Bisikletli Polisler Görev Başında - Son Dakika
Güncel

Bisikletli Polisler Görev Başında

İstanbul'un sahil ilçelerinde görev yapacak "Martılar" olarak adlandırılan Bisikletli Polis Timleri, eğitimlerinin ardından göreve başladı.

13.05.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un sahil ilçelerinde görev yapacak "Martılar" olarak adlandırılan Bisikletli Polis Timleri, eğitimlerinin ardından göreve başladı.

Bisikletli Polis Timleri, eğitim aldıkları Eyüp'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde basına tanıtıldı. Eğitim alan 30 polisten 25'i bisikletlerine binerek, Haliç boyuncu tur attı. Timler, sahilde, temsili bıçaklı saldırıya müdahalede bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a gönderdiği 25 bisiklet Kartal, Maltepe, Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Bakırköy ve Büyükçekmece ilçelerinde kullanılacak.

Bisikletler, şehir planlaması, trafik yoğunluğu, suç işlenme oranının fazlalığı, turizm gibi nedenlerle genel asayişin sağlanması, önleyici güvenlik hizmetlerinde etkinliğin artırılması ve halkla ilişkilerin geliştirilmesi için gönderildi.

"Martılar", motorize taşıtların giremediği alanlarda işlenmiş ve işlenmekte olan suçlarla ilgili görev yapacak. Ekipler, suç mahallinde, soruşturmayı yürütecek birimlere derhal bilgi verecek, görevli personel gelinceye kadar olay yerinde suç iz, eser, emare ve delillerini muhafazası ve şüphelilerin veya sanıkların korunması için her türlü tedbiri alacak. Ekipler, sanıkları yakalayacak, gözaltına alacak ve soruşturmayı yürütecek birimlere teslim edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bisikletli Polisler Görev Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların tanınmış resimlerinin yanında anonim resimlerin de yapıldığı çalışmaların ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladığı belirtildi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement