Bir Yıl Daha Yaşarsa 1 Milyon Dolar Alacak - Son Dakika
Ekonomi

Bir Yıl Daha Yaşarsa 1 Milyon Dolar Alacak

Bir Yıl Daha Yaşarsa 1 Milyon Dolar Alacak

Vietnam'da yaşayan 122 yaşındaki Nguyen Thi Tru, bir yıl daha yaşaması halinde Moldovalı işadamı Dmitry Kaminskiy'nin vaat ettiği 1 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak.

27.04.2015 11:36  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vietnam'ın en büyük kenti Ho Chi Minh'te yaşayan Nguyen Thi Tru, tam 122 yaşında olduğunu Dünya Rekorlar Birliği'ne (WRA) onaylattı. Dünyanın en yaşlı insanı olarak kayıtlara geçen Nguyen Thi Tru, eğer 1 yıl daha yaşarsa, Moldovalı işadamı Dmitry Kaminskiy'nin vaat ettiği 1 milyon dolarlık ödülü kazanacak.

EN YAŞLI İNSAN OLACAK

19'uncu, 20'nci ve 21'inci yüzyılı gören kadın; eğer 123 yaşına basabilirse kayıtlara geçmiş en yaşlı insan olma unvanını da eline geçirecek. 11 çocuğundan sadece 2'si hâlâ hayatta olan Nguyet Thi Tru, en sevdiği yemek olarak pirinç lapasını ve sütlü tatlıları gösteriyor. Ailesi, yetkililere yaşlı kadının şimdiye dek hiç hastaneye yatırılmadığını ve ciddi bir hastalık geçirmediğini söyledi.

EN YAŞLI İNSAN ÖLDÜ

Guinness Rekorlar kitabına göre dünyanın en yaşlı kişisi Japonya'daki Misao Okawa, bu ay başında 114 yaşında hayata gözlerini yummuştu. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bir Yıl Daha Yaşarsa 1 Milyon Dolar Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • bay doğru: Ben 73 yıl yaşarsam bizim sülalenin rekorunu kırmış olacam 11 1 Yanıtla
  • Kadir: Ya siz nasil habercisniz hep boyle haberler yapuyosunuz is adimi nerdn bulmus nasil tanismis nedn vaat etmis parayi nasil habercilik nerde haberciligin 3 temel ilkesi nerde ne zman nedn 7 0 Yanıtla
  • hacı sakir: Haha la bu yaştan sonra ne yapsinla o parayi 6 1 Yanıtla
  • dersimli: Hele turkiyede 50 60 yasinda emekli maasini almadan oluyo herkes borc batiginda kime sorsan kredi card ile donuyo bu adam yasarmi sikinti sitres ulkenin kanini emdiler 4 2 Yanıtla
  • Çiko: Ölmüş la bu canlı taklidi yapıyo 5 0 Yanıtla
  • Volkan: Öl artik teyze sen, öl. 1 4 Yanıtla
  • dimi: ve sonra o parayi neyapiyim diye dusunurken olucek 3 1 Yanıtla
  • b. d.: Lan dimitri insanlar üzerinde paran çok olduğu için bahse giriyorsun madem o parayı vermek istiyorsun bir insanlık yap da kadını dünya turuna çıkar 1 yıl neden bekliyorsun 3 0 Yanıtla
  • :: DEMEK Kİ BU ARALAR ÖLÜR GALİBA :( 2 1 Yanıtla
  • islam: çok laf yalan çok mal haram 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor
    17:26 Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, savunma sanayisindekine benzer bir ekosistemi uzay alanında da kuracaklarını belirterek, "Hedefimiz milli hibrit roket motorla birlikte çalıştıracağımız yerli uzay aracını 380 bin kilometre ötedeki Ay'a eriştirmek.


Advertisement