Birlik Vakfı Antalya Şubesinden İftar - Son Dakika
Yerel

Birlik Vakfı Antalya Şubesinden İftar

Birlik Vakfı Antalya Şubesinden İftar

Birlik Vakfı Antalya Şubesi, iftar verdi.

22.07.2014 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik Vakfı Antalya Şubesi, iftar verdi.

Antalya Öğretnevi'nde düzenlenen iftara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi Erman Tuncer, Birlik Vakfı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sonrası konuşan Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, Müslüman aleminin Filistinde yaşananlar nedeniyle ramazan ayının son günlerini üzüntülü ve kederli bir şekilde geçirdiğini söyledi. İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin had safhada devam ettiği bir süreçte, son günlerde Gazze'de Müslümanların yaşadıkları durumun vahşet ve soykırım haline geldiğini ifade eden Asri, "Müslümanlar katledilmekte, kadın ve çocuklar öldürülmekte ve bu vahşetin en acı tarafı ise batı başta olmak üzere dünya ülkeleri bu katlima sessiz kalmaktadırlar. 1948'den beri olduğu gibi bugün de mübarek Ramazan ayında hem insanlık, hem de halkı müslüman ülkelerin pek çoğu zulmü seyretmekle yetiniyor" diye konuştu.

Millet olarak tarihi ve dini sorumluluğun gereği her zaman mazlumun yanında yer alındığını aktaran Asri, "Tarafsız olamayız. Böyle bir zulümde tarafsız olmak omurgasızlıktır. Uluslararası hukuk çiğnenmekte, insani değerler ayaklar altına alınarak bölgede İsrail tarafından devlet terörü estirilmektedir. Malesef Türkiye Cumhuriyeti dışında bir tek ülke çıkıp buna dur diyememektedir" dedi.

Böyle mübarek günlerde Müslüman alemi büyük bir sınavdan geçerken, yaklaşık 20 gün sonra İslam alemi ve tüm dünyanın yakından takip edeceği bir seçim gerçekleşeceğini de ifade eden Asri, şunları söyledi:

"Bu süreç çok anlamlı ve farklı bir süreçtir. Zira Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa asılların yani 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesinden hareketle milletin kendi cumhurbaşkanını seçeceği bir seçim yaşayacağız. Bu seçimle beraber Türkiye vesayetler döneminden tamamen kurtulacak ve halkın iradesiyle seçilen cumhurbaşkanı ile yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi bu makama güçlü bir meşruiyet katacaktır. Bizce bu makama en çok yakışan isim vakfımızın da kurucularından olan, mazlum dünyanın gür sesi Recep Tayyip Erdoğan'dır."

-Vali Öztürk

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de üniversite eğitimi döneminde tanıştığı Birlik Vakfı'nın ekmeğini yiyip, suyunu içtiğini söyledi. Vakfın yetiştirdiği insanların, milli ve manevi değerlerle yüklenerek ülke yönetiminde söz sahibi olduğunu anlatan Öztürk, "Bu vakıf başta olmak üzere sivil toplum örgütlerimiz bugün tüm dünyanın takdirini toplamış kurumlar haline geldi. Nerede bir mazlum var, onlara yardım ulaştırıyorlar. Özellikle son dönemlerde iyilik hareketleri büyük ivme kazandı. Ülkemizin iyilikte ve sosyal yardımlarda tüm dünyaya ismini duyaran bu kuruluşlarımızı yürekten tebrik ediyoruz" diye konuştu.

İftar programı Antalya Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu'nun okuduğu dua ile sona erdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Birlik Vakfı Antalya Şubesinden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement