Bitmeyen Kış Bugünden İtibaren Yerini Bahara Bırakıyor - Son Dakika
Güncel

Bitmeyen Kış Bugünden İtibaren Yerini Bahara Bırakıyor

Türkiye, nisan ayında adeta kışı yaşadı. Bitmeyen kışla ilgili müjdeyi meteoroloji verdi. Havalar bugünden itibaren ısınıyor ve Türkiye bahara kavuşuyor.

24.04.2015 12:49  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, nisanda adeta kışı yaşadı. İstanbul dolu, Ankara kar yüzünden beyaza büründü. Sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri de baharda yaşanan soğuklar oldu. Bu yüzden 'Bitmeyen Kış' yakıştırması yapılan hava sıcaklıklarıyla ilgili müjdeyi meteoroloji verdi.

Van, Erzincan, Kars, hatta Manisa'da kar yağışına neden olan sıcaklıklar bugünden itibaren özellikle batı bölgelerinde mevsim normallerine hafta başından itibaren de mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İşte Türkiye genelinde hava durumu ve sıcaklıklar…

Türkiye nisan ayında kış soğuğunu yaşarken müjdeli haber geldi. Meteoroloji, nisan başından bu yana mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının yükselişe geçtiğini açıkladı.

BAHAR HAVALARI GELDİ

Bugünden itibaren İstanbul ile batı bölgelerde "bahar" havaları kendini göstermeye başlayacak. Bugün, havanın parçalı ve az bulutlu, en düşük sıcaklığın 7, en yüksek sıcaklığın ise 15 derece olması bekleniyor. Cumartesi ise hava az bulutlu, sıcaklığın en düşük 9, en yüksek 16 derece, pazar da havanın az bulutlu, sıcaklığın en düşük 10, en yüksek 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

PAZARTESİ DAHA DA ISINACAK

Hafta başından itibaren sıcaklık 2 derece daha artarak, mevsim normallerinin üstüne çıkacak. Pazartesi sıcaklık en düşük 11, en yüksek 19, salı günü de en düşük 12, en yüksek 20 derece olacak.

KAR VE YAĞMUR

Türkiye genelinde ise yağışların; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurdun iç ve batı kesimlerinde 2 ila 6 derece artacak, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimler ile zamanla batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 15
İzmir: Az bulutlu 20
Adana: Parçalı ve az bulutlu 21
Antalya: Az bulutlu 22
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12
Türkiye genelinde ise bazı şehirler hala beyaz örtü ile kaplı.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Van'da bugün erken saatlerde başlayan kar yağışı etkili oldu. Ağaçların çiçek açtığı kentte bir anda bastıran kar yağışı trafikte zaman zaman aksamalara yol açtı. Van Bahçesaray Karayolunun trafiğe kapanmasıyla mahsur kalan 20 kişi, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

3 MEVSİM YAŞANIYOR

Alçak basıncın etkisi altına giren Erzurum'da karla karışık yağmur devam ediyor. İlde bir günde 3 mevsim yaşanıyor. Sabah saatlerinde güneşli hava yerini yağmura bıraktı. Yağmurun ardından kar yağdı. Öğleden sonra çiseleyen yağmuru yeniden kar takip etti.

SPİL DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

Manisa'daki Spil Dağı'na hava sıcaklıklarındaki düşüş sonrası kar yağmaya başladı. Baharın gelmesine rağmen kış havası sürüyor. Meteoroloji yetkilileri, yüksek bölgelerdeki yerleşim yerlerinde üç gece için don uyarısı verdi. Dün gece Spil Dağı'na ise kar düştü. Spil'in zirvesi beyaza büründü. Kentte gece ısısının mevsim normallerinin altında süreceğini, hafta sonundan itibaren ısınacağını belirtti.

LAPA LAPA KAR

Kars'ta kış aylarında yağan lapa lapa kar gece saatlerinde başladı ve şehri beyaza bürüdü. Gece saatlerinde başlayan kar gündüz de devam etti.

15 SANTİM KAR

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 santimetreye kadar çıktı.

Bitmeyen Kış Bugünden İtibaren Yerini Bahara Bırakıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bitmeyen Kış Bugünden İtibaren Yerini Bahara Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • oldumu: offffff AKP offffffff KAR yükümüsün 5 2 Yanıtla
  • AĞRILI ŞİYAR: PKK LILAR NEVRUZU AMACINDAN SAPTIRDI. VURMA KIRMA YAPTILAR. HAVALAR DA KÜSTÜ BAHAR GEÇ GELİYOR. 4 2 Yanıtla
  • zekai baysar: O Metrocity'de teşekkürler 2 3 Yanıtla
  • KÜRT TARİH GELENEK VE GÖRENEKLERİNE ADETA İHANE: KÜRTLER FARSLAR VE TÜRKLER NEVRUZU KUTLAR. BU ESKİDEN BERİ BÖYLEDİR. YALNIZ SON ZAMANLARDA PKK NIN DA KIŞKIRTMASIYLA ÖZELLİKLE PKK YANDAŞLARI İÇİN NEVRIUZ BAYRAM DEİİL YAKIP YIKMA ÖLDÜRME VURUP KIRMA. OLAY ÇIKARMA ŞEKLİNDE KUTLANMAYA BAŞLADI. HATTA BİR HAFTA EVVELDEN KUTLANMALAR OLATLAR BAŞLADI. KISACASI PKK YANDAŞLARI NEWROZU AMACINDAN SAPTIRIYOR. KÜRT TARİH GELENEK VE GÖRENEKLERİNE ADETA İHANET EDİP GELENEK VE GÖRENEĞİ DEĞİŞTİRİYOR. 1 1 Yanıtla
  • gökhan: artık bahar geldi diyebiliriz sanırım:) 1 1 Yanıtla

Advertisement