğim gibi arkadaşlar, bu güzellikleri ancak gönül birliğiyle yakalayabiliriz, bunun dışında yakalamak mümkün değil. Soğuk bir yandan, rüzgâr bir yandan, ayaz bir yandan ama şu sevgi seline bakın. Her gittiğimiz yerde daha da büyüyor, daha genişliyor."dedi.

"Bodrum güneşinin tekrar doğmasına, 'Gelecek Bodrum'un' dememize az bir süre kalmış"
Büyükşehir yasasıyla 1 yıldır belde belediyelerinin bütün kararlarını kendisinin imzaladığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Başkan Mehmet Kocadon;

"Arkadaşlar öyle bir oldu ki, kalabalık geldikçe, coşku geldikçe biz oradan başladık, bu tarafa doğru geliyoruz. Olsun bu gönül birliği var ya… Bunun önüne hiçbir şey geçemiyor. Az kaldı, şafak kaç? 18 mi? Bodrum'un güneşinin tekrar doğmasına, 'Gelecek Bodrum'un' dememize az bir süre kalmış. Şimdi son bir senedir biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi Yasası'yla köylerimiz de mahallemiz oldu ve bu bir yıllık süreç içerisinde Mazı'dan tutun da Akyarlar'a kadar elimden geldiği kadar hizmet etmeye çalıştım. Bunlardan bir tanesi de Gürece. Gürece köyümüz de şimdi mahallemiz oldu ve burada da bazı hizmetler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz."

"Gürece Köyü'nü ben çok iyi tanırım"

"Bu Gürece Köyü'nü ben çok iyi tanırım" diyen Başkan Mehmet Kocadon sözlerine şu şekilde devam etti; "Mesela 'Yakamoz Mehmet'in buranın eniştesi olduğunu, başka biri gelip de mikrofonda konuştuğunda bilemez ama ben bilirim. 'Yakamoz Mehmet' buranın eniştesi… İşte bizim sizinle böyle birlik beraberliğimiz var arkadaşlar. Kimse bunu bozamaz, bozmak için mücadele edenler de sadece şapkasını alır gider. Bizim bu gönül birliğinin önüne geçmeleri mümkün değil. Biraz önce anlattım hani minibüslerin arkasından söktürdüler ya… iyi de kaptanın gönlünden nasıl söktüreceksin beni? Adamın demir atmışız gönlüne… Söktüremezsin!"

"30 Mart sabahında vicdanınız size doğru yeri söyleyecektir"

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, konuşmasının son bölümünde vatandaşlardan 30 Mart sabahı, ellerini vicdanlarına koymalarını isteyerek, "Biz bu demokrasi için, bu Cumhuriyet için verilen bu çabaların artık hak edilme zamanının geldiğine inanıyoruz" dedi. Kocadon şunları söyledi:

"Bunun için özellikle bu mücadelede bulunan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizden şu güzel ortamı yaratan Mustafa Kemal için, Laik Cumhuriyetimiz için, geleceğimiz, bireysel hak ve özgürlüklerimiz için, çocuklarımız, özellikle de torunlarımız için 30 Mart'ta oyunuzu lütfen Cumhuriyet Halk Partisi'ne verin. Kendime de istemiyorum ama Cumhuriyet Halk Partisi'ne verin. Dediğim gibi; kaldırım da yaparız, kanalizasyon da yaparız, ışıklandırma da, düğün salonu da… Ama bizi buraya toplayan bu güzel Cumhuriyet giderse, asla geriye gelmez. Onun için bu 30 Mart seçimlerinde lütfen vicdanınızın sesini dinleyin, 30 Mart sabahında vicdanınız size doğru yeri söyleyecektir. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi ve Mehmet Kocadon olacaktır."

Bu sözleriyle büyük alkış alan Başkan Mehmet Kocadon, alkışlar arasında sürdürdüğü konuşmasına ek olarak; "Artık Bodrum Yarımadası bir bütün, artık Bodrum Yarımadası tek bir belediye ve artık Gürece halkı da Bodrum'a gelecek, ulaşım derdi de bitecek. Onlar da sosyal etkinliklerden faydalanacak. Aynı etkinlikler Gürece Mahallesi'nde de olacak. Bunun teminatı Mehmet Kocadon'dur arkadaşlar. Onun için 30 Mart'ta Bodrum'un huzurunu bozacak hiçbir yerde olmayın, boş vaatlere kanmayın. Bizi size öcü gibi göstermek isteyenlerin geçmişine bakın, nasıl beslendiklerine bakın… Bizler medeniyetten, bireysel hak ve özgürlüklerden beslenen insanlarız." dedi.

"Ben konuştukça kalabalık artıyor"

Başkan Kocadon konuşması sırasında artan kalabalığı görünce de gülümseyerek, "Ben konuştukça kalabalık artıyor, arkadaşlar nereden geliyorsunuz siz böyle, neredeydiniz?" diye sordu. Kocadon, "Bu ayaz akşamda, bu güzel coşkuyu, bu güzel kalabalığı yaşatan değerli Gürece halkına, muhtarımıza ve muhtarlık heyetine çok teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Başkan Kocadon'a Gürece ziyareti sırasında CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Belediye Meclis Adayları ve partililer eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bodrum'un Güneşinin Tekrar Doğmasına Az Bir Süre Kaldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement