Bodrum Tarım ve Gıda Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Bodrum Tarım ve Gıda Festivali Başladı

Bodrum Tarım ve Gıda Festivali Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Ziraat Odası tarafından Bodrum Belediyesinin de destekleriyle gerçekleştirilen “Bodrum Tarım ve Gıda Festivali” başladı.

22.05.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Ziraat Odası tarafından Bodrum Belediyesinin de destekleriyle gerçekleştirilen "Bodrum Tarım ve Gıda Festivali" başladı. Festivale Yunan adası Kos ve Rodos'tan da üreticiler katılarak stant açtı.

Bodrum'un tarımsal potansiyelini öne çıkarmak ve komşu adalar arasındaki ticari faaliyetleri de artırmak amacıyla düzenlen "Bodrum Tarım ve Gıda Festivali" 21-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında ziyarete açıldı. Pazar gününe kadar sürecek festival kapsamında Bodrum Yarımadası'ndan, çevre ilçelerden, Muğla ve Türkiye'nin pek çok ilinden ayrıca Bodrum'a komşu olan Yunanistan'ın Kos ve Rodos adalarından üreticiler katılarak ürünlerini sergiliyor.

Bodrum İskele Meydanı'nda yapılan festivalin açılışına Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gerdan, Kos Ticaret Odası Başkanı Stergios Giallizis, Kos Ticaret Odası Turizm Departmanı Başkan Yardımcısı Dimitrios Sarantis, Bodrum İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muaamer Bektaş, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan, Türkiye Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

Turizmde marka olan Bodrum'un tarımda da bir marka haline gelmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, "İnşallah bu festivalle hayırlı bir temel atmışızdır. Eksiklerimiz mutlaka olmuştur. İlk tarım festivalini yapıyoruz ve çabamız 5 -6 aydır devam etmektedir. Bodrum'un turizmde marka olduğu gibi tarımda da marka olması için yönetim kurulu adına iddialıyız. Bodrum Ziraat Odası olarak Mumcular'da turizm ile tarımın birleştirilmesi konusunda, büyükşehir ve Bodrum Belediyesinin yapmış olduğu stratejik plandaki tarımsal faaliyetleri öne çıkarıp, doğal ve organik gıdalar ile bu festivali amacına ulaştırmak için adalarla olan tarım bağının ve ticaretin yapılması konusunda çaba göstereceğiz." dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer Bektaş ise "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizim amacımız, tarımla turizmi kesiştirmek." şeklinde konuştu.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, "Bodrum, turizmde ismini bütün dünyaya duyurmuş bir kentimiz ancak tarımda da iddialıyız. Bodrum'un küçümsenmeyecek oranda tarımda potansiyeli var. Meşhur Bodrum mandalinamız, eskiden buranın geçim kaynağıydı. İnsanlar Bodrum mandalinası üreterek, satarak geçimlerini temin ediyorlardı. Bu gün de yine

Bodrum mandalinamızın üretimine devam ediliyor ama istenilen seviyede değil. Eskiden burası balıkçı kasabasıydı. Süngercilik ve balıkçılık çok büyük önem arz ediyordu. Bu gün de balıkçılığımız; gerek deniz balıkçılığı gerek ise kültür balıkçılığı çok önemli oranda artmış durumda. Zeytinciliğimiz de yine aynı şekilde önemli bir potansiyel." dedi.

Açılışın ardından Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Kos Ticaret Odası Başkanı Stergios Giallizis, Kos Ticaret Odası Turizm Departmanı Başkan Yardımcısı Dimitrios Sarantis ve beraberindekilerle birlikte stantları gezip ürünleri inceleyerek üreticilerden bilgi aldı. Bayındır ilçesinin de standını gezen Altındağ'a Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gerdan, bir saksı çiçeği hediye etti. İsmail Altındağ en son on bir farklı ürünün yer aldığı Kos heyetinin standına yaptığı ziyarette Kos'tan getirilen peynir, reçel gibi ürünlerin tadına baktı. Kos Ticaret Odası Başkanı Stregios Giallizis de adadan getirilen çeşitli ürünleri, Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ'a ve beraberindekilere tanıttı.

Stergios Giallizis, Bodrum ile ticari faaliyetlerin artması için bu gibi etkinliklerin önemli olduğunu ifade ederek, önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımcı ile bu festivale katılmak istediklerini açıkladı.

İsmail Altındağ da Kos Ticaret Odası Başkanı'na ilgilerinden dolayı teşekkür ederek hep birlikte Kos standı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum Tarım ve Gıda Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement