Biz de Varız" Projesine Ödül - Son Dakika
Yerel

Biz de Varız" Projesine Ödül

Trabzon'da engellilere yönelik yapılan "Biz de Varız" projesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğince düzenlenen yarışmada jüri özel ödülü aldı.

18.11.2015 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da engellilere yönelik yapılan "Biz de Varız" projesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğince düzenlenen yarışmada jüri özel ödülü aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 23. Olağan Meclis Toplantısı'nın 13-15 Ekim tarihleri arasında Osmaniye Kadirli'de gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda, "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması"nın ödül töreninin yapıldığı ifade edilen açıklamada, 13 üye belediyenin 43 projeyle başvurduğu yarışmada, Trabzon'daki "Biz de Varız" projesinin jüri özel ödülüne layık görüldüğü kaydedildi.

Ödülü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yatırım İnşaat Daire Başkanı Nalan Aydın'ın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldığı vurgulanan açıklamada, projenin engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak için yapılan önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES) projesi kapsamında 22 Mart 2013'de başlayan ve Mart 2014'te sona eren projeyle Trabzon kent merkezinde bin 126 engelli ile il genelindeki 5 bin 217 farklı özürlü gruplarına mensup vatandaşlara ulaşıldığı bildirildi.

Yaklaşık 160 bin lira bütçeli projeye Trabzon Valiliği, Trabzonspor, KTÜ, Çamlık İşitme Engelli İlköğretim Okulu, Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi, Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği'nin ortak olduğu ifade edilerek, projede engellilerle yürüyüş, konser, sinema, maç, piknik gezi ve seminer gibi programlar  düzenlendiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biz de Varız' Projesine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement