BM: Eylül Ayında Irak'ta En az Bin 119 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

BM: Eylül Ayında Irak'ta En az Bin 119 Kişi Öldü

BM'nin raporuna göre Irak'ta eylül ayında toplam bin 119 kişi öldü, bin 946 kişi ise yaralandı. Ancak işgal altındaki bölgelere girilemediği için durum çok daha vahim.

01.10.2014 16:18  Güncelleme: 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.COM/ Birleşmiş Milletler eylül ayında şiddet olayları sonucu Irak'ta bin 119 kişinin öldüğünü bin 946 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ancak durum BM raporundan daha vahim. Çünkü IŞİD'in kontrolü altındaki bölgelerde yaşanan ölümler sayılamadı.

2011'DEN BERİ YAŞANAN EN BÜYÜK KRİZ

ABD birliklerinin 2011'de geri çekilmesinin ardından IŞİD saldırıları altındaki Irak'ta yaşananlar ülkedeki en büyük kriz olarak nitelendiriliyor.

IŞİD'in saldırıları sonucu işgal edilen şehirlerin artmasıyla, Irak'taki ABD güvenlik güçleri ve uzman askerleri neye uğradıklarını şaşırdı.

YÜZBİNLERCE İNSAN EVİNDEN EDİLDİ

IŞİD, ülkedeki bütün dini inançlara ait binaları da hedefe aldı. Bu saldırılar sonucunda yüzlerce insanları öldürüldü ve yüzbinlerce insan evinden oldu.

RAPORDAKİ SAYININ AZ OLMASININ SEBEBİ

BM'nin aylık yayınladığı raporda verilen sayı, olabilecek minimum miktarı gösteriyor. Çünkü BM saldırıların gerçekleştiği ve işgal altındaki yerlere ulaşamıyor. BM, Anbar'ın batı bölgesindeki ve Irak'ın kuzeyindeki diğer işgal altındaki yerlerde gerçekleşen ölümlerin sayılmadığını söyledi.

ÖLENLERİN ÇOĞU SİVİL

Eylül ayında Irak'ta hayatını kaybeden bin 119 kişinin 854'ü sivil, 265'i Irak güvenlik güçlerinden. IŞİD'in saldırılarında yaralanların sayısı ise bin 946 kişi olarak açıklandı.

BAĞDAT'TA 352 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

En kritik şehrin Bağdat olduğunu söyleyen BM, sadece bu bölgede 352 kişinin öldüğünü söyledi.

BM: Eylül Ayında Irak\'ta En az Bin 119 Kişi Öldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel BM: Eylül Ayında Irak'ta En az Bin 119 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mustafa: sizler nasıl insanlarsınız nankörlüktür yaptıgınız burda türkün çocuklarının yetimlerinin hakkını klimaların su barajlarının karşısında yiyorsunuz ılk önce kendinizi bir sorgulayın kürtler siz sütten çıkma akkaşıkmı sanıyorsunuz kendinizi zamanında beşikte çocuga sıkan benmıydı türk polisinin sırtından vurandamı bendım ya bırakın bu işleri azcık adam olunda ney oldugunuzu bari inkar etmeyin 30 3 Yanıtla
  • ahmed hassan el bekir: gelin burdaki pkklıların parçalarını sayın sayabilecekmisiniz bakalım adamı madam yaparlar 1 0 Yanıtla
  • Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:19 Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, hırsızlık suçundan 95 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.K.D. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.

  • Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı
    11:17 Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen huzur uygulamasında, kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şahıslar yakalandı. Bazı şüphelilerin üzerinden uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden sürücülere toplamda 251 bin 837 TL cezai işlem uygulandı.

  • İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı
    11:15 İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Yıldıztabya'da meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. 30 evin boşaltıldığını ve tahliye edilen kişilerin otellere yerleştirildiğini açıklayan Vali Gül, ev sahipleri ve kiracılar için kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.


Advertisement