Bodrum'da Kıyıya Vuran Çocuk Dünyayı Sarstı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Kıyıya Vuran Çocuk Dünyayı Sarstı

Önceki gece Bodrum'da mültecileri taşıyan iki bot art arda battı. 12 mülteci boğuldu, 2'si kayboldu. Kıyıya vuran can yeleksiz çocuk cesetlerini dünya basını manşetlere taşıdı.

03.09.2015 08:09  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gece Türkiye kıyılarında dünyayı sarsan mülteci dramları yaşandı. İki lastik bot battı. 5'i çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi. Geriye hafızalardan silinmeyecek kıyıya vurmuş çocuk cesetleri kaldı.

HAYALLER SUYA GÖMÜLDÜ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Akyarlar Mahallesi Aspat mevkisinden Yunanistan'ın Kos Adası'na (İstanköy) yasadışı yollarla geçmeyle çalışan Suriye uyruklu 17 kişinin içinde bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı.

HER ŞEY 2 BİN 500 EURO İÇİN

Zainb Ahmet (11), kardeşi Hayder Ahmet Hadi'nin (9) de olduğu 8 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Bölgede devriye görevini yürüten sahil güvenlik ekiplerinin fark ettiği 7 göçmen kurtarılırken, 2 kişi de kayboldu. Göçmenlerin insan tacirleriyle 2500 Euro'ya anlaştığı öğrenildi. Bu sırada 2 metrelik botla denize açılan Pakistan uyruklu 9 göçmen, ekiplerin uyarıları üzerine geri döndü.

KOBANİ'DEN EGE'YE, EGE'DEN ÖLÜME...

İLK olayın şoku atlatılmadan Bodrum'dan ikinci facianın haberi geldi. Yine Kos'a gitmek üzere Suriye'nin Kobani kentinden gelen 6 kişinin bulunduğu lastik bot battı. Yaşları 3-8 arasında değişen 3'ü çocuk 4 kişi öldü. Ölenlerin cesetleri, saat 06.00'da, Ali Hoca Burnu Plajı'ndan karaya vurdu. Bodrum Devlet Hastanesi morguna gelen göçmenlerin yakınları, olayda ölen 4 kişiden 3'ünün Kobanili Rihan Kurdi (35), çocukları Aylan Kurdi (3) ile Galip Kurdi (5) olduğunu teşhis etti. Yakınları morg önünde sinir krizleri geçirdi. Kurtulan 2 kişiden birinin de faciada eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Abdullah Kurdi olduğu belirlendi.

FOTOĞRAFLARI DÜNYAYI SARSTI

Bodrum sahillerine vuran minik bedenlerin görüntüleri dış basında da yankı buldu. İngiliz Daily Mail ve Independent gazeteleri, yayın kuruluşu BBC, Financial Times, ABD'li NBC TV, Huffington Post, Washington Post, New York Times, yaşamını yitiren küçük çocukların fotoğraflarına haberlerinde yer veren önemli yayın organları.

Independent: "Eğer bu, karaya vuran Suriyeli çocuğun cansız bedeninin olağandışı etkili görüntüleri Avrupa'nın mültecilere yönelik tutumunu değiştirmeyecekse, ne değiştirecek."

Daily Mail: "Binlerin umutsuzluğunu sembolize eden minik çocuğun trajedisi: Ailesinin Avrupa'ya ulaşmaya çalışmasının ardından boğulmuş bir Suriyeli çocuğun cansız bedeni Türk sahiline vurdu."

NBC TV: "Avrupa'nın göçmen krizi: Bodrum plajındaki cesetler Avrupa krizinin derinliğini vurguluyor."

Huffington Post: "Boğulan çocuğun akıldan çıkmayan görüntüsü, Suriye savaşının sonuçlarını tek karede özetliyor."

Washington Post: "Ölmüş bir bebek Akdeniz'deki mülteci krizinin şimdiye kadarki en trajik sembolü oldu."

New York Times: "Türkiye kıyılarında 12 göçmen boğuldu, 2'si hâlâ kayıp."

İşte dünya basınında çıkan o haberlerden bazıları;







Bodrum\'da Kıyıya Vuran Çocuk Dünyayı Sarstı

Son Dakika Güncel Bodrum'da Kıyıya Vuran Çocuk Dünyayı Sarstı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • Ednan hoca pıtırcığı: Tayyib, bu sorumluluktan kaçamazsın... 24 28 Yanıtla
  • orak&çekiç: küçücük minicik cesedi kıyıya vuran çocuğun aziz hatırası için yorum yapmayacağım .insanmıyız diye düşünüyorum şimdi 38 1 Yanıtla
  • UltrAslan izmit: 3 yasinda oğlum var. Allah isteyen herkese versin. Kirmizi tsirt ile boğulan bu çocuğu görünce aklima kendi oğlum geldi. Onunda bu tarz tişörtu vardi. Rabbim herkesi çocuğuna bagislasin. Dile getirmeyi Burak düşünmesi bile çok zor. 26 1 Yanıtla
  • efekarl: Akp nin boynuna gunahlari cok degil 3/ 5 sene geriye donup bakin 9 13 Yanıtla
  • Selocan: Receb sende gördünmü... 9 10 Yanıtla
  • seda_42: Dayanilacak bi kare değil sözün bittiği yerdeyim 17 0 Yanıtla
  • Yorumcu: Silahları götüren tırlar, cenazelerle geri döndü.. Buyrun sizin eseriniz... 14 3 Yanıtla
  • swido: Vay guzum vah yavrum vah 16 0 Yanıtla
  • haydarpiroğlu: bu suriylilere bir bardak su vermeyin diyen chp li fanatik kaskafalıları pek etkilemişe benzemiyor hala saldırmaya devam ediyorlar sağa sola 11 5 Yanıtla
  • Ziza: İnsanın içi sızlıyo bune ya hiçmi insanlık kalmamış 15 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının sağ ve sol bölmelerinin derinliklerinin farklı olduğu ve dolapta gizli bir bölme olduğu tespit edildi. Şahıs, gizli bölmede saklanırken yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.
    20:32 İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.


Advertisement