Bodrum'da Kaçak Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Kaçak Operasyonu

Bodrum ilçesinde düzenlenen iki kaçak operasyonunda, yasadışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan 62 kaçak yakalandı.

30.04.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde düzenlenen iki kaçak operasyonunda, yasadışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan 62 kaçak yakalandı.

Sahil Güvenlik ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Ortakent Yahşi Mahallesi açıklarından bir botla göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler, yaklaşık 6 metrelik botu denize açıldıktan kısa süre sonra Bodrum açıklarında durdurdu. Botta yapılan aramada, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Kongo, Myanmar ve Suriye uyruklu 42 kaçak yakalandı.

Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar daha sonra Bodrum Gümrük Kapısı içindeki karakola getirildi. Burada işlemleri tamamlanan kaçaklar, daha sonra ifade işlemleri için Bodrum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan grup içinde bulunan Suriye uyruklu bir kişi organizatör olduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

Öte yandan, ilçeye bağlı Yalıçiftlik Mahallesi'nde devriye gezen jandarma ekipleri, sahilde kalabalık bir grubun beklediğini fark etti. Bölgeye giden ekipler, aralarında Myanmar ve Suriye uyruklu 20 kaçağın yurtdışına çıkmak için hazırlık yaptığını tespit etti. Denize açılmadan ekiplerce gözaltına alınan kaçaklar, daha sonra Bodrum Jandarma Komutanlığına getirildi.

Kaçakların ifade işlemlerinin ardından Muğla Yabancılar Şubesine teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Kaçak Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement