Birlikte İftarlarını Açtılar - Son Dakika
Yerel

Birlikte İftarlarını Açtılar

Birlikte İftarlarını Açtılar

Gölyaka Kemeryanı Köyü halkı düzenledikleri iftar programı ile inşaatını yaptıkları yeni camilerinde teravih namazı kılmaya da başladılar.

14.07.2014 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölyaka Kemeryanı Köyü halkı düzenledikleri iftar programı ile inşaatını yaptıkları yeni camilerinde teravih namazı kılmaya da başladılar.

Gölyaka'nın Kemeryanı köyünde köy halkının girişimleri ile yıkılarak eski caminin yerine yapılan yeni caminin temeli 2 ay önce atılmıştı. Bugünlerde ise alt kısmında ise ramazan ayında teravih namazlarını kılmaya başladılar.

Uzun yıllar Kemeryanı köyüne hizmet veren eski caminin yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını kararlaştıran köy halkı, imece usulü ile cami inşaatına başlamışlardı. Köyde yaşayan ustalardan faydalanılarak ve hiçbir harcama yapılmadan camiyi inşa etmeye başlayan köy halkı temel atma töreninde söyledikleri gibi Ramazan ayına inşaatı yetiştirdiler ve teravih namazını inşaatın alt kısmında kılmaya başladılar.

Ramazan ayı içerisinde olduklarını ve yardımların daha da bollaştığını ifade eden köy halkı yeni camilerinde namazlarını kılmaktan ve ezan sesinin yeniden duyulmasından oldukça memnunlar.

Kemeryanı Köyü Cami Yaptırma Derneği Başkanı Ahmet Çevik, caminin kısa bir zamanda bu kadar yükselmesinin sevindirici olduğunu belirterek "İnşaatına başladığımız yeni camimizde 45 günü geride bıraktık. Köy halkı ile inşaatın alt kısmında teravih namazını kılmaya başladık. Tabi ki bu halkımızın ve köyümüzün yardımlarıyla gerçekleşti. Birde usta sıkıntımız olmadığından ve imece usulü ile kendimiz yaptığımızdan dolayı kısa bir sürede bitirmiş olduk. Yaklaşık iki ay sonra ise caminin tamamını bitirmeyi planlıyoruz. İnce işlerinin ise gelecek olan yardımlara göre hareket edip geri kalan kısmını bitirmek istiyoruz" dedi.

Düzenlenen iftar programın da köy halkı cami önünde toplandı. İftar saatini bekleyen halka ikramlar sunulduktan sonra hep birlikte akşam namazı kılındı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birlikte İftarlarını Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement