Bismilli Öğrenci Uluslararası Yarışmada Dünya Birincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Bismilli Öğrenci Uluslararası Yarışmada Dünya Birincisi Oldu

Bismilli Öğrenci Uluslararası Yarışmada Dünya Birincisi Oldu

İstanbul'da düzenlenen ve 50 bine yakın öğrencinin katıldığı 34. Pınar Uluslar Arası Resim Yarışması'nda Bismilli öğrenci dünya birincisi oldu.

05.07.2015 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 23–27 Haziran tarihleri arasında yapılan ve 50 bine yakın öğrencinin katıldığı
34. Pınar Uluslar Arası Resim Yarışması'nda Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden katılan öğrencilerin başarısı Diyarbakır ve Bismil eğitim camialarında adeta bayram yaşattı. Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, öğrencilerin büyük başarısının kendilerini inanılmaz mutlu ettiğini söyledi.

Bu yıl 34.sü düzenlenen Pınar Uluslar Arası Resim Yarışması, İstanbul Büyük Ada Splentid Otel'de 23–27 Haziran tarihleri arasında yapıldı. 49 bin 255 öğrencinin eserleriyle katıldığı yarışmada öğrenciler eserlerinin en iyisi olması için bütün hünerlerini sergiledi.

Eserlerin hepsi birbirinden değerli

Birbirinden güzel ve özel eserlerin yarıştığı yarışmada öne çıkan eserlerden ikisi Diyarbakır Bismilli öğrencilerinin eseri oldu. 49 bin 255 eser arasında eseri finalist olan Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Fatih Ortaokulu öğrencisi Ayşe Avşar, büyük bir başarı göstererek birinci olurken, diğer Bismilli öğrenci Nur Özdemir de yarışmada 4. olarak Diyarbakır ve ilçesinin göğsünü kabarttı.

Bismil'den dünya birincisi ve dördüncüsü

Dünya birincisi ve dördüncüsü olan Bismilli öğrencilerin başarısı ilçe sakinlerinde bayram yaşatırken, Yarışma birincisi Ayşe Avşar'a dünya birinciliği ödülü olarak belge ve madalyanın yanı sıra, Eğitim Bursu, iPod ve tatil ile ödüllendirildi. Yine yarışmada 4. olan Dilara Nur Özdemir de belge ve madalya ile birlikte, reklam filmi, iPod ve tatil ile ödüllendirildi.

Ak: "Sürekli destekleyeceğiz"

Dünya 1.si ve 4. sü olan öğrencileri makamında kabul eden Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti. Yapılan kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin sonunda öğrencilerinin katıldığı uluslar arası alandaki yarışmada aldığı başarıları kendilerini inanılmaz mutlu ettiğini anlatan Ak, öğrencilerin ders başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkaran bu tür faaliyetlerin sürekli destekleyeceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Çünkü bu tür faaliyetlerin öğrencilerin hem mutlu hem de başarılı olmalarını sağlıyor. Ayrıca bir hafta önce Dicle Üniversitesinin düzenlemiş olduğu ''Çözüm Süreci'' temalı resim yarışmasında Diyarbakır'da ilk 3 derece yine Bismil İlçemizden çıkmıştır. Sosyal aktivitelerle öğrencilerin desteklendiğinde bunun öğrencilerin başarısını da artırdığı ortaya çıkmaktadır. İlçemizde Bilim, Sanat, Kültür ve Spor çalışmalarına destek veren İlçe Kaymakamımız Sayın Vehbi Bakır başta olmak üzere, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ramazan Özdemir'e, dereceye giren öğrencilerimiz ve ailelerine teşekkür ederiz"

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, öğrencilere çeşitli hediyeler de vererek başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bismilli Öğrenci Uluslararası Yarışmada Dünya Birincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement