BM Genel Sekreteri: Hamas'ın Roket Saldırılarını Kınıyoruz - Son Dakika
Dünya

BM Genel Sekreteri: Hamas'ın Roket Saldırılarını Kınıyoruz

BM Genel Sekreteri: Hamas\'ın Roket Saldırılarını Kınıyoruz

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, İsrail-Filistin gerginliğine ilişkin "Hamasın roket saldırılarını kınıyoruz. Derhal son verilmeli. Taraflar çatışmaya son vermeli." dedi.

22.07.2014 17:01  Güncelleme: 00:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Ban, düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail’in savunma hakkını tamamıyla paylaştığını belirtti. Ban, İsrail'in demokratik ülke olduğu değerlendirmesinde bulunarak, Filistin hükümetinin İsrail’i tanıması gerektiğini ifade etti.

"HAMAS'IN ROKET SALDIRILARINI KINIYORUZ"

Ban, "Hamas’ın roket saldırılarını kınıyoruz. Hamas saldırılarına derhal son vermeli. Taraflar çatışmaya son vermeli. Başbakan Netanyahu'ya hayatını kaybedenlerden ötürü başsağlığı dilemek istiyorum. İsrail halkına da başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak öldürülen Filistinli genç Muhammed Hudayr'ın yaşadığı acıyı paylaştığını vurgulayan Ban, "Çok fazla Filistinli ve İsrailli hayatını kaybediyor. Çözüm bulmaya çalışılmalı" dedi.

Ban, ateşkesi sağlamak amacıyla çeşitli görüşmeler yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Filistin lideriyle sonra da ABD Dışişleri Bakanıyla görüştüm. Benim iki tarafa da verdiğim mesaj aynı. Savaşı durdurun ve konuşmaya başlayın. Bu sorunun altındaki sebebe bakmalıyız. Şiddete başvurulmamalı. Askeri eylemler durdurulmalı."
Her iki tarafın da acılar yaşadığını anlatan Ban, "Benim iki tarafa da çağrım var: Bu savaşı durdurun ve konuşmaya başlayın. İsrail'in kendini savunma hakkını doğru buluyorum. Hamas'ın saldırılarını durdurması ve İsrail'i tanımasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"İSRAİL KENDİNİ KORUMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAKTIR"

İsrail Başbakanı Netanyahu ise Hamas'ın Filistinliler'i canlı kalkan olarak kullanması ve İsraillileri hedef alması nedeniyle savaş suçu işlediğini iddia ederek, " İsrail kararlı biçimde vatandaşlarına yönelik saldırılarla mücadele edecektir. Hamas, hastanelerin, camilerin ve okulların altından terörist saldırı amaçlı tüneller inşa ediyor. Hamas,İsrail kendilerine cevap vermeden önce sunduğumuz ateşkes anlaşmamızı kabul etmedi. Uluslararası toplum, ateşkesi kabul etmediği için ve ölü sayısının artmasına neden olduğu için Haması sorumlu tutmalı" diye konuştu.

Öte yandan, her ülkenin kendini koruma hakkı olduğunu anlatan Netanyahu, "İsrail kendini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Bu sadece bizim hakkımız değil, aynı zamanda görevimizdir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BAN Kİ-MUN İLE GAZZE'Yİ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması konusunu konuştu.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre BM Genel Sekreteri Ban, Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin ateşkesin sağlanmasına yönelik katkılarına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ın ise İsrail hükümetinin İsrail-Filistin anlaşmazlığının askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini anlaması gerektiğine dikkati çekerek Gazze'de katliama yol açan saldırıların bir an önce durdurması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak, taraflar arasında kalıcı bir ateşkes sağlanması girişimlerinin başarıyla sonuçlanmasını arzuladıklarını kaydetti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşme talebinin BM Genel Sekreteri'nden geldiği bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya BM Genel Sekreteri: Hamas'ın Roket Saldırılarını Kınıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (58)

  • elbistanlı46: lan şerfsizler israilin katliamını görmüyorda hamasın roketlerimi görüyorsunuz Allah belenızı versin 31 5 Yanıtla
  • PERÇİN: İşte bunun için ey Müslüman; teknolojide, bilimde , siyasette , çalışmakta, hertürlü silahı yapmakta, maddiyatta ve birbirimizi en az onlar kadar savunmakta en ileri düzeyde olmalıyız. Yıllarca, bırakın bu dünyayı siz öbür düyaya bakın dedirtenlerde, Müslümanları tembelliğe alıştıranlar da işte bu şerefsizler. Uyanın artık. 26 1 Yanıtla
  • ayse: nasıl bırlesmıs mılletlersın sen cocukların olmesıne nasıl goz yumuyorsun sende katılsın sende canısın utanmadan bırde kınamıs alalh sızı kahretsınnn 19 2 Yanıtla
  • çetin: ulan şerefsiz çekik gözlü günlerdir filistin bombalanıyor bi kınama yok hemen israili savun bakalım millet akılı olun işte bizleride aynı duruma sokmak istiyorlar sakın bu oyuna gelmeyelim bu ülke hepimizin müslümana ne zamandan beri yahudi , musevi ve hırıstiyandan yarar gelmiş“Müslümanlar, Yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak. Harp olacak ve Müslümanlar onları yenip öldürecekler. Öyle ki, Yahudiler ağaç ve taşların arkasına saklanacaklar, o ağaç ve taşlar konuşarak, 'Ey Müslüman, ey Allah’ın kulu, arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür. ' diyecek. Sadece arkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır. ” (Ennihaye, cilt 1, shf. 87, 103, 104, 117; İbni Mace, cild: 2, shf: 1363; Müslim, cild: 4 Shf: 2239) 15 4 Yanıtla
  • sdfghm: bunların varya öbür tarafta yatacak yeri yok yatacak 11 1 Yanıtla
  • ADOLF HİTLER BÜYÜK LİDER: ADOLF HİTLER SENİN VASİYETİNİ ŞİMDİ ÇOK İYİ ANLIYORUM DÜNYADAKİ BÜTÜN YAHUDİLER ÖLDÜRÜLMELİ DEMİŞTİN. . 5, 5 MİLYON YAHUDİYİ ÖLDÜRÜGÜN İÇİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EGİLİYORUM DÜNYA LİDERİ 11 1 Yanıtla
  • sinan cem: sekreterin söyledikleri sesini çıkarmayan lanet olası müslüman ülkelere kulp olsun. . . 12 0 Yanıtla
  • de22: sen ne diyon değişik 11 1 Yanıtla
  • harun yiğit: İçinizde beyni doğru çalışan, ahlaklı, şerefli, haklının ve doğrunun yanında yer alabilecek kalbinde bir tane bile insani değerler taşıyanınız yok mu sizlerin. 9 1 Yanıtla
  • M.KOSE: 600'DEN FAZLA İNSANI GÖZ GÖRE GÖRE KATLEDEN İSRAİL'E HİÇBİR SÖZ YOK. AMA KIYTIRIK ROKET ATANLARA KINAMA. . . BM VE ONUN TEMSİLCİSİ -HAVLAYICISI MI DESEM- İNSANLIKTAN BU KADAR MI UZAKSINIZ? 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • İsrail'in İran'a yönelik saldırısı haberleri yayıldı
    07:14 İsrail'in İran'a yönelik saldırısı haberleri yayıldı

    ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, İran'ın içinde bazı noktaları füzelerle vurdu. İranlı yetkililere göre ise füze bir saldırısı olmadı. ABD, İsrail'in saldırıyı önceden bildirdiğini belirtti. İran'da patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu Kuzey İsrail'de sirenlerin çaldığını açıkladı. İran-İsrail gerilimi devam ediyor.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor
    05:22 İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor

    İsrail 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah hedeflerine karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor.

  • Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?
    05:07 Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?

    BBC'den Hernando Alvarez, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Gabriel Garcia Marquez'in ölümünün 10'uncu yılında, Kolombiyalı yazar ile öğle yemeği yediği günü hatırlıyor ve hazırladığı 'okunması gereken klasikler' listesini paylaşıyor.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement