Bodrum'daki Gezi Davasında 'Polis Ateş Açtı' İddiası - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki Gezi Davasında 'Polis Ateş Açtı' İddiası

Bodrum\'daki Gezi Davasında \'Polis Ateş Açtı\' İddiası

Bodrum'da, geçen yıl Haziran ayında Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen olaylı protesto gösterisine katıldıkları gerekçesiyle haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

15.12.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, geçen yıl Haziran ayında Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen olaylı protesto gösterisine katıldıkları gerekçesiyle haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 33 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan avukat Nurcan Akça, bir sanığın olaylar sırasında bazı polis memurlarının sanıkların üzerine ateş ettiğini söylemesi üzerine konunun araştırılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Bodrum'da 1 Haziran 2013 tarihinde Belediye Meydanı'nda, Gezi Parkı eylemlerine destek protestosu düzenledi. Meydanda toplanan grup, bir süre sonra Cevat Şakir Caddesi'nde bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı binasına yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polis, grubun önünde barikat kurup, yürümesine izin vermedi. Gruptan bazı kişiler ile polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından polis, gruptan seçilecek temsilcilerin AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı önüne siyah çelenk bırakıp, açıklama yapmasına izin verdi. Daha sonra polis, gruba dağılmaları çağrısında bulundu. Ancak gruptan bazı kişiler uyarıya aldırış etmeyip, taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis müdahale etti, çıkan olaylar gece yarısına kadar sürdü.

Olaylara karıştığı belirlenen protestoculardan 55'i hakkında Bodrum 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama', 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme, bunların hareketlerine katılma', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'hakaret' suçlarından dava açıldı. Sanıkların 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşmasında aralarında avukatlar Mustafa Emre Atmaca ve Ziya Levent Doğuç'un da bulunduğu 22 sanık beraat etti. Ayrıca diğer 33 sanığın dosyasının ayrılması kararı verildi.

Bodrum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın üçüncü duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklardan, aralarında CHP Gençlik kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar ile Bodrum Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Niyazi Atare'nin de bulunduğu 18 kişinin ifadesi alındı. Diğer sanıkların katılmadığı davada sekiz avukat savunma yaptı. Dava duruşmaya katılmayan diğer sanıkların da dinlenmesi için 17 Mart 2015 tarihine ertelendi.

'POLİS ATEŞ AÇTI' İDDİASI

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Avukat Nurcan Akça, "Bir sanık ifadesinde polislerin üzerlerine ateş açtığını söyledi. Onlarla ilgili video görüntü kayıtları bizim elimizde var. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ve olay yeri zabıt güncelerinden sorulmasını istedik. Kim ateş etti? Ne kadar mühimmat kullanıldı? Ateş etme emrini kim verdi? Aradaki konuşmalarda bunlar nasıl onaylandı? Yoksa bu kendi başına afaki bir eylem miydi? Bununla ilgili kararın gelecek duruşmada verileceğini umuyoruz" dedi.

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANANLAR YARGILANSIN'

Tutuksuz yargılanan diğer 33 sanık hakkında da beraat kararı beklediklerini dile getiren Avukat Akça, "Kamu görevlilerinin, görevini kötüye kullananların yargılanmasını bekliyoruz. Bununla ilgili bir soruşturma açılmış ve devam ediyor. Burada bütün Bodrum halkına sesleniyoruz; 1 Haziran'ı 2 Haziran'a bağlayan gece meydana gelen olaylarda polisin şiddetinden zarar gören her kim varsa, ister bize müracaat etsinler isterlerse savcılıklara gitsinler. Bodrum'a yakışmayan bu tür polis memurlarının burada barınmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz de yaralanan ve mağdur olan polisler için üzgünüz. Elbette onlar da bizim çocuklarımız. Ama asıl olan herkesin görevini yapmasıdır. Bu görevin yapılmasının çerçevesi kanundur. İnsanların kendi başlarına afaki olarak diğer insanları sokak ortasında dövmek, onlara işkence yapmak keyfiyetleri yoktur" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki Gezi Davasında 'Polis Ateş Açtı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement