Bitlis'te 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te 1 Mayıs Kutlaması

Bitlis\'te 1 Mayıs Kutlaması

Bitlis Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası İl Temsilciliği’nce 1 Mayıs İşçi Bayramı halaylarla kutlandı.

01.05.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası İl Temsilciliği'nce 1 Mayıs İşçi Bayramı halaylarla kutlandı.

İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen kutlamada konuşan Hizmet-İş Sendikası İl Temsilcisi Felemez Gücüm, ülkenin işçileri, emekçileri, işsizleri ve yoksulları olarak tüm dünya emekçileriyle alanlarda olduklarını söyledi. Özgürlük, yeni bir anayasa, adalet ve saygın bir iş için emekçilerle hep birlikte olduklarını ifade eden Gücüm, "Buradan hükümete ve işverenlere sesleniyoruz. Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, örgütlenmenin önünün açılmasını, taşeronlardan esnek kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istiyoruz. Sağlık sigorta alanındaki haklarımızın güçlendirilmesini istiyoruz. Vergi adaletsizliğinin giderilmesini, iş sağlığı ve güvenliği yasa tasarısının bir an önce çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan ise, 1 Mayıs'ın tatil olarak ilan edilmesiyle işçilerin bunu alanlarda kutlaması gerektiğini belirtti.

Olan, "1 Mayıs emekçinin, ezilenin haklarını savunma günü, işçinin bir araya gelip yürüdüğü gündür. 1 Mayıs olmak üzere bütün emek, demokrasi yollarının açılmasını istiyoruz. İşçiler, emekçiler bugün her yerde olduğu gibi yine direniş alanlarında olacaklar ve haklarını savunacaklar" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement