Birden Fazla Kadın Tarafından Büyütülen Erkekler Daha Kolay Aldatıyor - Son Dakika
Sağlık

Birden Fazla Kadın Tarafından Büyütülen Erkekler Daha Kolay Aldatıyor

Birden Fazla Kadın Tarafından Büyütülen Erkekler Daha Kolay Aldatıyor

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin yaptığı aldatma araştırması, birden fazla kadın tarafından büyütülen erkeklerin daha kolay aldattığını ortaya koydu.

01.09.2015 15:25  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİSED Adana Şube Başkanı Cinsel Terapist Uzm. Dr. Taner Canatar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, araştırma sonucuna göre, eşini aldattığını itiraf eden 500 erkeğin yüzde 70'inin çocukluklarında birden fazla ve birbirinden farklı kadınlar tarafından büyütüldüklerini gösterdiğini söyledi.

"ÇOCUKLUK DÖNEMİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALIYOR"

Hamilelik süreciyle başlayan ve doğum sonrası fiziksel temasla güçlenmeye devam eden anne-bebek ilişkisinin ruhsal ve bedensel gelişim için oldukça önem taşıdığını belirten Canatar, "0-3 yaş arası dönemde annenin sesi, kokusu, sıcaklığı, tutarlı davranışları ve hatta bakışları çocuğunu derinden etkileyebiliyor. Biz terapistler anne kelimesini teknik bir terim olarak tarif ediyoruz ve çocuğa bakım ve sevgi veren kişi veya kişiler anlamında kullanıyoruz. Özellikle çalışan annelerin tercih etmek zorunda oldukları bebek bakıcısı veya anne yerine geçen kişi modelleriyle (anneanne, babaanne, hala, teyze, görümce gibi) çocukluk dönemi, içinden çıkılamaz bir hal alabiliyor" dedi.

"DAHA KOLAY ALDATIYORLAR"

Birden fazla kadın tarafından büyütülen erkeklerin daha kolay aldattığını söyleyen Canatar, "Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre, birden fazla ve birbirinden farklı fiziksel ve duygusal farklılıklar taşıyan anne türevleriyle büyüyen erkek çocukların, ruhsal gelişimlerinde gelgitler ve bağlanma sorunları yaşanıyor. Örnek olarak 'sarışın-beyaz tenli bir anne ve esmer-koyu tenli bir kayınvalideyle', 'zayıf-siyah gözlü bir anne ve kilolu-renkli gözlü bir bakıcıyla' veya 'soğuk-dokunmayı sevmeyen bir anne ve sıcak-daha çok dokunan bir babaanneyle' bir arada büyümek buna örnek olabiliyor. Bu durumda çocuğun bilinç dışına bir fantezi yerleşebiliyor ve ileri yaşlarda bu fantezi kendini evlilik ilişkisinde tekrar edebiliyor. Çünkü şu an ve şimdi, geçmişin bir tekrarıdır, zaman, mekan ve oyuncular değişse bile roller hep aynı kalır. Ancak bu, birden fazla ve farklı özellikte kadınlar tarafından büyütülen her erkek için geçerli bir durum değil, istisnaları olabiliyor" şeklinde konuştu.

"ALDATMA TEDAVİ EDİLEBİLİR"

Çocukluk döneminde kazanılan ve ileri yaşlarda kendini gösteren "aldatma" eyleminin tedavi edilebilir olduğunun altını çizen Canatar, şöyle devam etti:

"Aldatan erkeklerin bu sonuçları ortaya çıktıktan sonra, bu kişilerin ve partnerlerinin hemen anne veya anne yerine geçen diğer kadınları suçlamaması gerekiyor. Bu nedenle, suçlamak yerine sorumluluk almak, anne veya anne türevlerini ve o günün koşullarını anlamak önem taşıyor. Çünkü erkek hayatının sorumluluğunu alarak seçimlerini bilinç dışı ve otomatik olarak yapma yerine kendi yaparsa bu tekrarı bozabiliyor, kaderini kendisi yazabiliyor ve aldatmaya son verebiliyor. İnsan sürekli gelişim ve değişim içinde olabilir. Bu süreçte erkeğin geçmişe karşı tutumunu değiştirmesi çok önemli. Aldatma sonrası affetme ve iyileşmenin, partnerler arası sevgi, saygı ve sadakat üzerine kurulu olan bağın sarsılmadan, sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için mutlaka bir terapistten yardım alınmasını da öneriyoruz. Unutulmamalıdır ki sağlıklı bir anne-bebek ilişkisi, sağlıklı bir toplumun ve aile yapısının temelini oluşturuyor."

Son Dakika Sağlık Birden Fazla Kadın Tarafından Büyütülen Erkekler Daha Kolay Aldatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • dray: Elhamdüllah muslumanım 4 karım var hiç birini aldatmiyorum 16 28 Yanıtla
  • .......: Her şeyi bilimsele vurmayn..dinini bilen sayan aldatmaz 33 3 Yanıtla
  • Ecem YILMAZ: Artik evlenecegimiz erkege seni kimler buyuttu diye sorariz;) 22 3 Yanıtla
  • Çalışan anne: Saçmalık...o zaman kimse cocugunu calışacaksa bile bakıcıya bırakmasın,babaanneye,anneanneye göndermesin...bu mudur? 15 0 Yanıtla
  • Tam 35: erkekler için bir bahane daha:) bu bilim adamları bence erkekleri kayırıyor:) 15 0 Yanıtla
  • Sıla: Bir tane daha bahaneleri oldu erkeklerin "suç benim değil evde annem ablalarım halalarım vardı tamamen bu yüzden" yok daha neler 5 0 Yanıtla
  • gara: Aakaapee zinayı serbest bıraktı 4 0 Yanıtla
  • gerçekler acıtır : kadın istemezse erkek tecavüz edecek hali yokya 0 3 Yanıtla
  • belinda: bu anket sadece adanadami olmus tum turkiye genelimi adanaysa adanaya gore konusmus e oda zaten hergun bi habersiz gunu olmuyor malum adana 0 2 Yanıtla
  • ne: aldatmaya ekek varmı 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement