Bismil'de "YGS, LYS Tüm Hızıyla Devam - Son Dakika
Yerel

Bismil'de "YGS, LYS Tüm Hızıyla Devam

Bismil\'de "YGS, LYS Tüm Hızıyla Devam

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Halk Eğitim Müdürü Brusk Sungur, YGS, LYS ile ilgili meslek seçimi, öğrenciler destekleme yetiştirme kurslarının devam ettiğini söyledi.

09.11.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde 'okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın' kampanyası doğrultusunda Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurslar oluşturuldu. 17 öğretmenin görev yaptığı kurslar bünyesinde halı kursları takı tasarım, bayan ve erkek kuaförü çocuk gelişimi kişisel gelişim, okuma yazma kursları, giyim ve dikiş nakış dersleri verilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bismil İlçe Halk Eğitim Müdürü Brusk Sungur, kursların artarak devam edeceğini müjdeleyerek, "YGS, LYS ile ilgili meslek seçimi mevcut 290 YGS, LYS öğrenciler destekleme yetiştirme kurslarımızda farklı branşlarda 17 öğretmen görev yapmaktadır. 6 derslik bulunmaktadır. 8 eşit ağırlık 2 sayısal 2 sözel sınıfımız mevcut sınıflarımız seviye belirleme ile seviyelerine göre oluşturulmuştur. Bu öğrencilerimize ücretsiz testler verilmektedir dönem sınavları yapılmaktadır. Her türlü kırtasiye malzemesi ve fotokopileri halk eğitim ilçe müdürlüğümüz tarafından verilmektedir öğrencilerimizi üniversiteye yerleşme seviyesi olarak büyük bir beklenti içerisindeyiz çok büyük bir çoğunlukta inşallah üniversiteye yerleşeceğini inşallah hepimiz göreceğiz.

'Okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın'

Müdürlüğümüzce farklı alanlarda kurslar açılmıştır ve açılmaya da devam ediyor. Kurs çeşitleri Bismil ilçemizi sosyal kültürel ihtiyaçları göre belirlenmektedir. Bismil ilçemiz yaygın eğitim anlamında birçok bireyin ve bireylerin ihtiyacına göre şekillenmektedir. Müdürlüğümüz bünyesinde halı kursları takı tasarım, bayan ve erkek kuaförü çocuk gelişimi kişisel gelişim, okuma yazma kursları giyim ve dikiş nakış gibi pek çok sayamadığımız kurslar verilmektedir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bismil'de 'YGS, LYS Tüm Hızıyla Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement