Bodrum'da Köpekler Zehirlendi, Tatilciler Sokağa Döküldü - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Köpekler Zehirlendi, Tatilciler Sokağa Döküldü

Bodrum\'da Köpekler Zehirlendi, Tatilciler Sokağa Döküldü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 günde 10 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi, tatilcileri isyan ettirdi.

16.07.2014 12:46  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son olarak dün akşam saatlerinde, zehirlenen Çakır isimli köpeğin, herkesin gözü önünde can çekişerek ölmesi tatilcileri sokağa döktü.

Bodrum'un Ortakent- Yahşi Mahallesi'nde son günlerde 18 köpeğin zehirlenmesi ve bunlardan 10 tanesinin ölmesi tatilcilerin tepkisini çekti.

8 köpek, tatilciler ve hayvanseverlerin yardımı ile kurtarılırken, dün (salı) akşam saatlerinde Bank Ev Sitesi'ndeki Çakır isimli köpeğin zehirli kıyma ile öldürülmesi bardağı taşıran son damla oldu. Hayvanseverlerin gözleri önünde can çekişerek ölen Çakır için sokağa çıkan tatilciler, yaklaşık bir saat eylem yaptı.

Jandarmaya suç duyurusunda bulunduklarını belirten ve olayı göz yaşları içerisinde anlatan Seda Atasoy (55) "Birkaç gün içerisinde zehirleyerek hayvan katliamı yapanların acil olarak bulunmasını istiyoruz. Sahipli sahipsiz tüm köpekleri öldürdüler. Son kurban Çakır oldu, 10 köpek öldü, bir o kadarını da güçlükle kurtarabildik. Bunu yapan insan olamaz, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını araştırarak zehirleri atanları tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi Nidra Zabcı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Dernek Başkanı Füsun Uslu ise "Zehirli kıymaları sokağa atanlar sadece köpeklerin değil, doğada yaşayan tüm canlıların hatta insanların da hayatlarını tehlikeye atıyor. Bunun iyi bilinmesi ve ona göre tedbir alınması gerekir. Aksi takdirde çok daha kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz. Dernek olarak jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk " dedi.

Çakır isimli köpeğin can çekişerek ölmesi 14 yaşındaki tatilci Zeynep Hangül'ün kamerasına yansıdı. Hangül göz yaşları içerisinde Çakır'ın ölümünü görüntüledi. Sabaha kadar uyumayan site sakinleri, köpekleri bahçelerine bağlayarak tedbir almaya çalıştı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı ve sitedeki 4 kişinin ifadesine başvurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Köpekler Zehirlendi, Tatilciler Sokağa Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement