Binlerce Kişi 100. Yılında Sarıkamış Asrın Yürüyüşünde Erciyes'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi 100. Yılında Sarıkamış Asrın Yürüyüşünde Erciyes'te Buluştu

Binlerce Kişi 100. Yılında Sarıkamış Asrın Yürüyüşünde Erciyes\'te Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışması olarak Kayseri Valiliği tarafından organize edilen ‘Yüzüncü Yılında Sarıkamış’ yürüyüşüne Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen binlerce vatandaş katıldı.

04.01.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışması olarak Kayseri Valiliği tarafından organize edilen 'Yüzüncü Yılında Sarıkamış' yürüyüşüne Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen binlerce vatandaş katıldı.

Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen 'Yüzüncü Yılında Sarıkamış' yürüyüşüne binlerce vatandaş katılım gösterdi. Marşların söylendiği yürüyüşe katılan vatandaşlar yaklaşık 2 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptı. Sarıkamış yürüyüşüne Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrası Sarıkamış'ta hayatını kaybeden askerler için dualar edildi.

Sarıkamış'ı anma yürüyüşünde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Yüz yıl önce Ekim ayından itibaren Sarıkamış'a Ruslara karşı savaşmaya gönderilen vatandaşlarımız gençlerimiz 15.16.17.20 yaşında gençlerimiz herkes elindeki kıyafetleri ile kimisi bulabildiği ayakkabısı ile ayakkabısı olmayan terlikleri ile kazağı olan kazağı ile kazağı olmayan kısa kollu kıyafetleri ile geldi. Çünkü Türkiye'nin dört bir tarafından Konya'dan, Adana'dan, Kayseri'den, Sivas'tan, İzmir'den yüz binlerce vatandaşımız yüz binlerce vefakar atalarımız ülkemizi düşman işgalinden korumak için o yola kendilerini seferber ettiler" dedi.

Vali Düzgün, "Allah-u Ekber dağlarında eksi 10-15 derece soğuklukta bizim şimdi gördüğümüz gibi güneşi göremeden şehit oldular. Bazılarının gözleri buzdan donarak taşlaştı, bazıları ayakları kolları var mı onu bile fark edemediler. Bu nedenle onların hatırasını yaşatmak, onların çektiği sıkıntıları bizde hatırlamak, en azından onların bize bıraktıkları bu topraklara laiki ile sahip olabilmek amacıyla onların hatırasına yad etmek, onların çektiği cefaları eziyetleri bugünde hatırlamak bizim içinde bir gönül borcudur" diye konuştu.

Düzgün son olarak, "Sarıkamış'ta Mehmetçiklerimiz şehit olurken aynı anda ülkenin, Anadolu'nun, Osmanlı coğrafyasının birçok yerinde askerlerimiz, Mehmetçiklerimiz Çanakkale'de de, Ege'de Güney'de Kuzey'de pek çok düşmana karşı savaşmaktaydı. Bu nedenle dört bir tarafından kuşatılan milletimiz kendisini korumak amacıyla kadını çocuğu, erkeği genci yaşlı demeden herkes ülkeyi korumak için seferber oldu. O şehitlerimiz bugün rahmetle minnetle anıyoruz. Yeni yetişen gençlerimizin o bilince sahip olması, ülkenin birliğini dirliğini koruması için gerek bu tür etkinliklerle gerekse okullarda bu ruhu yaşatmalıyız" ifadelerinde bulundu.

Sarıkamış Asrın Yürüyüşü programı Kuran'ı Kerim okunması ve çeşitli aktivitelerle sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi 100. Yılında Sarıkamış Asrın Yürüyüşünde Erciyes'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement